Balkverbindingen

(521)

Bouwen gaat niet vanzelf. Om te bouwen zijn veel balkverbindingen nodig. Zo kun je denken aan Dakverankering, en gordinglassen. Maar ook hoeken, muurplaatankers en opwaaiankers. Een aannemer of doe-het-zelver kan niet zonder.

Lees verder

Enkele van onze populaire categorieën zijn bijvoorbeeld balkdragers en raveeldragers.

Balkverbindingen kopen

Hebben we het artikel op voorraad en bestelt je een voorraad artikel, dan heb je het vaak binnen 1 á 2 dagen in huis. Onderaan de pagina hebben wij elke balkverbinding en zijn toepassing nog uitgelegd voor uw gemak. Mocht je nog hulp nodig hebben bij het bestellen van uw balkverbindingen dan staan onze verkoopadviseurs je graag te woord.

Soorten Balkverbindingen

Ons assortiment biedt vele verschillende balkverbindingen. Jouw situatie is bepalend voor welke balkverbinding je moet hebben.

Balkdragers


 balkdrager korte lip

Balkdrager korte lip

Een balkdrager met een korte lip is een balkverbinding voor houten balken. De korte lip zorgt ervoor dat je de balken in een haakse verbinding aan een andere balk kan monteren. De korte lip wordt vaak gekozen als de lange lip te groot is voor het oppervlak waar de houten balk aan verankerd moet worden.

balkdrager zonder lip

Balkdrager zonder lip

Een balkdrager zonder lip is een balkverbinding voor houten balken. Ze zijn namelijk geschikt voor het opleggen van balken tussen spanten en/of muren. Ze zorgen er ook voor dat er geen uitstekende delen naast de balk voorkomen, bovendien bieden ze extra stevigheid.

balkdrager lange lip

Balkdrager lange lip

Door middel van balkdragers met lange lip kun je balken met elkaar verbinden. Een balkdrager is geschikt voor montage tegen zowel hout als steen, waarbij geen uitstekende delen naast de balk voorkomen. De lange lip zorgt ervoor dat ervoor dat je de balken in een haakse verbinding kan monteren.

Regeldrager

Regeldrager

De raveeldrager wordt gebruikt bij een specifieke situatie, namelijk een onderbreking van de draagbalk (deze situatie staat ook bekend als raveling) de regeldrager is vooral toegepast bij dunne balken.

 Trussclip

Trussclip

Een trussclip wordt toegepast bij het onderling haaks borgen van twee balken.

Gripanker

Gripanker

Een gripanker krijgt zijn plaats in de hoek, in deze hoek verankert hij als het ware twee op elkaar geplaatste balken.




Balkverbindingen


Gordinglas

Gordinglas

Gordinglassen worden gebruikt om balken met elkaar te verbinden. Gezaagd hout heeft meestal namelijk maar een beperkte lengte. Door gordinglassen te gebruiken is dit probleem niet meer aan de orde en kun je gemakkelijk en snel houten balken met elkaar verbinden.

Verbindingsplaat

Verbindingsplaat

Een verbindingsplaat kan, net zoals een spijkerplaat, een houten verbinding realiseren. De gaten bij een verbindingsplaat zijn echter groter dan bij een spijkerplaat en kan dus niet met spijkers bevestigt worden.

Spijkerplaat

Spijkerplaat

Een spijkerplaat is geschikt om spanten aan elkaar te verbinden. Dit wordt bereikt door een aantal spijkers in de gaten slaan. Het is dus ideaal geschikt om brede en dikke spanten aan een kant te verbinden.

Dak- en kapverankering


Gordingklos

Gordingklos

Gordingklossen worden gebruikt om de balken in de gording te ondersteunen. Als je interesse hebt in een gordingklos is het belangrijk om te letten op de kant van de hoek. Er is namelijk een verschil tussen een linker en een rechter gordingklos.

Knieschotanker

Knieschotanker

Met een knieschotanker kun je een knieschot aan de vloer verankeren.

Nokgordingklos

Nokgordingklos

Een nokgordingklos dient als balksteun om de bovenste balk op een schuin dak te monteren.

Kruiskoppelingen

Kruiskoppelingen

Kruiskoppelingen zijn, zoals de naam al suggereert, bedoelt als koppeling tussen kruisende balken. Voor meer informatie kun je altijd even naar de productpagina van een kruiskoppeling.

