Bouten

(1618)

Bouten bestaan in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld houtdraadbouten, slotbouten en zeskantbouten. Zie je door alle bouten de klus niet meer? Geen zorgen: GYZS zorgt voor overzicht en info waar je wat aan hebt. Zo weet je precies welk boutje past.

Lees verder
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
  • Positie (laag naar hoog)
  • Positie (hoog naar laag)
  • Product Naam (a-z)
  • Product Naam (z-a)
  • Prijs (laag naar hoog)
  • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
  • Positie (laag naar hoog)
  • Positie (hoog naar laag)
  • Product Naam (a-z)
  • Product Naam (z-a)
  • Prijs (laag naar hoog)
  • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26

Bouten kopen

Bouten zijn overal. Zonder zouden veel projecten of klussen nooit van de grond komen. De toepassingen zijn eindeloos, maar voor een idee noemen we er toch een paar. Je gebruikt bouten in de auto-industrie, installatietechniek, loodgieterspraktijken en nog veel meer. Kortom: als je een super stevige verbinding nodig hebt, kom je uit bij bouten.

Vind jouw bouten

Maar goed, alle gekheid op een boutje. Bij GYZS vind je werkelijk waar alle soort bouten die je je maar kan wensen. Hierboven hebben we alle bouten die we verkopen verzameld. Zoek je een specifiek type bout? Kies dan een van de onderliggende categorieën, die vind je aan de linkerzijde van deze pagina.

  • Meer dan 100.000 leverbare artikelen voor de technische pro.
  • Bouten snel en gemakkelijk besteld en bezorgd op locatie.
  • Grote (en zakelijke) bestelling? Vraag naar onze kortingsregelingen!

Heb je nog vragen over de bouten op deze pagina of wil je graag technisch advies? Onze helpdesk zit al klaar. Neem contact met ze op via een appje, mail of telefoon.

[Bel 0224 212 026] [Mail klantenservice@gyzs.nl]

Hoe werken bouten?

Eigenlijk zijn bouten een soort schroeven, maar dan nét effe anders. Je steekt ze door de te verbinden werkstukken en draait ze aan met een moer. Afhankelijk van het type bout draai je hem aan met een ringsleutel of steeksleutel. Zo zorg je voor een ijzersterke sterke verbinding.

Soorten bouten

Er zijn echt talloze soorten en maten bouten die je op allerlei mogelijke manieren combineert met ontelbare moeren. Door de vele opties kan je dan nog wel eens het overzicht verliezen. We willen je graag een beetje helpen, en daarom zetten we de meest gangbare en populaire bouten hieronder voor je op een rijtje.

Houtdraadbouten

Dit soort bouten is, hoe kan het ook anders, geschikt voor hout. De schroefdraad van dit type is gelijk aan die van een schroef, wat inhoudt dat een houtdraad bout uitermate geschikt is om te gebruiken bij houten werkstukken. De kop is vaak zeskantig en kan je met een dop- of steeksleutel heel strak aandraaien. Strakker dan een schroef.

Slotbouten

De kop van een slot bout kan je niet aandraaien, want hij is glad en rond. Onder de kop van deze soort bout zit een vierkant gedeelte dat in een vierkant gat valt. Vervolgens draai je de slot bouten aan met een moer. Muurvast!

Zeskantbouten

De kop van een zeskantbout heeft, ja daar komt ie: zes kanten. Geen grote onthulling, maar wel fijn om te weten dat de meeste mensen dit soort bouten zien als de standaard. Je draait ze gemakkelijk aan met een sleutel en zijn vaak verzinkt. Daarmee zijn ze behoorlijk beschermd tegen weersinvloeden.

Zeskanttapbouten

Het verschil tussen zeskantbouten en zeskanttapbouten zit hem in het schroefdraad. Bij zeskanttapbouten loopt het schroefdraad helemaal door tot onder de kop, bij zeskantbouten niet. Dat betekent dat je dit type bouten volledig in de vast te zetten delen draait, bijvoorbeeld (licht)metalen of gietijzer. Deze bouten zijn ook beschikbaar in roestvaste uitvoering, zodat ze extra zijn beschermd tegen vocht en het weer.

Staalkwaliteit van bouten

Voor zowel professional als doe-het-zelver is kwaliteit gewoon belangrijk: je moet kunnen bouwen op je verbinding. Goeie bouten zijn dan een must. Als je bouten gaat kopen, check dan ook de staalkwaliteit. Die kan je aflezen bij de ISO-code op de kop van de bout en hebben we verwerkt in de kenmerken van onze producten.

Het getal voor de punt van de ISO-code is een honderdste deel van de treksterkte in Newton per vierkante millimeter (N/mm2). Het getal achter de punt is 10 keer de vloeispanning gedeeld door de treksterkte. Oftewel een 8.8 kwaliteit heeft een treksterkte van 800 N/mm2 en een vloeispanning van (8/10) * 800 = 640 N/mm2. Een hoger getal voor de punt geeft een hogere treksterkte aan, dus een sterkere bout. Technisch verhaal, maar wel duidelijk, toch?

Bekijk het ruime assortiment aan bouten op GYZS.nl

We hopen dat we je nu een duidelijk beeld hebben gegeven over bouten in het algemeen en het assortiment van GYZS. Als je nog vragen hebt of graag persoonlijk advies wilt voor jouw klus, dan helpen we graag. Je kan onze klantenservice aanschieten via app, mail of telefoon.

[Bel 0224 212 026] [Mail klantenservice@gyzs.nl]

Bekijk onze nieuwste bouten

GYZS is altijd op zoek naar de nieuwste producten om toe te voegen aan het assortiment. We vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten alles, maar dan ook echt alles, kunnen bestellen op 1 plek. Dat werkt wel lekker makkelijk namelijk.

Ook wat betreft bouten zitten we niet stil. Hieronder zie je de laatste drie toevoegingen aan ons aanbod voor die categorie:


Kelfort Metaalschroef platverzonken kop philips verzinkt 48 m3 x 10mm
Kelfort Metaalschroef platverzonken kop philips verzinkt 4,8 m3 x 12mm
Kelfort Metaalschroef platverzonken kop philips verzinkt 4,8 m3 x 16mm
Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

  1. Prijs  0,00 -  1.000,00
  2. kunststof  0,00 -  1.000,00