Veiligheidsbeslag monteren op de voordeur

Om veilig te kunnen wonen is het belangrijk om veiligheidsbeslag te hebben gemonteerd op de (voor)deur. Hoe je dit monteert leggen wij je uit in dit artikel.                                                                                                            Je zal zien dat het een klusje is dat je prima zelf kunt doen.

De benodigde gereedschappen

Voor het monteren van veiligheidsbeslag op een voordeur heb je niet veel gereedschap nodig.                        Wat je nodig hebt is een boormachine met boren. In de meeste gevallen zijn dit boren van acht en dertien millimeter. Verder heb je een schroevendraaier met een kruiskop nodig en een potlood.

 

 

 

 

 

 

Als alle gereedschappen klaar liggen is het belangrijk om de verpakking te controleren. In bijna alle gevallen zal alles compleet zijn.  Mocht dit niet het geval zijn dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.         

 

Stap voor stap het veiligheidsbeslag monteren

Het monteren van het veiligheidsbeslag op de voordeur leggen wij uit   in zeven overzichtelijke stappen.

 

Stap 1:

Er wordt gestart door het slot en de cilinder in de deur te monteren.

Stap 2:

Vervolgens wordt het binnenschild over de cilinder geplaatst. Hierbij dien je de wisselstift door het slot te steken. Waar je rekening mee dient te houden is dat je het schild recht houdt en dat aan beide kanten de gaten worden afgetekend.

Stap 3:

Verwijder weer de wisselstift, de cilinder, het slot en het binnenschild. Daarna kun je de gaten voor de montage aan beide zijden boren met de kleinste boor van acht millimeter. Na het boren van deze gaten boor je de gaten aan de buitenzijde van de deur. Dit doe je met de boor van dertien millimeter.

 

Stap 4:

Na het boren monteer je het slot met de cilinder.

 

 

Stap 5:

Als de veiligheidsbeslag voorzien is van een kerntrekbeveiliging dan monteer je deze aan de buitenzijde van de deur over de cilinder.

 

Stap 6:

Is de kerntrekbeveiliging geplaatst dan monteer je de krukstift aan één deurkruk. Hierbij dien je te zorgen dat de dunne zijde van de stift aan de kant van het slot zit.

 

Stap 7:

Bij de laatste stap monteer je de schilden en draai je de bouten aan.  

 

Veiligheidsbeslag is voordelig en snel te bestellen

Nu je weet dat het niet lastig is om veiligheidsbeslag op de voordeur te monteren kun je deze bestellen. Neem eens een kijkje in ons assortiment van veiligheidsbeslag. Je zal dan al snel veiligheidsbeslag vinden wat aan je wens voldoet en die ook voor een veiliger gevoel zorgen.

GYZS.nl

Wanneer je voor 16.30 bestelt, wordt je bestelling op dezelfde dag verstuurd. Heb je nog een vraag over dit artikel? Neem gerust contact op met de klantenservice, onze verkoopadviseurs helpen je graag verder.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice en vul onderstaand formulier in.