Balkdragers lange lip (83)

De balkdrager is perfect geschikt om balken aan elkaar te verbinden. Ook kunt u de balkdrager met lange lip gebruiken voor gordingen op metsel- of lijmwerk. Zoekt u toch een andere toepassing? Neem een kijkje bij ons hele assortiment aan Balkverbindingen.

Voor elk verschillende maat houten balk is ook een bijpassende balkdrager. Onze grootste aanbieder van balkdragers met een lange lip is GB. Wij hebben in ons assortiment maten vanaf Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Balkdragers lange lip

Toepassing

Door middel van balkdragers met lange lip kunt u balken met elkaar verbinden. De lange lip zorgt ervoor dat ervoor dat u de balken in een haakse verbinding kan monteren.

Toepassing lange lip

Ook worden balkdragers met lange lip gebruikt voor gordingen op metsel- of lijmwerken. De ankers worden tijdens het metselen geplaatst waardoor ze goed bevestigt zijn en dus optimale stevigheid bieden.

Houtmaat

Iedere balkdrager met lange lip heeft een aparte houtmaat. De houtmaat zegt iets over de afmetingen van de balk die de balkdrager ondersteunt. Elke balkdrager met lange lip ondersteunt maar één afmeting balk. Dit is om de juiste stevigheid te bieden. Een houtmaat is opgedeeld in ‘breedte x hoogte’, bij de maat ‘71x171’ is de ’71’ dus de breedte in millimeter en de ‘171’ de hoogte in millimeter.

Bewerking

Onze balkdragers met lange lip ondergaan een bewerking van sendzimir verzinkt. Dit betekent dat na de productie het product van staal in een zinkbad is gegaan. Hierdoor komt er een dunne laag aan zink en een geringe hoeveelheid aluminium op het staal. Het aluminium zorgt ervoor dat de zinklaag egaler wordt. Door de zinklaag is het staal beschermd tegen corrosie, oftewel roest. Tevens zorgt de zinklaag voor een mooie en glimmende afwerking.

Bevestiging

Een balkdrager met lange lip op metsel- of lijmwerk wordt constructief bevestigd. Dit betekent dat de vormgeving/structuur vóór het bevestigen duidelijk is bepaald. Hierdoor zal de ordening logisch en overzichtelijk zijn. De lip van een balkdrager met lange lip is 50 millimeter, deze lip wordt tijdens het metselen of lijmen bevestigd.

Ook is het mogelijk om de balkdrager met lange lip te bevestigen op een houten balk. Hiervoor kunt u het beste schroefnagels gebruiken, omdat deze speciaal bedoeld zijn voor bevestiging op het materiaal hout.

Voor optimaal gebruik moeten de bevestigingsmiddelen, rugplaat, zijvleugel en lange lip, goed worden bevestigt aan de muur, spanten of houten balk. Indien dit niet wordt gedaan mag er geen belastingwaarde worden verwacht.

Aanbod

Al onze balkdragers met lange lip zijn van het merk Gb en zijn in verschillende maten beschikbaar. De hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf.