Taatsdeurscharnieren

Taatsdeurscharnieren

Taatsdeurscharnieren

“Ik heb niet zolang geleden een bestelling gedaan via GYZS.nl. Ik wilde graag een taatsdeur plaatsen in mijn huis en dankzij GYZS.nl is dit geluk! Samen met mijn man waren wij opzoek naar taatsdeurscharnieren met een maximaal deurgewicht van 100kg. Wij hebben de taatsdeur zelf gemonteerd. Anders hadden wij zeker iemand moeten inhuren voor montage van de taatsdeur maar dat was gelukkig niet nodig. Natuurlijke hebben wij advies gevraagd of het wel een klusje was dat wij zelf konden doen. Wij belden naar GYZS.nl voor advies over het monteren van het taatsdeurscharnier. De verkoopadviseur heeft zijn tijd genomen om ons te helpen en heeft ons uitgelegd hoe wij het zelf konden doen. Dankzij hem is het ons gelukt! We zaten te twijfelen over de ODB-100 en de Argento Pivotica Pro. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Argenta Taatsdeurscharnier Pivotica Pro 100kg en zijn heel erg tevreden met de resultaten. De deur opent en sluit soepel en het geeft een strakke uitstraling in ons huis!”

Een taatsdeur wordt ook wel een pivotdeur genoemd. Bij een taatsdeur worden de scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur gemonteerd en zijn nauwelijks te zien. Een scharnier is een onderdeel waaraan de deur draait. Bij een taatsdeur wordt het scharnier boven en onder de deur gemonteerd, veelal op een kwart van de deur of in het midden, hierdoor draait de deur om een verticale as. Het draaipunt zit dus niet op het einde van de deur zoals bij een normale deur. Dit betekent dat de deur tot zo’n 150° kan draaien, zowel naar binnen als naar buiten. Er zijn ook taatsdeurscharnieren met een vasthoudstand waardoor de deur op 90° opengehouden kan worden. De populariteit van taatsdeuren winnen steeds meer terrein door zijn moderne uitstraling en zeer ruime toepassingsmogelijkheden ten opzichte van traditionele deuren. Er zijn geen kozijnen nodig waardoor de montage eenvoudiger is, ideaal voor grote en zware deuren.

Met een taatsscharnier gaat het openen en sluiten van dergelijke deuren soepel en gemakkelijk, ook zijn er taatsdeurscharnieren waarbij de deur zich automatisch sluit. 

Door eenvoudige bevestigingsmethoden kunnen taatsdeuren in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten worden toegepast. Taatsdeurscharnieren zijn geschikt voor iedere type deur met een minimale dikte van 40mm.  Taatsdeuren geven een lichte en ruimtelijke uitstraling aan uw huis. Taatsdeuren worden vooral toegepast als binnendeuren, maar een Taatsdeur als buitendeur is ook zeker mogelijk zonder extra bouwkundige voorzieningen in de vloer of het plafond.

De Frits Jurgens taatsdeurscharnieren kunnen deuren tot wel 500 kg dragen.

De Frits Jurgens taatsdeurscharnieren zijn door gebruik van zeer hoogwaardige materialen vrijwel onderhoudsvrij. Het taatsdeurscharnier en plafondplaat, bovenspeun, vloerplaat en de benodigde bijgeleverde montagemiddelen zijn uit RVS vervaardigd.

 • Maximale draagvermogen is 500kg.
 • Minimale deurdikte is 40mm.

Systeem 1 van De Frits Jurgens zijn compacte taatsdeurscharnieren met als functie om 360° vrij draaibaar, zowel links- als rechtsom zijn eigen as te kunnen draaien. Systeem 1 heeft geen vastzetstanden of sluitfuncties. De combinatie met een deurkozijn is mogelijk, maar dit reduceert de rotatie van de deur tot slechts 90°.

Systeem 3 van Frits Jurgens zijn taatsdeurscharnieren geschikt voor brandwerende, geluidswerende en inbraakwerende deuren uit tocht- en vochtwerende of wind- en waterdichte profielen. Dit taatsdeurscharnier staat ook bekend om 360° vrij draaibare uitvoering, met als extra bij 1 type een vastzetstand op 0°, 90°, 180° en 270°. Daarnaast heeft dit taatsdeurscharnier een zelfsluitende functie. De combinatie met een deurkozijn is niet mogelijk.

Systeem M van Frits Jurgens heeft een zeer strak design en is het nieuwste model taatsdeurscharnier. Een uitgebalanceerde demping, ook wel soft close, rotatie van 180° en vastzetstand op 0°, 90° en -90°. De combinatie met een deurkozijn is mogelijk, maar dit reduceert de rotatie van de deur tot slechts 90°.

Taatsdeurscharnieren van Argenta zijn zeer bekend in Nederland en België. De Argenta Pivotica taatsscharnier wordt in de deur ingebouwd waardoor het scharnier vrijwel onzichtbaar is. Ook een Argenta Pivotica taatsdeurscharnier kan worden toegepast in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Uiteraard compleet geleverd met alle benodigdheden en bevestigingsmaterialen.

 • Maximale deurgewicht: 100 kg
 • Maximale deurhoogte: 3000mm
 • Minimale deurdikte: 40mm

Het JNF Taatsdeurscharnier is een onzichtbaar scharnier voor pivot deuren tot een gewicht van 100kg. Net als alle andere taatsdeurscharnieren is ook deze zeer eenvoudig te monteren en kan eveneens worden toegepast in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. De deur kan in beide richtingen geopend worden tot 150° en heeft een vasthoudstand op 90°. Het grootste verschil zit hem in de fijn afstelling tot 3mm.   Een prima taatsdeurscharnier voor een krapper budget.

Het JNF taatsdeurcharnier is goedkoper vergeleken met de de Frits Jurgens en de Argenta taatsdeurscharnier.

 • Dit scharnier is verstelbaar (3mm).
 • Maximale deurgewicht: 100 kg
 • Maximale deurhoogte: 3000mm
 • Maximale deurbreedte: 1000mm
 • Minimale deurdikte: 40mm
Algemene voor- en nadelen van taatsdeurscharnieren. 
 • Stijlvol
 • De techniek is weggewerkt in de taatsdeur, vrijwel onzichtbaar
 • Voor alle soorten deuren toepasbaar
 • Eenvoudige installatie
 • Kan toegepast worden aan nieuwbouw en renovatie
 • Geschikt voor gangbare en bovengemiddelde deurformaten
 • Automatische sluitfunctie
 • Grotere deuropening
 • Een lichte en ruimtelijke uitstraling aan uw huis
Nadelen
 • Altijd een open ruimte rondom de deur bij toepassing zonder deurkozijn. (Dat is overigens op te lossen met toch- en/of borstelprofielen)
GYZS.nl

Heeft u interesse in een taatsdeur of taatsdeurscharnier? - Wilt u informatie, advies of een offerte aanvragen? - Neemt u dan gerust contact met ons op via nr. 0224-212026. Onze verkoopadviseurs helpen u graag verder.