Metaalboren (2324)

Een metaalboor is een stuk boorgereedschap wat speciaal afgesteld is op het boren van metaal. Dit is dus een stuk anders dan een houtboor. Om deze reden wordt u ook ten zeerst afgeraden om deze door elkaar te gebruiken. Metaalboortjes zijn een stuk harder en steviger, omdat deze gemaakt zijn om door hard metaal te boren. 

Op GYZS.nl vindt u een groot assortiment metaalboren van verschillende topmerken als Promat, Bosch en Kelfort.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 63

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 63

Welke metaalboor moet ik kopen?

Een goed voorbeeld van metaalboren zijn de HSS metaalboren. Deze voldoen bijna allemaal aan de DIN 338 norm. DIN 338 staat voor de norm in de lengte van de boortjes, deze is perfect voor jouw klus als deze niet diepe gaten boren bevat. 

HSS geslepen boren zijn gemaakt van High Speed Steel. Dit betekent dat de boor langdurig scherp blijft. Daarnaast zijn er ook boortjes die HSS R geslepen zijn, deze zijn rolgewalst.

Verder zijn er verschillen in modellen, types en diameters. De verschillen hierin kunt u hieronder lezen.

 

Verschillende soorten

Bij GYZS verkopen wij verschillende soorten metaalboren. Deze verschillende soorten hebben wij onderverdeeld in 3 belangrijke kenmerken, dit zijn model, type en diameter.

 

Model

In ons assortiment vindt u 3 verschillende modellen metaal boren. Dit zijn in volgorde van klein naar groot; standaard, lang en extra lang. De meest voorkomende variant is de standaard, deze is geschikt voor de meeste klussen.

Als u door een dik stuk metaal wilt boren kunt u kiezen voor een lange of extra lange variant. Deze verschillen van 65mm t/m 455mm en zijn geschikt voor het boren van diepe gaten.

 

Type

De verschillende types metaalboren gaan over het materiaal of de functie van de boor. De types zijn; 5% kobalt, afgedraaid, centreerboor, conisch, kobaltboor en normaal. De verschillende types worden hieronder toegelicht.

5% Kobalt

Als het type boortje 5% kobalt is betekent dit dat deze gemaakt is van M35 staal met 5% kobalt. Dit betekent dat deze beter geschikt zijn voor het boren in harde metaalsoorten.

Afgedraaid

Een afgedraaide boor betekent dat de kant die aan de machine bevestigd wordt aangepast naar het juiste formaat is. Dit wordt gedaan om er voor te zorgen dat ongeacht de dikte van de boor deze altijd in de machine past. Als u bijvoorbeeld een dikke boor heeft voor grote gaten, zal het uiteinde dunner gemaakt zijn. 

Centreerboor

Een centreerboor is een boor gemaakt om volkomen zuivere gaten in metaal te boren. Dit gebeurt door te beginnen met een klein puntje, die in principe een gaatje voorboort voor de boor. Hierdoor zijn de gaten die geboord worden zuiver.

Dit is ideaal aangezien de metaalboor normaal gesproken van het metaal af glijdt omdat dit vaak glad is. Door de scherpe punt wordt dit lastiger gemaakt.

Conisch

Een conische boor is een boor die oploopt volgens een vast stijgend percentage in diameter. Deze boor is dus niet over de hele lengte dezelfde diameter. 

Kobaltboor

Kobaltboren zijn de sterkste metaalboren. Deze zijn geschikt voor het boren in uiterst harde soorten metaal, zoals roestvrij staal en gietijzer. Dit gaat een stuk lastiger met een normale metaalboor. Daarnaast slijt een cobaltboor ook een stuk minder snel dan een normale metaalboor.

Normaal

Verder biedt ons assortiment vanzelfsprekend ook normale metaalboren. Deze zijn gemaakt van HSS en bieden dezelfde functionaliteit als alle andere metaalboren. Als een boortje niet onder een van de bovenstaande categorieën valt staat deze hier tussen.

 

Diameter

De diameter is de dikte van het boortje. Welke diameter u nodig heeft is compleet afhankelijk van hoe groot het te boren gat is. Ons assortiment biedt metaalboren van elke diameter.

De bijna 1500 verschillende metaalboren zijn onderverdeeld in diameters van 0,3 mm tot en met 60 mm. Hierdoor bevat jouw bestelling de precieze diameter die je nodig kan hebben. 

 

Merken

Wanneer je een metaalboor wilt gaan kopen heb je bij GYZS de keuze uit diverse merken. Wij hebben onder andere varianten van de merken Promat, Bosch en Kelfort. Allemaal professionele merken die weten wat jij als vakman wilt en enkel producten van hoogwaardige kwaliteit bieden.

Promat

Promat is een Duits bedrijf van het moederbedrijf Nordwest. Promat is gespecialiseerd in gereedschappen, arbeidsveiligheid, chemicaliën en bedrijfsinrichting. Zo biedt Promat dus ook een tal aan metaalboren. Verschillend van goedkoop naar luxe.

Wat zeker is is de kwaliteit van de Promat metaalboren, dit is zeer hoge Duitse kwaliteit. Promat heeft een gigantisch assortiment waarvan meer dan 6.000 producten bij GYZS te koop zijn.  

 

Bosch

In 1886 stichtte Robert Bosch de "Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek" in Stuttgart. Dit was de geboorte van het wereldwijd werkende bedrijf dat het nu is. Al vanaf het begin werd het gekenmerkt door innovatieve kracht en sociale betrokkenheid. Vandaag de dag is Bosch uitgegroeid tot een van de grootste gereedschap- en machine bedrijven van de wereld. 

Bosch biedt niet alleen gereedschap en machines, maar ook accessoires hiervan. Zo ook boren en dus ook metaalboren. In ons assortiment vindt u meer dan 50 verschillende soorten metaalboren van Bosch. 

 

Kelfort

Kelfort is een heel sterk bedrijf met betrekking tot bouwproducten. Ze zijn koplopers in kit, purschuim, lijm, bevestigingsmiddelen en ga zo maar door. Ook zijn ze kwalitatief heel sterk in metaalboren. Binnen de categorie metaalboren bieden ze vele soorten en maten.

In ons assortiment vindt u meer dan 100 verschillende metaalboren van het merk Kelfort. Deze voldoen allemaal aan de normen, en zijn enkel van topkwaliteit.

De nieuwste artikelen zijn op het moment:

Milwaukee multi materiaalboor 10x120mm
Milwaukee multi materiaalboor 12x150mm
Milwaukee multi materiaalboor 5.5x100mm

Mocht er toch een metaalboor ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of offerte tegen een scherpe prijs.
U kunt onze technische verkoopspecialisten bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026.