Hulpmiddelen bij langer zelfstandig wonen van ouderen

Zolang we lichamelijk en geestelijk gezond zijn is er geen enkele reden om naar een verzorgings- of verpleeghuis te verhuizen. Driekwart van de 85- tot 89-jarigen woont nog zelfstandig. In de categorie van 90- tot 95-jarigen woont zelfs 60% nog steeds zelfstandig. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, zelf wanneer zich gevaarlijke situaties voordoen.

Het is een mooi gegeven om oud te mogen in je eigen vertrouwde omgeving. De keerzijde van dit verhaal is dat het zelfstandig wonen van senioren vaak gepaard gaat met ongelukken. Jaarlijks gebeuren er duizenden(!) ongevallen met ouderen binnen hun eigen woning. Toch kan met de juiste hulpmiddelen een hoop leed voorkomen worden.

Bij GYZS.nl vindt u alle hulpmiddelen voor langer zelfstandig wonen, veiligheid en zelfredzaamheid.

De hulpmiddelen in deze blog zijn speciaal ontworpen voor de senior van deze tijd, die eisen stelt aan comfort, gemak, kwaliteit en design.

Let op: Behalve voor senioren zijn de hulpmiddelen in deze blog ook zeer geschikt voor mindervaliden, mensen met een functiebeperking, mensen die revalideren, langdurig zieken en iedereen die zijn woning veiliger wilt maken.

Veiligheid en zelfstandigheid in de badkamer

Een val is met afstand het meest voorkomende ongeluk van ouderen in hun eigen woning. Denk hierbij aan vallen in de trap, uitglijden in de douche of simpelweg het evenwicht verliezen. Gelukkig hoeven we het toenemende valrisico van senioren niet te accepteren.

De wandbeugel van SecuCare is een handige steun die overal in het huis geplaatst kan worden. Plaats de wandbeugel gemakkelijk op plekken waar u behoefte heeft aan veilige en makkelijke steun, bijvoorbeeld bij de trap, de gang, het toilet of in de slaapkamer.

In de praktijk zien wij dat wandbeugels het meest geplaatst worden in de badkamer. De ijzersterke en waterdichte wandbeugels zijn met 150 kg draagvermogen en ergonomische design speciaal ontworpen voor grip en veiligheid onder de douche.

De wandbeugels van SecuCare bieden houvast waar jij dat nodig hebt.

 • Essentieel hulpmiddel bij langer zelfstandig wonen
 • Voorkomt vallen
 • Geen onderhoud nodig, zelf niet onder de douche
 • Te bestellen in meerdere maten, kleuren en vormen
 • Ergonomische ovale vorm voor een natuurlijke grip
 • Stijlvol design past in ieder interieur
 • Kan gemakkelijk overal in huis geplaatst worden
 • Voldoet aan NEN-EN 12182 en Richtlijn Medische Hulpmiddelen 93/42/EEG

De wandbeugels worden ook zeer vaak geplaatst bij het toilet. Door bijvoorbeeld minder spierkracht en conditie kan het nodig zijn jezelf ergens aan op te trekken om overeind te komen, of iets vast te houden wanneer je wilt zitten. De wandbeugels helpen de zelfredzaamheid op het toilet te bevorderen.

Benieuwd naar welke wandbeugels wij aanbieden? Neem een kijkje in ons hele assortiment van wandbeugels.Bij eventuele vragen of opmerkingen over dit hulpmiddel contact op met onze klantenservice.

Veilig douchegebruik

11% van alle ongelukken met ouderen in huis vinden plaats in de badkamer. Van deze ongelukkig gebeuren een groot gedeelte onder de douche. Naast het plaatsen van wandbeugels onder de douche zijn er meerdere mogelijkheden om jouw douche veiliger te maken.

Douchen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben moeite om zich te douchen en kunnen niet lang in een douche staan. Om ongelukken onder de douche te voorkomen bevelen wij de douchezitjes van SecuCare aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorkom ongelukken en angst bij het douchen met de sterke douchezitjes van SecuCare.

De douchezitjes van SecuCare staan voor veiligheid en comfort. De producten zijn gemaakt hoogwaardig kunststof en geanodiseerd aluminium. Hierdoor kunnen de douchezitjes tot wel 150 kilo dragen, zijn ze makkelijk schoon te maken en roesten zij niet. De douchezitjes nemen weinig ruimte in beslag en, de zitjes met inklapfunctie kunnen gemakkelijk ingeklapt worden. Door deze zitjes te gebruiken kan er veilig gedoucht worden en wordt de angst om te vallen weggenomen.

 • Veilig zittend douchen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Eenvoudige montage
 • Onderhoudsvrij materiaal
 • Maximale belasting 150kg
 • Geleverd met montagemateriaal
 • 5 jaar garantie

Benieuwd naar ons assortiment van douchezitjes? Bekijk ze hier.  Neem bij vragen over dit hulpmiddel contact op met onze klantenservice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorkom glijpartijen onder de douche met de anti-slip stickers van SecuCare.

