IJzerwaren (1163)

IJzerwarenhandel zit ons in het bloed. De branche en de handel in IJzerwaren gaat nog veel langer terug. De ontwikkeling van deze markt heeft in het begin van de vorige eeuw een enorme vlucht genomen. GYZS.nl is een ijzerwinkel of ijzerwarenhandel en levert graag al uw ijzerwaren. Met onze specialistische kennis van IJzerwaren proberen we u zo goed mogelijk te bedienen en te helpen bij uw klus of doe-het-zelf project. Voor nu en in de toekomst koopt u uw ijzerwaren bij GYZS.

Mocht u er niet uitkomen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Onderaan de pagina hebben wij iedere categorie nog uitgebreid uitgelegd. Indien u een product op voorraad voor 16.30 verzenden wij het dezelfde dag nog!

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 37

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 37

Ijzerwaren algemeen

De categorie ‘Ijzerwaren algemeen’ focust zich vooral op de klein ijzerwaren zoals verschillende sluitingen en haken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan schroefogen en windhaken, maar ook stokeinden en schroefduimen.
Windhaken zorgen ervoor dat u een raam of deur in een open stand kan vastzetten. Schroefogen daarentegen zijn ideaal voor het maken van staalconstructies, ze zijn in metrisch- en houtdraad beschikbaar net zoals windhaken. Tussen deze twee draadsoorten zitten een paar verschillen. Zo heeft houtdraad een punt aan het uiteinde waardoor het gelijk bevestigt kan worden. Metrisch draad vereist een voorgeboord gat en een plug, dit komt doordat de onderkant plat is. Verder is de groef kleiner dan bij houtdraad. De groef is hoe groot de diameter van het gat wordt wanneer de bout in het materiaal zit. Hieronder is een schroefoog met houtdraad (links) en een schroefoog met metrisch (rechts) draad weergegeven.

Schroefoog Houtdraad Slotbout metrisch draad
 Staalkabel

Kabels

De categorie kabels biedt staaldraad en de staaldraadklemmen. Een staalkabel is een kabel die bestaat uit meerdere stalen draden die om elkaar zijn geslagen. Vaak wordt een staalkabel gebruikt voor hijswerk en liften, maar ook kabelbanen. Het voordeel van staalkabels ten opzichte van plantaardige touwen is dat het een veel grotere trekkracht heeft.

 Staalketting

Kettingen

In de categorie kettingen kunt u kettingen van vooral roestvaststaal vinden. Door middel van deze stalen kettingen maakt u gemakkelijk een stevige en flexibele verbinding die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Vraag onze verkoopadviseurs voor de juiste ketting die past bij uw project.