Gordinglassen (54)

Er zijn veel manieren om balken aan elkaar te verbinden, maar wat is nou de meest efficiënte en tegelijk de goedkoopste manier? Dat is met behulp van gordinglassen. Gordinglassen zijn uiterst geschikt als u de lengte bij balken makkelijk en snel wilt verlengen. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor de gording, maar tegelijkertijd ook voor andere situaties die een balkverbinding vereisen. Zoekt u een andere toepassing? Raadpleeg ons volledige balkverbindingen assortiment.

Wij verkopen gordinglassen van GB, die zijn kwalitatief goed en natuurlijk scherp geprijsd. Ons assortiment heeft vele verschillende maten die variëren met een breedte van 46 mm tot 100 mm en een hoogte van 96 mm tot 250 mm. De afmeting 59x156 is het meest verkochte gordinglas in ons assortiment.

Gordinglas kopen

Mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen van uw Gordinglas dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Gordinglassen die op voorraad zijn en voor 16:30 besteld zijn worden dezelfde dag nog verstuurd.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Gordinglassen

Toepassing

Gordinglassen worden gebruikt om balken met elkaar te verbinden. Gezaagd hout heeft meestal namelijk maar een beperkte lengte. Door gordinglassen te gebruiken is dit probleem niet meer aan de orde en kunt u gemakkelijk en snel houten balken met elkaar verbinden. Let wel op dat de gordinglassen enkel dwarskrachten overbrengen en dus beschouwd moeten worden als een scharnier. In onderstaande afbeelding ziet u hoe een gordinglas toegepast kan worden.

Toepassing gordinglas

Houtmaat

Elke gordinglas heeft een houtmaat. De houtmaat zegt iets over de afmetingen van de houten balk die de gordinglas ondersteunt. Iedere gordinglas ondersteunt namelijk maar één afmeting balk. Dit is om de best mogelijke stevigheid te bieden. Een houtmaat is opgedeeld in breedte en hoogte. Bij de maat ‘59x156’ is ‘59’ dus de breedte in millimeter en ‘156’ de hoogte in millimeter.

Bewerking

Al onze gordinglassen zijn gemaakt van het materiaal staal en zijn een bewerking van sendzimir verzinkt ondergaan. De gordinglassen zijn na productie in een zinkbad gegaan. Hierdoor is een dunne laag zink op het staal aangebracht. In de dunne zinklaag zit ook een kleine hoeveelheid aluminium. Dit zorgt ervoor dat de zinklaag mooi egaal wordt. De zinklaag wordt aangebracht om het staal tegen roest, oftewel corrosie, te beschermen.

Bevestiging

Een gordinglas zal door middel van schroefnagels bevestigd moeten worden. Schroefnagels zijn namelijk speciaal bedoeld voor bevestigen op het materiaal hout. Hierdoor zal u de optimale stevigheid ervaren.

Toepassing gordinglas

Voor optimale stevigheid zullen alle bevestigingsgaten goed bevestigd moeten zijn. Indien dit niet wordt gedaan mag er geen belastingwaarde worden verwacht.

Aanbod

Al onze gordinglassen zijn van het merk Gb en zijn in verschillende maten beschikbaar. Het merk Gb heeft een goede reputatie, de hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf.