Frezen (996)

Met frezen kunt u hout, kunststof of staal wegsnijden uit uw te bewerken materiaal. Als u op zoek bent naar de best geslepen frezen dan vindt u die tegen scherpe prijzen bij GYZS.nl. Van de meer dan 20 merken die GYZS levert zijn Hikoki, Promat en Trasco onze belangrijkste merken.
Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 32

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 32

Frezen

Hoe werkt een Frees?

Frezen is een bewerking waarbij freesgereedschap met een draaiende beweging materiaal wegsnijdt. Dit kan in verschillende materialen zijn zoals hout, kunststof of metaal. Voor iedere bewerking is er weer een ander stuk freesgereedschap beschikbaar in verschillende maten en diameters. Waar u met boren verticaal door het materiaal gaat, gaat u met het frezen horizontaal door het materiaal. 

Om een mooi glad resultaat te krijgen van het gat of snede die u wilt frezen moet de snelheid van de roterende beweging hoog zijn. Het juiste freesgereedschap zoeken bij de juiste bewerking is dan essentieel.

Waar gebruik je welke frees voor?

Getrapte frezen zijn uitermate geschikt voor het infrezen van sluitkommen en meerpuntsluitingen. Een getrapte frees verschilt in dikte van de punt tot het einde. Hiermee kunt u specifiek frezen naar de door u gekozen dikte. 

 

Groeffrezen gebruikt u om een groef te maken in een bepaalde diepte en vorm. Als u bijvoorbeeld een kabelgoot wilt wegwerken, of een veer- en groefverbinding wilt aanbrengen in een plank gebruikt u een groeffrees.

 

Een holprofielfrees is voor het aanbrengen van decoraties is hout, waarmee u een perfecte afwerking van uw meubels of kasten kunt realiseren. Ook kan een holprofielfrees gebruikt worden voor het maken van een verbinding.

 

Een kwartrondfrees is gemaakt voor het aanbrengen van profilering aan hout of kunststof. Hiermee kunt u een mooie afwerking geven aan de randen van meubels of kasten. 

 

Frezensets spreken voor zich. Dit is een set van verschillende soorten frezen voor verschillende doeleinden. Met een frezenset kunt u verschillende materialen bewerken zoals metaal, hout en kunststof.

 

Kopieerfrezen zijn gemaakt voor materiaalbewerking. Het unieke aan een kopieerfrees is dat deze aan alle kanten dezelfde bewerking biedt. De naam komt van de toepassing waarin u de vorm van het al klare ontwerp kunt volgen om een kopie in het onbewerkte materiaal kunt maken.

 

Een mantelkopfrees is een frees die naast de kop en tanden ook omtrektanden heeft. Hiermee kunt u over de gehele breedte van de frees kunt snijden.

 

Een schachtfrees is een frees voorzien van een cilindrische schacht. Met een schachtfrees kunt u horizontaal een sleuf maken. Het boren van gaten is niet mogelijk met een schachtfrees. 

 

Schijffrezen, ook wel lamellenfrees genoemd, zijn gemaakt voor het frezen van groeven in massief hout en lijmhoudende houtsoorten. Op deze manier kunt u met behulp van verbindingslamellen houtverbindingen maken.  

 

Een spiebaanfrees wordt gebruikt om spiebanen te maken. Een spiebaanfrees is centrumsnijdend, omdat de top van de frees hoger ligt dan de rest van het snijvlak van de frees.

 

Een stiftfrees is een frees die perfect geschikt is voor het bewerken van materialen in een lastiger bereikbare hoek. Stiftfrezen beschikken over een kruisvertanding, wat een hogere snijcapaciteit biedt.

 

Universeelfrezen kunnen gebruikt worden voor het frezen van profielen, uithollen, maken van groeven en sleuven en het maken van conische gaten in zachte metalen, kunststoffen en hout. Universeelfrezen zijn voornamelijk geschikt voor het gebruik met een dremel. 

 

Verzinkfrezen zijn een van de meest veelzijdige snijgereedschappen. Verzinkfrezen worden gebruikt voor het verzinken van een gat om verzonken-kopbouten in te passen, maar ook kunnen ze gebruikt worden voor het ontbramen van een product.

 

Vingerfrezen zijn mantelkopfrezen waarvan de lengte veel groter is dan de middellijn. Er zijn vingerfrezen met rechte en met schroefvormige tanden. Een vingerfrees kan gebruikt worden voor het maken van tandwielen, spiebanen en vlakke uitsparingen. 

 

Vlakfrezen zijn gemaakt voor het verspanen van bepaalde materialen. Dit kan zowel als voor- of nabewerking zijn. Vlakfrezen bieden wij in verschillende diameters en met een verschillend aantal sneden, dit loopt op van 4 tot 7 sneden. 

 

Oliegroeffrezen ook wel kogelkopfrezen genoemd zijn bedoeld om een groef te maken in geleidingen voor bijvoorbeeld de blokgeleiding van een freesbank waar metaal op metaal glijdt. Om hiertussen toch olie te krijgen wordt een groef met de oliegroeffrees gemaakt.


Bovenfrezen zijn frezen die je gebruikt om van bovenaf materialen te bewerken. Een bovenfrees wordt vaak gebruikt voor het bewerken van hout, en is dus een onmisbaar stuk gereedschap voor timmerlieden. Voor een bovenfreesmachine zijn veel verschillende soorten frezen, zoals een afrondprofielfrees, fasefrees en kantenfrees.


GYZS.nl probeert u op het gebied van frezen een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden.

De nieuwste artikelen zijn op het moment:

Wolfcraft 3270000 Gleufzaag - 45x8x1,5mm
Gedore 8730 Ontbraammes - 2190907
Lintner HM meerpuntsluitingfrees - getrapt Z=2 L=70mm

Mocht er toch een frees ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of offerte tegen een scherpe prijs.
U kunt onze technische verkoopspecialisten bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026.