Purschuim (52)

Purschuim wordt veel gebruikt voor de isolatie van woningen of panden. Het wordt zoveel gebruikt omdat het een isolatiemateriaal is met een hoge isolatiewaarde. Dit komt doordat pur niet alleen naden aan het oppervlak dicht, maar ook kieren indringt. Dit zorgt voor een absolute dichting.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Purschuim kopen

GYZS biedt purschuim van verschillende topmerken tegen de laagste prijs. Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord indien u hulp nodig heeft bij het bestellen van uw purschuim. Daarnaast leggen wij ook alles nog even uit onderaan de pagina.

Wat is purschuim?

Purschuim een afkorting van polyurethaanschuim. Deze naam komt van de twee componenten waaruit purschuim bestaat, polyol en isocyanaat. Deze twee scheikundige stoffen vormen een organische verbinding met elkaar doordat ze samen in een mengmachine worden opgepompt, verwarmt en op druk worden gezet. Hierdoor ontstaat purschuim. Het grootste voordeel van pur is dat het niet alleen naden aan het oppervlak dicht, maar ook kieren indringt. Dit zorgt voor een absolute dichting.

Voordelen purschuim op een rij:

✔️ Hoge isolatiewaarde.
✔️ Bijzonder geschikt voor isolatie van smalle en vervuilde spouwmuren.
✔️ Geen schade aan metselwerk.
✔️ Geen last van kieren.
✔️ Purschuim hecht zich tegen de meeste materialen zonder enige problemen.
✔️ Purschuim heeft geen last van vocht en schimmel.
Illbruck & de verschillende types

Illbruck is onderdeel van Construction Products Group Europe. De productmerken van CPG Europe worden gebruikt in een breed scala aan bouwtoepassingen. Dit zijn producten en diensten die u zelden onder een dak vindt. Illbruck is dus een van de productmerken van CPG Europe. Het merk is gericht op afdichtings-, verlijmings- en isolatieprojecten. De grootte van het project maakt niet uit. Illbruck heeft voor iedere toepassing een oplossing. Het merk is nu al meer dan 60 jaar oud en heeft zich door de jaren heen blijven innoveren. Dit is een van de redenen waarom Illbruck vandaag de dag hét merk voor onder andere purschuim is.

 Illbruck FM310

Illbruck FM310

De Illbruck 310 is geschikt voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, naden en kieren. Het heeft een goede temperatuur-, water- en chemicaliënbestendigheid. Daarnaast is het overschilderbaar en af te werken met een pleister. Ook heeft het nog zeer goede akoestische eigenschappen.

Illbruck FM350

Illbruck FM350

De Illbruck FM350 is op dit moment de meest geavanceerde purschuim op de markt. Door zijn unieke formule levert het maar liefst 50% meer opbrengst dan vergelijkbare bussen. Het is ideaal om voegen, naden en kieren te dichten. Zelfs onder een lage omgevingstemperatuur.

Illbruck FM610

Illbruck FM610

De Illbruck FM610 is een handschuim die geschikt is voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren. Verder is het CFK-, HCFK- en HFK-vrij. Dit houdt in dat het ozononschadelijk is en niet bijdraagt aan het broeikaseffect. De FM610 heeft een zeer goede geluidsdichtheid en is universeel toepasbaar.

Illbruck FM330

Illbruck FM330

De Illbruck FM330 is een duurzaam elastisch purschuim. Dankzij zijn flexibiliteit (MTV) van 50% vormt de FM330 een duurzame oplossing, zelf bij zeer intensief bewegende voegen. Het purschuim is vooral geschikt voor het afdichten en isoleren van voegen, stelruimtes en aansluitingen die intensief bewegen. De FM330 is ideaal voor luchtdichtbouwen. Vandaag de dag wordt luchtdichtbouwen steeds belangrijker en wordt zelfs een wettelijke verplichting. Enkele voordelen van luchtdichtbouwen zijn onder andere energiebesparing, waterdichtheid en geluidsdichtheid. Een luchtdicht gebouw of huis hoeft namelijk niet steeds opnieuw op te warmen en af te koelen. Daarnaast zijn lekkageverschijnselen verledentijd doordat er geen water in het gebouw kan binnendringen, ook zal er een stuk minder geluid zijn doordat luchtlekken niet meer aan de orde zijn. Luchtdicht bouwen is dus heel belangrijk voor de toekomst.

Andere topmerken

 Kelfort pur

Kelfort

Kelfort omvat een breed assortiment aan kwaliteitsproducten. Deze producten zijn afgestemd op professioneel gebruik in de bouw en industrie. Verder staat Kelfort garant voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is ook te zien bij hun purschuim. Het purschuim van Kelfort is een eén-component vochtverhardende polyurethaanschuim, speciaal voor de vakman in onderhoud en renovatie. Steeds gebruiksklaar. Het purschuim heeft een uitstekend hechtvermogen op stofvrije ondergronden zoals hout, beton, bakstenen, ijzer, aluminium en glas.

Illbruck FM330

Soudal

De Soudal Group is Europa's grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuimen. Het Belgische bedrijf werd in 1966 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een internationale speler en expert in chemische bouwspecialiteiten. Ook is het merk veel bezig met duurzaamheid door de modernste productietechnieken in te zetten. Energie-, watergebruik en de reststoffen worden hierdoor beperkt.

