Tochtprofielen

(406)

Zoekt u naar goede deuren tochtprofielen tegen scherpe prijzen? Op GYZS.nl vindt u een uitgebreid assortiment tochtprofielen van uitsluitend topmerken zoals Kelfort, Elton en Luvema.

Lees verder

Vind het juiste tochtprofiel voor je klus:

Beantwoord enkele vragen en zie direct welk tochtprofiel het meest geschikt is.

Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26
 1. Deventer Deurdichtingsprofiel s-0032 zw 5mm
  0090.00007 Deventer Deurdichtingsprofiel s-0032 zw 5mm
  per meter 2,20 € 1,82
 2. Deventer Kader profiel spv12
  0228.00008 Deventer Kader profiel spv12
  per meter 2,30 € 1,90
 3. Deventer Deurdichtingsprofiel s-6699 zw
  0090.00033 Deventer Deurdichtingsprofiel s-6699 zw
  per meter 3,18 € 2,63
 4. Gezu Tochtprofiel met haar 25mm h 220cm
  0159.00002 Gezu Tochtprofiel met haar 25mm h 220cm
  Lengte (mm) : 2200 Uitvoering : Met borstel
  per lengte 22,22 € 18,36
 5. Deventer profiel SPV 15
  0090.00019 Deventer profiel SPV 15
  per meter 2,64 € 2,18
 6. Deventer profiel sv6624 zw
  0090.00018 Deventer profiel sv6624 zw
  per meter 3,18 € 2,63
 7. Luvema Nieuwbouwprofiel acrylbestendig A.4.715.AR in de sponning
  0256.00046 Luvema Nieuwbouwprofiel acrylbestendig A.4.715.AR in de sponning
  Lengte (mm) : 3000 Type profiel : Tochtstrip Uitvoering : Met inlage
  per 3 meter 11,36 € 9,39
 8. Ellen tochtprofiel opbouw hout authentiek beuken HTS 230 cm 90000223
  0112.00088 Ellen tochtprofiel opbouw hout authentiek beuken HTS 230 cm 90000223
  Draairichting : Binnen- en buitendraaiend Lengte (mm) : 2300 Type profiel : Dorpelprofiel
  per lengte 27,36 € 22,61
 9. Gezu Tochtprofiel met haar 25mm h 500cm
  0159.00001 Gezu Tochtprofiel met haar 25mm h 500cm
  Lengte (mm) : 5000 Uitvoering : Met borstel
  per lengte 59,57 € 49,23
 10. Valdorpel met tijdvertraagde sluiting, 930mm lengte, 60 min. brandwerend, 51dB, groef 15x30mm
  0075.00015 Valdorpel met tijdvertraagde sluiting, 930mm lengte, 60 min. brandwerend, 51dB, groef 15x30mm
  Lengte (mm) : 930 Type profiel : Valdorpel Uitvoering : Inlage
  per stuk 63,40 € 52,40
 11. Gezu Tochtprofiel met haar 25mm f 220cm
  0159.00004 Gezu Tochtprofiel met haar 25mm f 220cm
  Lengte (mm) : 2200 Uitvoering : Met borstel
  per lengte 25,63 € 21,18
 12. Deventer Vario kniptang verstekschaar
  0090.00037 Deventer Vario kniptang verstekschaar
  per stuk 349,84 € 289,12
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26
Tochtprofielen worden tussen deuren en kozijnen geplaatst en zorgen ervoor dat er geen tocht naar binnen kan komen. Deze zijn geschikt voor zowel buiten- als binnendeuren.

Tochtprofielen kopen

Heeft u vragen over het product, dan geeft onze klantenservice u graag deskundig advies. Bestel vandaag en u heeft uw product morgen al in huis.

Waarom tochtprofielen en tochtstrips?

Consumenten passen tochtstrips of tochtprofielen met name toe door de toename van energiekosten wanneer een tochtstrip of tochtprofiel niet in de woning wordt toegepast. In de woning zijn verschillende plekken waar kieren voorkomen. De warmte die binnen opgestookt wordt door de kachel verdwijnt dan al snel naar buiten wat natuurlijk zorgt voor hoge energiekosten. Energiekosten kunt u beïnvloeden door slim gebruik te maken van tochtprofielen en/of tochtstrips. Voorkom daarom tocht in huis door deze, vaak simpele, oplossing te passen in uw woning.

