Proslide deurpakketten (21)

De Proslide loopwagens gebruikt u om de deur onder de rail te laten schuiven. Argenta heeft de verschillende onderdelen gezamenlijk voorverpakt in een aantal kant-en-klare deurpakketten, dit maakt de selectie van benodigdheden een stuk makkelijker. Dankzij de verschillende opties heeft u zelf de keuze tot een standaard remming, enkele softclose of dubbele softclose. Bovendien zijn er drie verschillende soorten bevestiging. Om het eenvoudig te maken is er een keuzehulp met uitleg, zo besteld u ongetwijfeld het juiste deurpakket.


Voor zakelijke afnames is het uiteraard mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen voor al uw Proslide onderdelen.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Keuzehulp deurpakketten

In de meeste situaties is de toepassing van verschillende deurpakketten mogelijk, dus hoe weet u welk deurpakket het meest geschikt is? Onderstaande keuzehulp geeft u informatie over de verschillende soorten loopwagens en bevestigingssystemen, zo kunt u een keuze maken die het beste past bij uw situatie. Voor al uw vragen kunt u onze verkoop binnendienst altijd bellen via 0224-212026 of mailen via service@gyzs.nl.

Het is belangrijk om te weten dat elk deurpakket standaard bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder:

- Ophangbeugels
- Loopwagens
- Extra benodigde onderdelen afhankelijk van gekozen loopwagen
- Vloergeleider
- Montagehandleiding en steeksleutel

Bij het kiezen van een deurpakket maakt u dus eigenlijk de keuze tussen een combinatie van ophangbeugels en loopwagens.


Loopwagens

Voor het schuiven van de deuren zijn er verschillende soorten loopwagens. Het verschil van de loopwagens zit voornamelijk in de keuze tussen softclose en standaard close uitvoering. Elk deurpakket vereist voor werking een minimale hoeveelheid deurbreedte. Onderstaande uitleg gaat in op de verschillende soorten loopwagens. (Tip: deurpakketten met softclose zijn ook beschikbaar met zwarte activators, dit is extra mooi wanneer u onder een zwarte schuifdeurrail doorloopt).

Standaard close

De loopwagens hebben een standaard sluitbeweging. Het voordeel hiervan is dat het deurpakket al bruikbaar is bij minder brede deuren (de minimaal vereiste deurbreedte bij softclose uitvoeringen is groter dan niet-softclose uitvoeringen). Voor het stoppen van de sluitbeweging zijn de standaard close deurpakketten voorzien van twee standaard stops. Dit zijn railbuffers voorzien van een vangklauw en een rubberen schokdemper. De standaard stop is instelbaar in klemkracht, zo kunt u zelf kiezen welke kracht is vereist voor het openen of sluiten van de deur.Enkele softclose

De loopwagens hebben een standaard (en geremde) sluitbeweging. Voor het stoppen van de sluitbeweging is er een standaard stop en een softclose activator. De standaard stop is een railbuffer voorzien van een vangklauw en een rubberen schokdemper. De standaard stop is instelbaar in klemkracht, zo kunt u zelf kiezen welke kracht is vereist voor het openen of sluiten van de deur. De softclose activator activeert de geremde sluiting, dit is te stellen zodat u zelf bepaalt wanneer de deur begint met geremde sluiting. U kunt zelf kiezen welke kant de softclose remming krijgt en welke kant de standaard remming.Dubbele softclose (slank)

De loopwagen heeft een geremde sluitbeweging aan beide kanten. Voor het stoppen van de beweging van de loopwagens is dit deurpakket voorzien van twee softclose activators. De softclose activator activeert de geremde sluiting en opening, dit is te stellen zodat u zelf bepaalt wanneer de deur begint met geremde sluiting en opening. Voor deuren breder dan 1000 mm raden wij een normale dubbel softclose uitvoering aan, dit in verband met een betere gewichtsverdeling.Dubbele softclose

De loopwagens hebben een geremde sluitbeweging, dit maakt samen een dubbele softclose. Voor het stoppen van de beweging van de loopwagens is dit deurpakket voorzien van twee softclose activators. De softclose activator activeert de geremde sluiting en opening, dit is te stellen zodat u zelf bepaalt wanneer de deur begint met geremde sluiting en opening. Voor deuren breder dan 1000 mm raden wij een normale dubbel softclose uitvoering aan, dit in verband met een betere gewichtsverdeling.