De Soudal Foam pur Click & Fix is fijn doseerbaar schuim. Dit is schuim wat u graag zult gebruiken want het is nu mogelijk om het werk zonder morsen uit te voeren. Dit komt omdat het schuim zeer geleidelijk en controleerbaar opgespoten kan worden. De bus is verder voorzien van het gepatenteerde Click & Fix systeem. Dat betekent dat de bus makkelijk geopend kan worden en ook weer kan worden gesloten. Ook heeft het purschuim van Soudal een hoge isolatiewaarde, zowel thermisch als akoestisch.

Veel gestelde vragen over purschuim

Wat moet ik weten voordat ik met purschuim aan de slag ga?

Voordat u gaat beginnen met het purschuim aanbrengen is het handig om te weten hoe u dit moet doen. Er volgen een paar stappen, zodat uw afdichting perfect wordt!

Bij de Illbruck FM310, FM330 en FM350 is het aan te raden om een pur pistool te gebruiken. Met een pur pistool kunt u namelijk preciezer te werk gaan. U kunt een pur pistool los bij ons kopen of in een pakket. Verder wordt een pur pistool ook vaak schuim pistool of foam gun genoemd. Nu u dit weet kunt u echt beginnen met de purschuim aan te brengen op uw toepassing.

• Schud eerst de bus krachtig voor ongeveer 20 seconden.
• Indien u een pistool gebruikt dient u de adapter ring van het pistool goed in te spuiten met smeerspray. Door dit te doen voorkomt u hechting van schuim, beschadiging van het busventiel en lekkage van de bus.
• Vul de voegen voor ongeveer 80%. Bij voegen die breder dan 30 mm en dieper dan 70 mm zijn is het aan te raden het schuim in meerdere lagen, met tussenpozen van 1 tot 2 uur, aan te brengen.

Verder kunt u deze video kijken voor een gedetailleerde uitleg.

Is purschuim waterdicht?

Alle soorten purschuim van Illbruck hebben waterbestendigheid. Dit houdt in dat tot een zekere hoogte er geen water kan binnendringen. Voor exacte cijfers kunt u de site van Illbruck bezoeken of achterop de bus kijken. Dit verschilt namelijk per type. Verder hebben de purschuimen van Illbruck ook goede temperatuur- en chemicalïenbestendigheid.

Hoe verwijder ik purschuim?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er op een plek iets teveel purschuim is geplaatst. Dit kan natuurlijk altijd verwijderd worden, maar let wel even op de volgende punten.

• Zorg ervoor dat u de purschuim de tijd geeft om hard te worden, dit is in de meeste gevallen 24 uur.
• U kunt als het purschuim droog is het gemakkelijk verwijderen door middel van een mesje.
• Elke purschuim heeft een ander uitzettingsvermogen. Mocht u dit in de toekomst willen voorkomen dan is het aan te raden voor de volgende keer eerst op het etiket van het type purschuim te kijken. Hier staat namelijk hoeveel het purschuim zich uitzet.

Hoe verwijder ik purschuim van mijn handen?

Purschuim op de handen is zeer vervelend. Vaak komt dit doordat het pur pistool niet goed op de bus is bevestigd, waardoor het purschuim ongecontroleerd overal vrij komt op bijvoorbeeld uw handen. Als dit gebeurt verwijder dan zo snel mogelijk het pur pistool van de bus, want hoe harder het purschuim wordt hoe lastiger het van uw handen af gaat.

Als het purschuim nog niet uitgehard is kunt u nagellak-remover of wasbenzine gebruiken. Ook bestaat er een speciale pur-cleaner, alleen meestal heeft u dit niet bij de hand.

Als het purschuim al uitgehard is kunt u proberen het voorzichtig weg te snijden met een klein mesje, zoals een stanleymes, en daarna met een schuursponsje en reinigingszeep de rest weg schrapen. Mocht dit niet werken kunt u het purschuim ook gewoon laten zitten. Na een paar dagen vieze handen worden ze steeds schoner. Het groeit namelijk gewoon weer uit uw huid.

Nog beter is natuurlijk om handschoenen te dragen bij het werken met bouwschuim.

Wanneer is purschuim volledig belastbaar?

De meeste purschuimen van Illbruck zijn na 24 uur volledig verhard en dus volledig belastbaar.

Onder welke temperaturen is purschuim bestendig?

Wij kunnen wel met zekerheid zeggen dat de purschuimen van Illbruck een goede temperatuurbestendigheid hebben, echter verschillen de exacte cijfers per type. Wij raden daarom ook aan om de specificaties van het purschuim dat u op oog heeft goed door te lezen.

Hoe moet ik mijn purpistool reinigen?

Een pur pistool reinigen is erg belangrijk nadat het gebruikt is. Dit is nodig omdat anders het pur dat in het pistool is achtergebleven opdroogt en dus uithard. Doordat het pur uithard is het lastig te verwijderen en kunt u vrijwel het pistool weggooien.
Er zijn meerdere manieren om uw pur pistool te reinigen. U kunt zo bijvoorbeeld met een bus met lucht het pistool schoon spuiten, echter is er nog kans dat er wat blijft zitten. Daarom is de pistoolreiniger van Illbruck er.
Dit product is speciaal ontwikkeld voor het inwendig en uitwendig reinigen van pur pistolen en het reinigen en verwijderen van niet uitgehard PU-schuim. Tevens kan dit product gebruikt worden om verse verfresten, was, vet, olie en lijmresten te verwijderen.
GYZS.nl

Wilt u meer weten over luchtdicht bouwen of heeft u advies nodig? Neem contact op met ons via 0224-212026 of stuur een email naar service@gyzs.nl, onze verkoopadviseurs helpen u graag!