De anti-slip stickers van Secucare zijn wellicht de makkelijkste manier om ongelukken onder de douche te voorkomen. Een gladde, natte vloer kan voor onveilige situaties zorgen. De anti-sip stickers zijn een zeer effectief hulpmiddel om glijpartijen op natte ondergronden te voorkomen.

Plaats de stickers precies waar jij dat wilt. Onder de douche, in bad en op de badkamervloer zijn effectieve plekken om de stickers te plaatsen. De stickers zijn zeer gemakkelijk aan te brengen en komen niet los door de afgeronde hoeken.

 • Voorkomt uitglijden op natte ondergronden
 • Komt niet los door de afgeronde hoeken
 • Kleine, ronde stickers voor elke situatie
 • Eenvoudig aan te brengen

Neem een kijkje op ons gehele assortiment van anti-slip stickers van Secucare en vindt de sticker die het beste bij jou past.

Maak jouw huis drempelvriendelijk met SecuCare drempelhulp

Bij het langer zelfstandig wonen van ouderen heb je te maken met letterlijke- en figuurlijke drempels. Wij willen graag het hulpmiddel toereiken om deze drempels te overwinnen.

Het tijdelijk of permanent minder mobiel zijn kan dagelijkse ongemakken met zich mee brengen bij het uitvoeren van ogenschijnlijk normale en alledaagse activiteiten. Zo kan een drempel of ophoging ineens een obstakel worden. Dit is erg vervelend of soms zelfs gevaarlijk met bijvoorbeeld een rollator, scootmobiel of rolstoel.

De SecuCare drempelhulp helpt bij het nemen van een dergelijke drempel of verhoging. Door het modulaire systeem is het eenvoudig om een drempelhulp samen te stellen voor jouw eigen drempel of verhoging. Hierbij helpt de drempelhulp om de drempel of verhoging zelfstandig, eenvoudig en nagenoeg geluidloos over te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

Geen drempel of obstakel is te hoog met de SecuCare Drempelhulp.

De vernieuwde SecuCare drempelhulp is gemaakt van duurzame kunststof onderdelen, die snel en makkelijk in elkaar gezet kunnen worden. Precies op maat voor elke drempel, voor binnen- en buitendeuren. Het systeem is sterk, onderhoudsvrij en overal inzetbaar.

De drempelhulp is toepasbaar voor onder andere: rollator, scootmobiel, rolstoel of om voertuigen als een fiets, scooter of grasmaaier over drempels te tillen.

 • Veilig door de geïntegreerde antislip noppen
 • Flexibel: binnen en buiten toepasbaar en in stappen in hoogte aanpasbaar
 • Modulair: losse onderdelen, eenvoudig in elkaar te zetten
 • Licht en sterk: gemaakt van slijtvast en UV-bestendig kunststof
 • Duurzaam: 95% recyclebaar en onderhoudsvriendelijk
 • Gelijkmatige hellingshoek voor optimale toegankelijkheid
 • Voldoet aan gestelde richtlijnen
 • Neutrale kleurstelling en vormgeving: past overal
 • Stil bij gebruik

Benieuwd naar onze SecuCare drempelhulp? Bekijk en bestel ze hier. Neem bij eventuele vragen en opmerkingen over dit hulpmiddel contact op met onze klantenservice.

Bescherm je huis tegen indringers

Zelfstandig wonende senioren zijn als kwetsbare doelgroep vaak het slachtoffer van mensen met kwade bedoelingen. Naast inbreken zijn er vele manier om een uw huis binnen te dringen.  Vaak wordt er ‘gewoon’ aangebeld door iemand met een zielig verhaal of die zich voordoet als een medewerker van een bedrijf. Vervolgens wordt de deur nietsvermoedend opengedaan, met alle gevolgen van dien.

Zeker in de donkere tijden van het jaar is het lastig te zien wie er voor de deur staat. Om zelfstandig wonen veiliger te maken, kunnen wij de Kierstandhouder (onderstaande afbeelding 1) en Digitale Deurspion (onderstaande afbeelding 2) aan elke zelfstandig wonende senior aanbevelen. Met deze hulpmiddelen wordt voorkomen dat de deur opengedaan wordt voor mensen die absoluut niet binnen mogen komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altijd een veilig gevoel in huis met de AXA Kierstandhouder (1) en de AXA Digitale Deurspion (2).

 

AXA Kierstandhouder

Met de AXA Kierstandhouder wordt een situatie gecreëerd waarin de deur op een kier van maximaal 10 centimeter gezet kan worden. Om de deur volledig te openen, dient de deur eerst volledig gesloten te worden. Dit biedt de mogelijk om veilig te communiceren met degene aan de deur en beslis je ten alle tijden zelf wie binnen komt en wie niet.

