Kies voor goed en veilig deurbeslag

Wanneer je er zeker van wilt zijn dan ongenode gasten geen toegang tot je woning hebben is het raadzaam om te kiezen voor goed en veilig deurbeslag. Er zijn verschillende soorten veiligheidsgarnituren zoals de veiligheidskortschilden en de veiligheidslangschilden. Wij leggen je graag uit waarom het goed is de keuze voor deze producten te maken. Ook weet je na het lezen van dit artikel wat de beste keuze is voor jouw deuren en woning.

 

Hoe weet je of je kiest voor veilig deurbeslag?

Wil je de keuze maken voor veilig deurbeslag dan is het verschil met het reguliere deurbeslag dat er een aantal keurmerken zijn. Veilig deurbeslag moet een keurmerk hebben om de kwalificatie ‘veilig’ te krijgen. Pas echt veilig is het deurbeslag als het voorzien is van het SKG keurmerk en het PKVW keurmerken. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouwen PKVW is de afkorting van Politie Keurmerk Veilig Wonen. Zie je deze keurmerken op het deurbeslag staan dan weet je zeker dat het beslag veilig is. Het SKG keurmerk kent een aantal gradaties en dit zijn één tot en met drie sterren. Des te meer sterren het deurbeslag is des te veiliger het is. Het veiligheidsbeslag met drie sterren is onder andere voorzien van kerntrekbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat de deur niet door ongenode gasten geopend kan worden door de cilinder of de kern van de cilinder stuk te maken.

 

Welke soorten veiligheidsbeslag zijn er allemaal?

Laten we eens kijken welke soorten veiligheidsbeslag er nu allemaal zijn. Waar je rekening mee dient te houden is dat het veiligheidsbeslag alleen op buitendeuren gemonteerd kan worden.

 

De Veiligheidsdeurgarnituren

De deurgarnituren zijn een complete set. Bestel je deze dan krijg je geleverd een schild, een rozet en een deurkruk. Verder zit er alles in het pakket om de deurgarnituur te monteren.

 

 

De Veiligheids langschilden

In het assortiment van Gyzs.nl zijn losse langschilden te bestellen. De buitenschilden zijn hierbij het belangrijkste. Deze hebben namelijk de taak om inbrekers buiten te houden.

 

 

De Veiligheids kortschilden

De kortschilden zijn te vergelijken met de langschilden. Het verschil is de afmeting. Net als bij het langschild is het buitenschild het belangrijkste voor de veiligheid. De Veiligheids smalschilden Het zal geen verrassing voor je zijn dat de veiligheids smalschilden te vergelijken zijn met de langschilden en de kortschilden. Je weet dan ook dat je voor iedere buitendeur het juiste schild kunt bestellen.

 

De Veiligheids rozetten

Wil je een rozet bestellen voor de buitendeur dan is het aan te raden om te letten op het SKG keurmerk met de drie sterren. Deze hebben namelijk de kerntrekbeveiliging waar wij al eerder over schreven. Let er wel goed op dat bepaalde modellen rozetten alleen werken met een bijpassend oplegslot. Heb je advies nodig over veilig deurbeslag dan staat onze klantenservice voor je klaar. Weet je na het lezen van dit artikel nog niet welk beslag het beste voor jouw buitendeur is dan helpen wij je de juiste keuze te maken.   logo gyzs

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice en vul onderstaand formulier in.

E-mailadres *
Telefoonnummer