Het monteren van een schuifdeursysteem op een stenen- of betonnen wand

Ben je van plan om een schuifdeursysteem te monteren op een stenen- of betonnen wand dan helpen wij je graag. In dit blog gaan we stap voor stap uitleggen hoe dit gedaan dient te worden.

Misschien kost het even wat tijd maar het is een klus die je prima zelf kunt doen..

Welk gereedschap heb je nodig voor het monteren van een schuifdeursysteem

Laten we om te beginnen een lijstje maken met het benodigde gereedschap. Wanneer je dit alvast overzichtelijk bij elkaar legt kan je straks snel en gemakkelijk bij het juiste gereedschap.

Al deze benodigheden zijn gemakkelijk en snel te bestellen op GYZS.

In 7 stappen het schuifdeursysteem monteren

Lees hier in 7 stappen hoe je het systeem monteert op een betonnen wand.

 

Stap 1:

Als eerste meet je de montagepunten uit op de muur. Bij de hoogte geldt de deurhoogte plus de standaard van 48 millimeter. Hou er rekening mee dat de schuifdeurrails 120 millimeter voorbij de deuropening dient uit te steken.

 

Teken daarna vervolgens 5 gaten met een tussenafstand van 450 millimeter. Om de gaten te boren gebruik je de betonboor van 10 millimeter.

 

Stap 2:

Bij de tweede stap monteren we de schuifdeurrails. Hierbij werk je van binnen naar buiten en je monteert de stalen rails als eerste in het midden.

De metalen spreidankers worden gebruikt tussen de rails en de stenen of de betonnen muur. Voordat je de 2 buitenste bouten monteert schuif je de 2 zwarte eindstoppen over de rails.

 

Stap 3:

De derde stap is de stap waarbij we de hangrollen op de deur monteren. Hierbij meet je de montagepunten uit op de deur.

Hou er rekening mee dat de hangrol moet worden gemonteerd op een massief stuk van de deur. Het boren doe je met de houtboor van 10 millimeter.

Er zijn 2 montagepunten per hangrol. Het eerste punt zit op 40 millimeter hoogte en het tweede punt op 130 millimeter hoogte. Monteer vervolgens de hangrollen op de deur.

Als laatste bij stap 3 maak je een zaagsnede onderin de deur, deze dient 20 millimeter diep en 7 millimeter breed te zijn bij een standaard deurdikte van 40 millimeter.

 

Stap 4:

De afstandhouders worden bij stap 4 bovenop de deur geschroefd. Op deze wijze wordt voorkomen dat de deur kan kantelen.

Stap 5:

Het is nu tijd om de deurgeleider op de vloer te monteren. Let op, kijk extra goed uit als je vloerverwarming hebt! Deze wil je uiteraard niet beschadigen.

Je start met het tekenen van een lijn van 40 millimeter, doe dit haaks op de muur. Het hart van de geleider komt in het midden van de lijn te liggen. De deurgeleider dient ongeveer 50 millimeter van de deur te worden geplaatst.

Om te boren gebruik je de boor van 5 millimeter. De gaten dienen ongeveer 30 millimeter diep te zijn. Bijgevolg wordt de geleider vastgezet met de meegeleverde schroeven en pluggen.

Stap 6:

Nu de deurgeleider op de vloer is geplaatst kan de schuifdeur aan de rails worden gehangen. Hierbij dien je de afstandhouders zodanig te draaien dat deze tussen de deur en rails komen te zitten.

Stap 7:

Bij de laatste stap zet je de deurstoppers vast op de rails. Tenslotte is  het gehele schuifdeursysteem nu gemonteerd.

Bekijk hieronder de video van de montage van schuifdeursystemen op betonnen wanden.

Maak jouw schuifdeursysteem naar wens met een groot aantal accessoires

Om het schuifdeursysteem helemaal naar wens te maken kun je deze voorzien van verschillende accessoires.

In ons assortiment vind je bijvoorbeeld vele soorten handgrepen. Deze zijn eenvoudig op de deuren te bevestigen.

Dit kan het makkelijker maken om de deuren te openen en te sluiten. Daarbij geven andere handgrepen ook een hele andere uitstraling aan een schuifdeur.

Voorkom harde klappen van de schuifdeuren

Om te voorkomen dat de schuifdeuren hard dicht klappen kan er gebruik gemaakt worden van het soft-close systeem. Deze wordt aan het einde van de rails bevestigd en zorgt ervoor dat de deuren altijd rustig en zacht sluiten. soft-close zwart

Wil je het schuifdeursysteem verlengen? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn verlengstukken van 45 centimeter en van 90 centimeter beschikbaar. Met deze verlengstukken kun je het schuifdeursysteem onbeperkt verlengen.

Geïnteresseerd in meer?

Ben je na het lezen van dit blog benieuwd geraakt naar meer? Dat kan natuurlijk! Lees gerust verder in dit blog over de rustic schuifdeur voor een rustiek interieur van Henderson. Of bekijk het volledig assortiment schuifdeursystemen via deze link.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.

 

 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice en vul onderstaand formulier in.

E-mailadres *
Telefoonnummer