Balkdragers korte lip bij GYZS.nl (41)

Balkdragers zijn geschikt om balken aan elkaar te verbinden. Balkdragers worden meestal gebruikt voor het opleggen van balken tussen spanten en muren. De balkdragers komen in veel verschillende dimensies voor. De balkdragers korte lip (GBS-KL) worden meestal gebruikt wanneer u niet zeker bent over de dikte van de balk waar u de balkdrager aan bevestigd. Onze grootste aanbieder van balkdragers met een korte lip is GB. Wij hebben in ons assortiment maten vanaf 46x96 tot 75x275. Ons meest verkochte maat balkdrager met korte lip is 50x150.

Balkdragers met een korte lip kopen

Voor meer maten kunt u altijd even een kijkje nemen in ons assortiment. Mocht u hulp nodig hebben bij het kopen van uw balkdrager met korte lip, dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Balkdragers korte lip

Toepassing

Een balkdrager met een korte lip is een balkverbinding voor houten balken. De korte lip zorgt ervoor dat u de balken in een haakse verbinding aan een andere balk kan monteren.

Toepassing korte lip

De korte lip wordt vaak gekozen als de lange lip te groot is voor het oppervlak waar de houten balk aan verankerd moet worden.

Houtmaat

De balkdragers met een korte lip zijn er in veel verschillende houtmaten. Voor elke maat balk is immers een andere balkdrager nodig. Bij al onze balkdragers staat de houtmaat als volgt aangegeven: '46x121'. Hierbij gaat het om ‘breedte x hoogte’ uitgedrukt in millimeters. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen geschaafd en ongeschaafd balkhout. Onze aangegeven houtmaat is bedoeld voor geschaafd hout.

Gatenpatroon

Ook is er bij balkdragers sprake van een gatenpatroon. Deze ziet er bijvoorbeeld zo uit: '11/4-2/9-1/14'. Hier staat dat er 11 gaten zijn met een diameter van 4 millimeter, 3 gaten met een diameter van 9 millimeter en 1 gat met een diameter van 14 millimeter. Vaak zitten de grote gaten bij een balkdrager op de rugplaat. Bij deze balkdrager zitten dus de twee gaten van 9 diameter en het gat van 14 diameter op de rug. De andere gaten zitten elders op de balkdrager.

Bewerking

Onze balkdragers met korte lip hebben allemaal een bewerking van sendzimir verzinkt ondergaan. Dit betekent dat na de productie van het staal, het nog in een zinkbad is gegaan. Hierdoor komt er een dunne laag aan zink en een kleine hoeveelheid aluminium op het staal. Het aluminium zorgt ervoor dat de zinklaag egaler wordt. Door de zinklaag is het staal beschermd tegen roest. Tevens zorgt de zinklaag voor een mooie en glimmende afwerking.

Bevestiging

Een balkdrager met korte lip wordt vaak op een houten balk bevestigt. Hiervoor kunt u het beste schroefnagels gebruiken, omdat deze speciaal bedoeld zijn voor bevestiging op het materiaal hout.

Voor optimaal gebruik moeten de bevestigingsmiddelen, rugplaat, zijvleugel en lange lip, goed worden bevestigt aan de muur, spanten of houten balk. Indien dit niet wordt gedaan mag er geen belastingwaarde worden verwacht.

Aanbod

Al onze balkdragers met lange lip zijn van het merk Gb en zijn in verschillende maten beschikbaar. De hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf. Hierdoor kunnen wij u altijd een snelle levering bieden, dus ook als het product niet op voorraad is bij ons.