Balkdragers korte lip bij GYZS.nl (41)

Balkdragers zijn geschikt om balken aan elkaar te verbinden. Balkdragers worden meesstal gebruikt voor het opleggen van balken tussen spanten en muren. De balkdragers komen in veel verschillende dimensies voor. De balkdragers korte lip (GBS-KL) worden meestal gebruikt wanneer u niet zeker bent over de dikte van de balk waar u de balkdrager aan bevestigd. Onze grootste aanbieder van balkdragers met een korte lip is GB. Wij hebben in ons assortiment maten vanaf 46x96 tot 75x275. Ons meest verkochte maat balkdrager met korte lip is 50x150.

Balkdragers met een korte lip kopen

Voor meer maten kunt u altijd even een kijkje nemen in ons assortiment. Mocht u hulp nodig hebben bij het kopen van uw balkdrager met korte lip, dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Balkdragers korte lip

Er zijn veel verschillende soorten houtverbindingen. Zo zijn er balkdragers, raveeldragers, spijkerplaten, uitvulplaatjes enzovoort. In deze categorie worden balkdragers uitgelicht, en dan in het specifiek de balkdragers met korte lip.

Toepassing van de balkdragers
De balkdrager is perfect geschikt om balken aan elkaar te verbinden. Een balkdrager is geschikt voor montage tegen zowel hout als steen, waarbij geen uitstekende delen naast de balk voorkomen. In het assortiment van GYZS.nl vindt u natuurlijk balkdragers met lip, deze kunnen op andere balken rusten waardoor ze voor extra stevigheid zorgen. De balkdrager met korte lip is geschikt voor het opleggen van balken en gordingen op randbalken. Voor elke maat balk is ook een passende balkdrager.

Maatvoering
De balkdrager met een korte lip is er in veel verschillende houtmaten. Voor elke maat balk is immers een andere balkdrager nodig. Bij al onze balkdragers staat de houtmaat als volgt aangegeven: '46x121'. Hierbij gaat het om breedte keer hoogte uitgedrukt in millimeters. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen geschaafd en ongeschaafd balkhout. Onze aangegeven houtmaat is bedoeld voor geschaafd hout.
Verschillende uitvoeringen

Elke balkdrager komt in een bepaalde uitvoering. Uw situatie is bepalend voor welke uitvoering uw balkdrager moet hebben. De meest voorkomende uitvoeringen zijn: geen lip, korte lip, lange lip, regeldrager, trussclip en gripanker. Deze Gb balkdrager heeft de uitvoering korte lip, hieronder kunt u een uitleg vinden over de verschillende uitvoeringen voor balkdragers:

Zonder lip: als de onderzijde van de balken in lijn moeten liggen gebruikt u een balkdrager zonder lip.

Korte lip: de korte lip wordt meestal gebruikt wanneer u niet zeker bent over de dikte van het materiaal.

Lange lip: de lange lip wordt vooral gebruikt wanneer er genoeg dikte is bij het materiaal. de lange lip heeft een bijkomend voordeel omdat u meer bevestigingspunten hebt.

Regeldrager: de regeldrager wordt gebruikt bij een specifieke situatie, namelijk een onderbreking van de draagbalk (deze situatie staat ook bekend als raveling) de regeldrager is vooral toegepast bij dunne balken.

Trussclip: een trussclip wordt toegepast bij het onderling haaks borgen van twee balken.

Gripanker: een gripanker krijgt zijn plaats in de hoek, in deze hoek verankert hij als het ware twee op elkaar geplaatste balken.

Gatenpatroon

Ook is er bij balkdragers sprake van een gatenpatroon. Deze ziet er bijvoorbeeld zo uit: '11/4-2/9-1/14'. Voor een leek is dit wartaal, dus ik zal even uitleggen hoe u dit kunt interpreteren. U kunt het het beste zo lezen: 11 gaten van 4 diameter, 2 gaten van 9 diameter en tot slot 1 gat met een diameter van 14. Vaak zitten de grote gaten bij een balkdrager op de rugplaat. Bij deze balkdrager zitten dus de twee gaten van 9 diameter en het gat van 14 diameter op de rug. De andere gaten zitten elders op de balkdrager.

Materiaal en bevestiging
Om de levensduur, kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel balkdrager als balkenconstructie te garanderen is materiaal van kwaliteit een vereiste. De balkdragers van GB zijn gemaakt van sendzimir verzinkt staal, dit is kwalitatief sterk materiaal. De schroeven die u gebruikt om de drager aan uw balken te bevestigen zijn ook belangrijk. Wij raden u aan om gebruik te maken van schroefnagels met platte gladeeldraade kop. Deze kunt u hier vinden.