Plankdragers (154)

Wilt u uw boeken netjes op een plank zetten? Laat een plankdrager dan het werk voor u doen. Wij hebben een uitgebreid assortiment plankdragers tegen de scherpste prijzen. Zowel de doe-het-zelvers als de professionals kunnen bij ons naar tevredenheid slagen.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 5

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 5

Plankdragers kopen

Mocht u er niet uitkomen bij het bestellen van uw plankdrager dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Plaatst u uw bestelling van plankdragers voor 16.30 uur dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

Toepassing plankdragers

Een plankdrager kunt u op verschillende manieren gebruiken, het kan bijvoorbeeld dienen als boekenplank of puur als opvulling van een lege muur. Daarnaast zijn plankdragers ook goede schapdragers. Schapdragers worden bijvoorbeeld gebruikt in voorraadkasten en dergelijke.

De plankdragers in ons assortiment hebben verschillende belasting waarden. De ene plankdrager kan 30kg houden en de ander 60kg. Bij bijvoorbeeld een boekenplank hoeft het draagvermogen niet heel hoog te zijn, maar voor bijvoorbeeld een gereedschapsrek wel. Het is daarom handig om van te voren te weten wat u op de plankdragers gaat leggen, zodat u de juiste keuze maakt.

Wij bieden u plankdragers van meerdere merken aan, zodat u altijd een plankdrager kan vinden die bijdraagt aan de uitstraling van uw woning of bedrijfsruimte.

Plankdrager


Kleur

Een plankdrager is zowel functioneel als decoratief. De kleur van de plankdrager is belangrijk. Een plankdrager moet goed bij de rest van uw interieur passen. Verder kunt u de verschillende plankdragers in ons assortiment op talloze manieren combineren met verschillende soorten hout. Hierdoor maakt u van uw boekenplank niet alleen een functioneel, maar ook als decoratief voor zowel kleine als een grote ruimte. We leveren de plankdragers in diverse kleuren, zo is de plankdrager zwart verkrijgbaar, maar ook in witte of RVS (grijs) uitvoering.

Bewerkingen

De plankendragers die wij verkopen kennen verschillende materialen. Hieronder hebben wij alles op een rijtje gezet.
Kunststof is een van de meest gebruikte materialen. Door de lange levensduur zal de plankdrager jaren mee kunnen gaan. Een nadeel van kunststof is dat het draagvermogen ten opzichte van staal erg laag is.
Aluminium is een populair materiaal omdat het erg licht is en tevens net zo corrosie bestendig als staal. Aluminium is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.
Het materiaal staal is een legering bestaand uit ijzer en koolstof. Het is een van de meest gebruikte materialen in de bouw door zijn hoge treksterkte en hardheid. Meestal heeft het staal nog een bewerking ondergaan om zo corrosie tegen te gaan.

Bevestiging plankdragers

Bepaal eerst waar u de plankdragers gaat bevestigen. Dit is belangrijk, omdat er een gat voorgeboord dient te worden. Ook is het handig om een waterpas te gebruiken zodat u zeker weet dat de plankdrager recht is. Als het gat geboord is kunt u door middel van pluggen de plankdrager met schroeven aan de muur bevestigen.

Uitvoering

Het assortiment plankdragers kent vier verschillende uitvoeringen.

Plankdrager element dubbel

Elementdrager

De elementdrager wordt gebruikt op een rail. Het is erg makkelijk te monteren en heeft alsnog een hoge draagkracht. Let wel op bij het bestellen of de elementdrager en rail allebei enkel of allebei dubbel zijn.

 Rail

Rail

Een rail is er om elementdragers aan te monteren. Een rail zorgt ervoor dat u planken dichter onder elkaar kan monteren, ook zorgt het vaak voor een nettere uitstraling dan wanneer u meerdere plankdragers boven elkaar monteert.

 Plankendrager

Plankendrager

De standaard plankdrager is ideaal om een houten plank te ondersteunen, zodat u bijvoorbeeld uw boeken erop kan leggen.

 Buisconsole

Buisconsole

Buisconsoles worden vaak gebruikt bij het monteren van vensterbanken boven de verwarming. Een normale plankendrager kan daar vaak niet toegepast worden omdat de gaten achter de verwarming gaat en er dus niet geboord of geschroefd kan worden. Buisconsoles hebben maar een gat boven de verwarming nodig en zijn dus perfect voor het monteren van vensterbanken.

Aanbod

Ons assortiment plankendragers bestaat uit veel verschillende merken. Elk merk is zorgvuldig gekozen door onze product specialisten voor hun kwaliteit en duurzaamheid. Neem een kijkje bij het filter ‘Merk’ om alle merken te zien, dit filter bevind zich links naast de producten.

Dulimex is opgericht in 1982. Bij Dulimex koopt u kwaliteitsproducten tegen een zeer concurrerende prijs. Door een jarenlange relatie met Dulimex haar Chinese partners en eigen inkoopkantoor in China, kan Dulimex deze hoge en constante kwaliteit waarborgen. Tijdens productie, voor verscheping en bij ontvangst in het magazijn wordt de kwaliteit van de producten gecontroleerd. Hierdoor worden afwijkingen tot een minimum beperkt. Dit is reden genoeg voor ons om de producten van Dulimex aan te bieden. GB heeft een enorm assortiment aan bouwproducten van de hoogste kwaliteit. De hoge kwaliteit producten van GB worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf. Hierdoor kunnen wij u niet alleen de hoogste kwaliteit garanderen maar ook altijd een snelle levering, dus ook als het product niet op voorraad is bij ons.