Trapleuninghouder Zwart

Trapleuninghouder

Trapleuninghouder

“Ik ben zeer tevreden met de trapleuninghouders dat ik heb besteld via de site van GYZS. Ik was op zoek naar trapleuninghouders met een industriële look aangezien ik dit voor mijn trap wilde. Ik had een houten trapleuning gekocht maar ik had nog twijfels over welke trapleuninghouders het beste bij de houten trapleuninghouder zou passen. Uiteindelijk heb ik GYZS gebeld en ik vroeg om advies. Zij hebben mij goed geholpen met het kiezen van de trapleuninghouders. Hun advies was om voor een zwarte leuninghouder met hol zadel te gaan. Ook hebben ze mij uitgelegd hoe ik de trapleuning moest bevestigen. De volgende dag krijg ik de bestelling thuis en ik kon gelijk beginnen met klussen! Ik vond de leuninghouders supermooi en raad iedereen aan om zijn trapleuninghouders bij GYZS te bestellen.”

Een trapleuning zorgt ervoor dat u gemakkelijk en veilig op een trap van beneden naar boven kunt komen. (of andersom) Een trapleuning heeft trapleuninghouders nodig zodat de trapleuning goed vastzit… wel zo veilig! Er zijn veel verschillende trapleuninghouders, keuze genoeg om een geschikte houder te vinden welke goed past bij uw interieur. De trap is een vaak onderschat, belangrijk onderdeel van uw woning. Bedenkt u zich maar eens dat wanneer iemand bij u binnenloopt, de trap vaak het eerste is wat men van u ziet. Een eerste indruk moet goed zijn toch! Zwarte trapleuninghouders zijn op het moment erg populair, de laatste tijd worden deze veel meer besteld in vergelijking met andere kleuren. Omdat zwart een sterk contrasterende kleur is kunt u het goed combineren, zowel in een klassiek als in strak en/of modern interieur. Naast mooi en praktisch is de trap helaas ook een onderdeel van de woning waar de meeste (val)ongevallen plaatsvinden. Zeker voor ouderen en kinderen kan de trap gevaarlijk zijn. Wij raden u daarom aan om naast mooi, voor goede kwaliteit te kiezen. Het gebruik van juiste materialen en bewezen kwaliteit voorkomt gevaarlijke situaties, bij GYZS.NL bieden wij u hier verschillende mogelijkheden aan trapleuninghouders voor aan. Naast goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, krijgt u ons professionele advies met betrekking tot veilige montagemethoden en praktische tips er gratis bij.

Het aanbod in trapleuninghouders is groot, neem daarom uw tijd om de juiste leuninghouder te kiezen. Wij hebben net uitgelegd hoe essentieel de trap in uw woning is, ga daarom niet over één nacht ijs. De trend van het moment zijn de zwarte trapleuninghouders maar ook rvs(look) zien wij regelmatig voorbijkomen. Beide brengen een subtiel stoere industriële uitstraling in uw woning.

U kunt uit een aantal basis typen trapleuninghouders kiezen:

- Met tapgat of opschroefbaar (verderop wordt het verschil uitgelegd)

- Met een hol zadel of een vlak zadel (uitleg hieronder)

Basaal gezegd kan worden gesteld dat een trapleuning rechthoekig/vierkant of rond is. Een leuninghouder met een vlak zadel is geschikt voor een rechthoekige of vierkante leuning en een leuningdrager met een hol zadel is geschikt voor een ronde leuning.Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice of bel direct naar 0224-212026.

Tips over het bevestigen van een leuninghouder

Trapleuninghouders bevestigen is geen hogere wiskunde, maar er zijn wel een aantal “weetjes” waaraan u moet denken. Omdat geen één woning hetzelfde is worden bevestigingsmaterialen niet bijgeleverd, deze kunt u apart bestellen. Er zijn verschillende soorten muren, elk type muur vraagt om specifieke bevestigingsmaterialen. Basaal gezegd kan worden gesteld dat er twee type trapleuninghouders zijn, met tapgat of opschroefbaar. Een tapgat is een metrische binnendraadaansluiting, bij de gangbare leuninghouders is dit M8. Een leuninghouder met tapgat wordt zogenaamd “blind” tegen de muur bevestigt, er komen geen schroeven in het zicht. Opschroefbare leuninghouders zijn voorzien van tenminste drie gaten geschikt voor gebruik van 4mm dikke schroeven waarmee de leuninghouder aan de wand kan worden vastgezet. Bij twijfel adviseren wij u graag over het juiste type leuninghouder en de bevestigingsmaterialen. Het aantal benodigde trapleuninghouders wordt bepaald door de lengte van de leuning:

 • Van 50 cm tot en met 170 cm: 2 leuningdragers
 • Van 171 cm tot en met 300 cm: 3 leuningdragers
 • Van 301 cm tot en met 400 cm: 4 leuningdragers
 • Van 401 cm tot en met 500 cm: 5 leuningdragers

De afstand tussen de leuninghouders mag niet meer dan 100cm zijn.

Trapleuning bevestigen (werk indien mogelijk met zijn tweeën)

Voor het bevestigen van de leuninghouder kunt u onderstaande stappen hanteren

 • Bevestig de eerste en de laatste leuninghouder aan de leuning, ongeveer 20 cm van het uiteinde van de leuning. Zorg dat ze mooi in één lijn ten opzichte van elkaar liggen.
 • Teken de hoogte van de leuning af op de muur. Doorgaans ligt dit tussen de 80- en 100 cm recht boven de traptreden, maar u kunt de hoogte ook bepalen naar uw eigen situatie of wensen.
  Werk indien mogelijk met zijn tweeën. De één houdt de leuning op hoogte, de ander tekent af.
 • Boor eerst slechts twee gaten! één aan beide zijden, zodat u de leuning kunt “voor-monteren”. Bepaal nu de plaats van de overige leuninghouders, waarbij de afstand tussen de leuninghouders niet meer dan 100cm mag zijn. Teken de houder af op de leuning en op de muur.
 • Demonteer de leuning weer van de muur en demonteer de leuninghouders van leuning.
 • Boor alle gaten in de muur voor. (boor dikte naar gelang het bevestigingsmateriaal)
 • Breng de bevestigingen aan in de muur (bijvoorbeeld pluggen, keilbouten of stokeinden)
 • Breng de leuninghouders op zijn plaats en schroef deze klemvast tegen de muur.
 • Breng nu de leuning op zijn plaats en schroef deze vast aan de leuninghouders.

GYZS.nl

Bent u bezig met een traprenovatie en heeft u advies nodig? Neem contact op met ons via 0224-212026 of stuur een email naar service@gyzs.nl , onze verkoopadviseurs helpen u graag!