Schroeven

(4189)

Schroeven haal je bij GYZS, de specialist in bevestigingsmateriaal, ijzerwaren en andere producten voor de (af)bouw. Hoe groot of klein je klus of project ook gaat zijn, zonder de juiste schroef ben je nergens. Hieronder hebben ons hele schroevenaanbod voor je verzameld. Veel he?

Lees verder

Wat doen die schroeven allemaal?

Een schilderijtje ophangen, een uitbouw bekleden met gipsplaten, een pergola bouwen, een boekenkast maken. Rara: wat hebben deze projecten met elkaar gemeen? Bingo: voor elk van deze klus heb je schroeven nodig. Niet per se een en dezelfde soort, maar toch: schroeven zal je! Gelukkig koop je ze snel, gemakkelijk en goedkoop bij GYZS.

 

Voor ieder project hebben we een precies passende schroef. We houden van kwaliteit, want we vinden dat je moet kunnen rekenen op je spullen. Of je nou een technisch professional bent, of serieuze handige Harrie.

 

We houden ook van niet teveel betalen. Net als jij, waarschijnlijk. Daarom hanteren we scherpe prijzen. En ga je flink inkopen? Dan is een zakelijke korting altijd bespreekbaar. Vraag het maar na bij onze klantenservice.

GYZS_schroeven_page

Onze toppers 

 

Bij GYZS verkopen we veel schroeven, voornamelijk van twee merken: Spax en Heco. Zowel technische professionals als serieuze doe-het-zelvers vertrouwen al jaren op de kwaliteit en veelzijdigheid van deze producenten. 

Spax bestaat al zo’n 200 jaar en kent een lange, rijke historie met schroeven. Spax als merk staat voor die ouderwetse ‘Deutsche Gründlichkeit’. Hoge kwaliteit staat bij dit merk schroeven voorop. Eigenlijk kan je klus met Spax niet mis gaan!

Heco heet ook wel Heco Schrauben, en is een van de allergrootste schroevenfabrikanten in Duitsland. Het is een innovatief merk en dat is terug te zien aan de kwaliteit die het levert en de specifieke gebruiksgemakken. 

Alle soorten schroeven op een rijtje

Er zijn een he-le-boel verschillende soorten schroeven. Hieronder leggen we haarfijn uit wat elke soort schroef is en waar je deze voor kunt gebruiken. Zo weet jij exact waar je voor moet zoeken. Handig hè?

Schroeven met een kruiskop zijn echte klassiekers. Ze bestaan al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw en zijn doorontwikkeld tot de welbekende Pozidriv. Deze schroeven hebben vier extra sleufjes in de vorm van een ster. Die zorgen ervoor dat je meer kracht kan zetten op de schroef en dat hij beter blijft zitten aan je schroevendraaier of bitje. Je ziet kruiskoppen veel terug bij spaanplaatschroeven, vlonderschroeven en tuinschroeven.

 
afbeelding kruiskopschroef

Als je aan de slag gaat in de tuin, moeten de materialen die je gebruikt net even meer tegen een stootje kunnen dan wanneer je binnen werkt. Je stelt je schroeven toch bloot aan vocht, kou, hitte en andere weerselementen. Als je schroeven voor de tuin nodig hebt, raden we je toch aan te kiezen voor RVS schroeven of verzinkte exemplaren. Deze roesten niet of nauwelijks en gaan daarom langer mee. Ideale dus voor gebruik in de tuin.

tuinschroef_afbeelding

Schroeven met de kop aan de onderkant, die gooi je niet weg. Die bewaar je voor het dak! Dat is natuurlijk een geintje, maar een dak dat niet stevig in elkaar zit is geen grap. Kies daarom voor de beste dakschroeven. De beste soort? Dat hangt af waarvan je je dak maakt. Zo zijn er darmwandschroeven, golfplaatschroeven, trespaschroeven, sandwich schroeven en dakspanplaatschroeven. Het is maar net wat voor dak je gaat bouwen.

dakschroef_1_

Nee, zelftappende schroeven schenken niet een biertje voor je in als je aan het klussen bent. Deze schroeven zijn speciaal bedoeld voor metaalbewerking, harde kunststoffen en daktrimmen. De term zelftappend houdt in dat deze schroeven zelf het draad maken in het te bevestigen materiaal en zichzelf dus vastzet. Bij sommige zelftappende schroeven zit er een zelfborende punt op. Dan hoef je zelfs niet voor te boren. Lekker handig!

zelftappende_schroef_1_

Torx schroeven hebben een speciale aandrijving: ze hebben een stervormige kop met zes ribben. Op deze schroef kan je nog meer kracht zetten en hij is bovendien stabieler. Torx schroeven zag je vroeger vooral in de auto industrie en elektra, maar tegenwoordig hebben mensen in de (af)bouw het ook door hoe lekker het werken is met torx schroeven. De meestgebruikte maten torx schroeven zijn T10, T15, T20, T25 en T30, dit zijn maten die je ook meestal terugziet in een standaard bitset.