De patenthoudende Kierstandhouder van AXA is met afstand de beste in zijn klasse. Er is geen ander product op de markt beschikbaar dat aan de eisen van deze Kierstandhouder voldoet.

 • 100% controle wie binnen komt en wie niet
 • Beschikbaar voor zowel naar binnen- als naar buiten draaiende deuren
 • Voldoet aan eisen van SKG keurmerk en het keurmerk van Politie Keurmerk Veilig Wonen
 • Gemaakt van hoogwaardig RVS
 • Strakke vormgeving door afdekking van schroeven
 • Gemakkelijk te monteren
 • Gepatenteerd ontwerp

Benieuwd naar onze AXA Kierstandhouders? Bekijk en bestel ze gemakkelijk hier. Neem bij vragen over dit hulpmiddel contact op met onze klantenservice.

AXA Digitale Deurspion

De digitale deurspion is een aanvullende bescherming tegen indringers. U kunt op de grote display duidelijk zien wie er voor de deur staat en bepalen of u de deur open doet of niet. De deurspion met infrarood maakt zelfs (indien gewenst) automatisch een foto van de persoon die aanbelt. De spion is makkelijk te monteren en past op deuren met een dikte tussen de 38 en 110 mm. In deze blog zullen we twee digitale deurspionnen van AXA uitlichten, namelijk: AXA Digitale Deurspion Basic en de AXA Digitale Deurspion met infrarood.

Digitale Deurspion Basic 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De basic variant van de digitale deurspion is alles behalve ‘basic’. Met deze deurspion wordt met een simpele druk op de knop duidelijk weergegeven op het 3,2 inch scherm wie er aan de andere kant van de deur staat.

VOORDELEN:

 • Helder en groot scherm
 • Makkelijk te bieden, ook voor kinderen en ouderen
 • Eenvoudig te monteren

Digitale Deurspion met Infrarood

Met de Digitale Deurspion met infrarood- en deurbelfunctie heeft u uitstekend zicht op wie er voor de deur staat, zélfs bij de donkere dagen. Daarnaast kan ingesteld worden dat de deurspion als deurbel functioneert en foto’s maakt van iedereen die aanbelt.

VOORDELEN:

 • Zeer geschikt hulpmiddel voor zelfstandig wonende ouderen
 • Goed zicht in donkere tijden van het jaar (door infrarood camera met nachtzicht)
 • Deurbelfunctie
 • Optie voor het automatisch maken van foto’s
 • Makkelijk bedienbaar, ook voor kinderen en ouderen
 • Eenvoudig te monteren

De Digitale Deurspionnen van AXA zijn speciaal ontworpen voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Dit effectieve hulpmiddel is voor senioren zeer gemakkelijk te bedienen en u heeft altijd perfect zicht op wie er voor de deur staat, zélfs in de donkere tijden van het jaar.

Bent u benieuwd naar ons assortiment van digitale deurspionnen? Bekijk en bestel hier dit effectieve hulpmiddel dat helpt bij het beschermen tegen indringers.

Partners van GYZS.nl

Zoals aangegeven in deze blog verkopen wij producten van specialisten op het gebied van veilig wonen, namelijk: SecuCare en AXA. Wij van GYZS.nl zijn trotse partner van deze internationale marktleiders op het gebied van veilig wonen. Zij hebben de missie om elk huis veiliger te maken en het aantal succesvolle inbraken terug te dringen. Dit doen zij door hulpmiddelen te produceren van de beste kwaliteit, mooiste design en met het gemak en comfort van deze tijd.

Deze oer-Hollandse bedrijven hebben kernwaardes als kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Wanneer u een product van dit merk in huis heeft, weet u dat zeker dat u 100% kwaliteit in huis heeft. Zo zijn deze fabrikanten o.a. aangesloten bij de SKG en het Politie keurmerk Veilig Wonen. Dit zijn onafhankelijke organisatie die testen op sterke en langdurige kwaliteit.

Ben u niet 100% tevreden over de kwaliteit van een geleverd product van een van deze twee merken, neem dan gerust contact met ons op. De meeste producten hebben tot wel 5 jaar garantie.

(Zakelijk) bestellen bij GYZS.nl

Wilt u een zakelijke afname doen van een artikel genoemd in deze blog? Bij GYZS bieden wij u onder andere staffelkortingen en een meedenkende deskundige klantenservice. Voor zakelijke opties kunt u ons altijd bellen via 0224 – 212 026 of contact met ons opnemen via de mail. Vragen naar aanleiding van deze blog kunt u uiteraard ook richten aan onze klantenservice. Wanneer u voor 16.30 bestelt, wordt uw bestelling (indien op voorraad) op dezelfde dag verstuurd.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice en vul onderstaand formulier in.