Schroefogen (229)

Hier vindt u alles op het gebied van schroefogen. GYZS.nl probeert u op het gebied van schroefogen een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden. Mocht er toch een artikel ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of bestelling tegen een scherpe prijs.
U kunt ons bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026. Wij leveren in heel Nederland, uiteraard met professionele service en garantievoorwaarden.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 8

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 8

Toepassing

Schroefogen worden gebruikt voor het maken van staalconstructies, bijvoorbeeld voor het bevestigen van kettingen, kabels en waslijnen.
Ook zijn schroefogen perfect geschikt als ophangsysteem, bijvoorbeeld voor schilderijen.
Let wel goed op de lengte van de schroefoog zodat de schroefoog niet door het schilderij komt.


Draadsoort & Bevestiging

Wij hebben twee verschillende draadsoorten in ons assortiment schroefogen.
Schroefogen met Houtdraad kunnen direct in het hout worden bevestigt. Dit is mogelijk dankzij het spiraalvormige draad. Er zit namelijk een punt op het einde zodat het makkelijk in het hout bevestigt kan worden. Schroefogen met houtdraad kunnen ook in materialen van steen bevestigt worden door middel van pluggen.
Schroefoog houtdraad
Onze schroefogen beschikken over veel specificaties. Een aantal van deze specificaties zijn van toepassing op bovenstaande afbeelding. Elke schroefoog beschikt over een 'D', 'L1', 'L' en een 'd'. Deze 4 zijn ook te zien in de afbeelding waardoor u snel en makkelijk een beeld krijgt van wat er bedoeld wordt met bepaalde specificaties van het product. Zo is de lengte van het draad (L1) belangrijk omdat u zo kan zien hoeveel het schroefoog uit gaat steken. Dit kunt u zien door het te vergelijken met de totale lengte (L).

Een ander draadsoort is metrisch draad. De groef bij metrisch draad is kleiner dan bij houtdraad. De groef is hoe groot de diameter van het gat wordt wanneer de bout in het materiaal zit. Ook heeft metrisch draad een platte onderkant en vereist dus een voorgeboord gat voordat het uiteindelijk bevestigt kan worden. Elk metrisch draad heeft een ‘Draad (m)’. De M maat geeft bijvoorbeeld de diameter van de kern aan. Deze maat is wereldwijd gestandaardiseerd en is dus heel makkelijk op te zoeken.
Schroefhoog metrisch draad
In bovenstaande afbeelding is een schroefoog met metrisch draad geschetst. Een aantal specificaties van een schroefoog kunnen hierop worden toegepast. Zo kunt u de totale lengte (L) en de lengte van het draad (L1) zien, maar ook de diameter van het oog (D) kunt u zien.

Bewerking

De schroefogen in ons assortiment kennen meerdere bewerkingen.
Schroefogen van roestvaststaal (rvs) is een aparte vorm staal die corrosie bestendig is. Dit wordt behaald door tijdens de productie 11-12% chroom aan het ijzer toe te voegen. Als het staal daarna in contact komt met zuurstof vormt er een chroomoxide laag aan het oppervlak dat het staal beschermt tegen roest.
Bij elektrolytisch verzinkte schroefogen zijn de schroefogen in een zinkbad gegaan waardoor er een kleine laag zink op het staal komt. Hierdoor is het staal tegen corrosie beschermt. Eigenschappen van elektrolytisch verzinkt staal zijn een glanzende finish, geen sprake van vervorming en een gladde afwerking.
Messing is een legering van koper en zink. Het percentage zink dat in het product zit varieert erg van 5% tot wel 45%. Het materiaal messing heeft als eigenschap zijn hardheid. Dit betekent dat het vervormen van het materiaal erg onwaarschijnlijk is waardoor het product dus erg duurzaam is.
Vermessingd is iets anders dan messing. Bij vermessingd is er een laagje messing op het staal aangebracht om het staal te beschermen tegen roest. Vaak wordt dit ook om uiterlijke redenen gedaan.
De bewerking epoxy coating wit is een bewerking op staal die verschillende doeleinden heeft. Zo heeft epoxy een druk- en treksterkte twee keer zo groot als beton. Hierdoor wordt het staal dus aanzienlijk sterker. Ook wordt deze coating toegepast voor esthetische redenen. Zo wordt het staal wit in plaats van de standaard grijs.Aanbod

Ons assortiment schroefogen kent drie verschillende merken; Gb, Gebu en Kelfort.
Gb heeft een goede reputatie, de hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf. Hierdoor kunnen wij ook snellere levertijden bieden.
Gebu is al vanaf 1947 verbonden aan een groot assortiment bevestigingsartikelen uit eigen assortiment. Ze staan bekend om hun constante kwaliteit en ervaring.
Kelfort bevat een breed assortiment aan kwaliteitsproducten voor optimaal resultaat. Ook staan ze garant voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.