Gootanker

Gootanker

Een gootanker is geschikt om een houten gootlat te verankeren aan het dakbeschot.

Ruitersteun

Ruitersteun

Een ruitersteun draagt een balk op het bovenste gedeelte. Het wordt ondersteunt door 2 onderliggende spanten die samenkomen. Het is van belang dat je de juiste ruitersteun neemt die de breedte van de balk ondersteunt.

Panhaak

Panhaak

Met een panhaak kunnen dakpannen op daken bevestigt worden.

Opwaaiankers


Opwaaianker

Opwaaianker

Een opwaaianker is perfect geschikt om jowu dakconstructie te verstevigen. Dit wordt bereikt door de opwaaianker te verankeren tussen de balklagen en de muur. Een opwaaianker boor je dus in de muur.

Stormanker

Stormanker

Net zoals de opwaaianker is de stormanker geschikt om een dakconstructie te verstevigen. Het verschil tussen deze twee is dat een stormanker verankert wordt tijdens het metselen en een opwaaianker aan de muur bevestigt wordt.

Haakanker

Haakanker

De haakanker wordt toegepast voor het verankeren van de muurplaat aan de dragende gevel. Dit zorgt ervoor dat de kracht op het dak overgedragen wordt naar de hoofdconstructie.


Hoeken

Bovendorpelanker

Bovendorpelanker

Een bovendorpelanker wordt gebruikt om houtenconstructies extra te verstevigen.

Dorpelhoek

Dorpelhoek

Een dorpelhoek wordt gebruikt om houten balken in een haakse positie aan de binnenkant te verankeren.

Neusijzer

Neusijzer

Een neusijzer is er in twee vormen, haaks (90 graden) of schuin (135 graden). Neusijzers worden vooral toegepast om planken aan de onderkant elkaar te verbinden. Dit is bijvoorbeeld handig als je een houten tafel gaat maken, de neusijzer is hier niet zichtbaar want hij zit aan de binnenzijde.

Raamhoek

Raamhoek

Een raamhoek wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt om een balkverbinding te maken voor houten raamkozijnen.

Stoelhoek

Stoelhoek

Een stoelhoek is te vergelijken met een dorpelhoek, echter is een dorpelhoek veel langer in de lengte. Hierdoor kun je een lagere belastingswaarde verwachten van een stoelhoek.

Versterkingshoek

Versterkingshoek

Een versterkingshoek zorgt ervoor dat een balkconstructie extra versteviging krijgt. Dit kan bij verschillende constructies toegepast worden zoals bij een schutting in de tuin.


Koppelingen houtverbindingen


Bintanker

Bintanker

Een bintanker wordt gebruikt om bij stenen constructies de balken van de verdiepingsbalklaag te verbinden aan de gevel.

Ankerstrip

Ankerstrip

Met een ankerstrip kun je gebruiken bij het bevestigen van dak- en/of wandelementen.

Schootanker

Schootanker

Een schootanker wordt, net zoals een bintanker, gebruikt om bij stenen constructies de balken aan de verdiepingsbalklaag te verbinden aan de gevel. Een schootanker is recht en een bintanker heeft een 90 graden hoek.

Trekanker

Trekanker

Een trekanker dient als versteviging voor houten constructies. Een houten constructie kan dan aan een betonnen vloer bevestigt worden of op hout.

Muurplaathaak

Muurplaathaak

Met een muurplaathaak kan je trekkrachten van een houten muurplaat over brengen op de hoofdconstructie.

Koppelanker

Koppelanker

Een koppelanker wordt gebruikt om houten planken in het verlengde aan elkaar te verbinden.

Vlechtschermsteun

Vlechtschermsteun

Vlechtschermsteunen worden gebruikt om houten schuttingen makkelijk en snel aan houten balken te verbinden.

Koppelplaat

Koppelplaat

Een koppelplaat kan houten balken met elkaar verbinden.

Regelwerkklem

Regelwerkklem

Een regelwerkklem is een U-vormige houder voor het stellen en monteren van stijl en regelwerk tegen een wand.

Plankenband

Plankenband

Met een plankenband kun je scheuren in hout beperken. Ook dient het als bescherming voor de kopse kant.

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

  1. Prijs  0,00 -  1.000,00
  2. kunststof  0,00 -  1.000,00