Torx_schroef

Spaanplaat schroeven zijn eigenlijk de meest gebruikte schroeven, ze staan ook wel bekend als een universele schroef. Met de dunne schacht, diepe, scherpe draad en scherpe punt zijn spaanplaatschroeven zeer geschikt voor plaatmateriaal, zoals spaanplaat en multiplex.

Spaanplaatschroef_afbeelding

Gipsplaatschroeven staan staan ook wel bekend als snelbouwschroeven en je gebruikt ze vooral voor het monteren van gipsplaten op een houten of metalen constructie. De punt is scherp, dus je hoeft niet voor te boren. De randen zijn dat echter niet, dus veilig werken is met gipsplaat schroeven gemakkelijk. Deze soort zwarte schroeven zijn gefosfateerd of gecoat zodat ze niet roesten wanneer je eroverheen stuukt. Wel zo fijn!

Gipsplaatschroeven

Schroeven voor gevelplaten noemen we ook wel compactplaatschroeven of trespaschroeven. Met deze soort schroeven plaats je gevelplaten stevig en veilig. Meestal zijn ze van RVS, dus ze kunnen tegen de invloeden van het weer. Bovendien kan je ze in allerlei kleuren verkrijgen waardoor ze nauwelijks opvallen. Als je ze koopt in dezelfde kleur als je gevelplaten, natuurlijk.

gevelplaatschroef_afbeelding_1_

Speciaal gemaakt voor het monteren van vlonderplanken in de tuin, dat zijn vlonder schroeven (what’s in a name?). Met de platkop en de freesribben verzink je dit type schroef makkelijk en onopvallend in je vlonderplanken. En omdat vlonder schroeven nogal wat over zich heen krijgen qua weer, raden we het je aan om te kiezen voor een materiaal dat daar tegen kan. Bijvoorbeeld RVS, of met een speciale shield of outdoor coating. Ga je monteren in hardhout? Dan is het slim om wel even voor te boren. Gecoate schroeven zijn sterker, dus hierbij is voorboren meestal niet nodig.

Vlonderschroef_afbeelding

Welk materiaal moet ik kiezen?

Zoals je waarschijnlijk wel door hebt, zijn er schroeven van diverse materialen, metalen en varieert ook de afwerking per (soort) schroef. Hieronder hebben we even een klein overzichtje gemaakt van de bekendste metalen die we gebruiken om schroeven van te maken.

RVS

RVS schroeven zijn ideaal als je werkt in een vochtige omgeving, of buiten. Ze hebben minder last van oxidatie, of in normale mensentaal, roest. Tijdens de productie van RVS schroeven voegt men 11-12% chroom toe aan het ijzer. In contact met zuurstof vormt er een chroomoxide laag aan het oppervlak. Deze laag beschermt vervolgens tegen corrosie. Weet je dat ook weer!

Verzinkt

Nee, dit zijn geen schroeven die zijn gevonden op de bodem van de zee. Deze schroeven zijn van gegalvaniseerd staal met een laagje zink. Dat laagje beschermt tegen vocht, roest en andere weersinvloeden.

Messing

Ook messing schroeven zijn uitstekend bestand tegen water en corrosie. Messing is namelijk een legering van koper en zink. Je ziet dit type dan ook veelal terug in tuinprojecten.

Lees de blog!

en leer exact welke schroef je nodig hebt

Wil je nou exact weten hoe het zit met het kiezen van de juiste schroef? Lees dan ff deze korte blog. Hier leggen we precies uit welke schroef de juiste voor jou is.

dan-cristian-padure-uOIvZYZ3PwA-unsplash

GENOEG GELEZEN OVER SCHROEVEN?

Wie dit allemaal leest, heeft of echt veel geduld, of wilt echt alles weten van schroeven. Met ons geduld zit het goed, maar we hebben alles wat we weten over schroeven nu wel zo’n beetje verteld. Raak je er zelf maar niet over uitgepraat of zit je met bepaalde vragen? Wacht dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze schroevenexperts helpen je graag!

[Bel ons op 0224-212026] [Mail klantenservice@gyzs.nl]

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

  1. Prijs  0,00 -  1.000,00
  2. kunststof  0,00 -  1.000,00