Balkdragers licht (29)

Lichte balkdragers zijn geschikt om balkconstructies te maken die geen hoge draagkracht vereisen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een opliggende balk verbinden met een trussclip. Ook biedt ons assortiment regeldragers en gripankers.

Lichte balkdrager kopen

Onderaan de pagina is elke balkdrager nog uitgebreid uitgelegd. Mocht u er niet uitkomen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Indien u het product voor 16.30 besteld en het product op voorraad is verzenden we het dezelfde dag nog.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Balkdragers licht

Regeldragers

De regeldrager, ook wel raveeldrager genoemd, wordt gebruikt bij een specifieke situatie, namelijk een onderbreking van de draagbalk (deze situatie staat ook bekend als raveling) de regeldrager is vooral toegepast bij dunne balken.

Regeldrager Toepassing regeldrager

De dikte van de plank is belangrijk wanneer u een regeldrager kiest. Het gatenpatroon bij dit product wordt op een redelijk cryptische manier aangegeven. Vaak zo: ’10/4-2/7′ Dit betekent dat er 10 gaten met een diameter van 4 mm in zitten, en 2 gaten met een diameter van 7 mm. Een raveeldrager kan worden verankerd met houtdraadbouten.

Trussclip

Een trussclip wordt toegepast bij het onderling haaks borgen van twee balken. Ze zijn er in twee uitvoeringen, verticaal en horizontaal.

Trussclip Verticaal Trussclip Horizontaal

Ook bij een trussclip vooral de breedte van de balk belangrijk, maar ook het gatenpatroon is van belang. Deze wordt vaak zo aangegeven: ’10/4′. Dit betekent dat er 10 gaten in de clip zitten met een diameter van 4 mm.

Toepassing Trussclip

Gripankers

Een gripanker krijgt zijn plaats in de hoek, in deze hoek verankert hij als het ware twee op elkaar geplaatste balken.
Gripankers zijn in vijf verschillende uitvoeringen beschikbaar, namelijk:

- AL
- AR
- BL
- BR
- C

Regeldrager Toepassing regeldrager

De eerste letter in deze benaming heeft betrekking op het type. Type A draagt de balk vanuit de binnenhoek, type B doet dat vanuit de buitenhoek en type C is een geval apart, omdat deze helemaal recht is en geen dragende lip heeft. De tweede letter in de benaming heeft betrekking op de draagkant. De letter L staat voor de linkerkant en de letter R voor de rechterkant.

Bewerkingen

Al onze lichte balkdragers zijn gemaakt van het materiaal staal en zijn een bewerking van sendzimir verzinkt ondergaan. De balkdragers zijn na productie in een zinkbad gegaan. Hierdoor is een dunne laag zink op het staal aangebracht. In de dunne zinklaag zit ook een kleine hoeveelheid aluminium. Dit zorgt ervoor dat de zinklaag mooi egaal wordt. De zinklaag wordt aangebracht om het staal tegen roest, oftewel corrosie, te beschermen.

Aanbod

Al onze trussclips, regeldragers en gripankers zijn van het merk GB. GB is een populaire aanbieder voor artikelen die binnen korte tijd op grote schaal geproduceerd en geleverd kunnen worden, dit komt omdat de productie van de meeste artikelen in Nederland zelf gebeurd. De artikelen van GB stellen vrijwel nooit teleur en daarom verkopen wij al voor een lange periode met trots producten van dit merk.