Bevestigingssysteem

Argenta Proslide kent naast de verschillende soorten loopwagens ook drie soorten ophangbeugels. Elk type ophangbeugel heeft zijn eigen voordelen. Onderstaande uitleg gaat in op de eigenschappen en verschillen tussen de drie varianten.

Standard-fix
Standard-fix voorbeeldDe bevestiging tussen de loopwagens en deur gemakkelijk gaat via twee ophangbeugels die boven de deur worden opgebouwd. De afstand tussen de bovenkant van de deur en de onderkant van de rail is iets groter (minimaal 24 mm en maximaal 34 mm), dit is bij een ingefreesde situatie van de tegenhangers manual-fix en auto-fix minder (minimaal 3 mm en maximaal 8 mm).

Manual-fix
Manual-fix voorbeeldDe bevestiging tussen de loopwagens en deur gemakkelijk gaat via twee ophangbeugels die boven de deur worden ingefreesd OF opgebouwd. Bij het infrezen van de ophangbeugels is de afstand tussen de bovenkant van de deur en de onderkant van de rail nagenoeg nihil (minimaal 3 mm en maximaal 8 mm).

Auto-fix
Auto-fix voorbeeldDe Auto-fix komt met alle voordelen van de Manual-fix. Het extra voordeel is de tijdwinst bij montage. De Auto-fix is zonder gereedschap in één handeling te monteren, zo kunt u de deur eenvoudig en snel afhangen.


Eigenschappen Standard-fix

✔️ De beugels zitten in het zicht voor een stoere touch
✔️ Eenvoudige en budgetvriendelijke optie
✔️ Handig wanneer infrezen niet mogelijk is
❌ Niet aanbevolen voor Proslide invisible profielenEigenschappen Manual-fix

✔️ Onzichtbare bevestiging van het ophangsysteem
✔️ Voordeliger ten opzichte van de Auto-fix tegenhanger
✔️ Kan ook opgebouwd worden wanneer infrezen niet mogelijk is
✔️ Aanbevolen bij Proslide invisible profielenEigenschappen Auto-fix

✔️ Onzichtbare bevestiging van het ophangsysteem
✔️ Kan ook opgebouwd worden wanneer infrezen niet mogelijk is
✔️ Zonder gereedschap in één handeling te monteren
✔️ Aanbevolen bij Proslide invisible profielen


TIP - Zwevende ondergeleider

Elk Proslide deurpakket is standaard voorzien van een aluminium vloergeleider. De vloergeleider monteert u op de vloer en geleid de deur via een sleuf (of geleidingsprofiel) in de onderkant van de deur. Heeft u niet de mogelijkheid om in de vloer te boren/schroeven? Dan kunt u de ondergeleiding regelen via de zwevende ondergeleider. Deze staat los van de vloer en monteert u aan de wand. De geleider is verstelbaar in afstand om rekening te houden met uw deurdikte.

Zakelijke afname

Wilt u een zakelijke afname doen van Argenta Proslide onderdelen? Voor al uw project- en voorraadbestellingen kunnen wij u snel voorzien van offertes op maat met het juiste aanbod. Ervaring en kennis op de binnendienst zorgen ervoor dat u snel weer verder kunt met uw klus of calculatie. U kunt ons altijd bellen via 0224-212026 of mailen via service@gyzs.nl, dan bespreken we graag hoe we samen verder kunnen bouwen.