Soorten modellen tochtprofielen

In de markt heb je een aantal soorten tochtprofielen die worden ingezet. Bij Gyzs.nl kan je via de website de volgende soorten verkrijgen:

- Aanslagprofiel
- Nieuwbouwprofiel
- Dorpelprofiel
- Beschermplaat
- Tochtslijtstrip opbouw/zelfklevend
- Tochtband
- Valdorpel
- Ellen Matic Uni-proof, Ellen Matic Sound en Ellen Matic Brush

Aanslagprofiel

Een aanslagprofiel wordt toegepast op verschillende soorten ramen. Het betreft een tochtprofiel welke geschikt is voor naar binnendraaiende draaivalramen of draairamen. Het profiel vangt water op van buiten en laat dit aan de onderzijde van het profiel weglopen. Het dient ook tegen het vocht en tochtigheid. Aanslagprofielen zijn er in diverse soorten en maten. Millimeters kunnen al een verschil maken bij een tochtprofiel met de werking. Als een profiel enkele millimeters te groot uitkomt heb je alsnog tocht en/of water naar binnen. Daarom is het zaak deze goed te meten of te laten inmeten. Kleine verschillen kunnen bij een tochtprofiel als deze al funest zijn. Enkele voorbeelden van aanslagprofielen zijn hieronder te waarnemen. Zo is duidelijk zichtbaar hoeveel verschillende soorten aanslagprofielen er verkrijgbaar zijn.


Aanslagprofiel 1

Nieuwbouwprofielen

Het is natuurlijk niet te voorkomen dat nieuwbouwwoningen ook tochtgevoelig zijn. Om een nieuwbouwwoning te voorzien van tochtstrips etc is in dat geval natuurlijk wel zonde. Tochtstrips zijn altijd zichtbaar en zeker niet in de meeste gevallen heel mooi om aan te treffen. Dorpelprofielen zijn noodzakelijk kwaad en in oudere woningen in principe goed toepasbaar. Als je het hebt over een nieuwbouwwoning wil je daar niet aan. Hiervoor zijn de zogeheten nieuwbouwprofielen in het leven geroepen. Deze profielen zijn, zoals het woord al doet vermoeden, goed toepasbaar op de nieuwbouwwoningen. Het is een greep uit het assortiment met ‘standaard’ maten die toepasbaar zijn op nieuwbouwwoningen.

Het is moeilijk om een selectie te maken van verschillende tochtprofielen/tochtstrips die toepasbaar zijn op een selectie woningen, echter is dit toch gelukt. Er zijn ongeveer 20 soorten nieuwbouwprofielen verkrijgbaar op de markt. Naast de standaard nieuwbouwprofielen zijn er uiteraard ook de uitzonderingen ofwel specials genaamd. Op moment dat er nieuwbouwprofielen nodig zijn die niet in het standaard assortiment te vinden zijn kan dit worden ingevuld aan de hand van een matrix. Een matrix is niet meer dan een Excel formule waarin de maten in te vullen zijn. Dit kunnen wij laten maken bij de leverancier. Uiteraard zit daar een kostenplaatje aan vast. De nieuwbouwprofielen die in het standaard assortiment verkrijgbaar zijn, zijn bij uitstek een stuk voordeliger. Een aantal voorbeelden van deze profielen volgen hieronder d.m.v. een afbeelding.


Nieuwbouwprofielen

Dorpelprofiel

Een dorpelprofiel wordt, zoals het woord al doet vermoeden, vaak gebruikt bij dorpels. Vaak wordt de dorpel ingezet als een scheiding tussen twee materialen, bijvoorbeeld tegels en laminaat, maar ook regelmatig met laminaat én laminaat. Laminaat is een houtvorm en zoals bij mening bekend leeft hout altijd. Het kan krimpen en het kan uitzetten waardoor het helemaal strak vast leggen tussen wanden niet aan te raden is. Een Dorpelprofiel kan ook worden ingezet als uiteinde van een laminaatstuk die gebruik wordt als traptrede. Deze zijn vaak uitgevoerd in aluminium waarin een stuk rubber verwerkt wordt als anti slip strip.
Dorpelprofielen zijn ook toepasbaar op de onderkant van deuren zoals in onderstaande afbeelding te zien is:


Dorpelprofiel

Het grote voordeel van deze tochtprofielen is dat het niet zichtbaar is aan de binnen of buitenkant doordat deze aan de onderkant bevestigd zit. Nadeel kan natuurlijk wel zijn dat zodra het tochtprofiel op een ongelijke/scheve vloer loopt, deze harder slijt en je deze niet gelijkmatig met de ondervloer kan laten bewegen. Over het algemeen gebeurt dit weinig tot niet en is het bovenal een prachtige oplossing als je zoveel mogelijk uit het zicht een tochtprofiel wil laten toepassen.
Een dorpelprofiel is er zowel in een stoffen uitvoering als borstel en ook een rubberen uitvoering. Net wat de klant of de consument wenselijk vindt.

Beschermplaat

Een andere mogelijkheid om toe te passen is een beschermplaat. We kunnen er helaas niet omheen dat de beschermplaat zichtbaar is voor het oog maar biedt een fraaie oplossing. Esthetisch is het een prima oplossing, het is niet zozeer een rotgezicht en goed toepasbaar op bestaande en nieuwe situaties. Aan de kant waar de cassette niet bevestigd wordt is het evengoed een fraai gezicht (foto 2). Op de eerste foto is zichtbaar wat er gedaan kan worden als je gebruik maakt van een beschermplaat. Het is een aluminium strip die met schroeven maar ook met zelfklevend tape bevestigd kan worden. Hierop kan de cassette (zie foto 1) bevestigd worden die de tocht tegen kan gaan en dan werkt als zijnde tochtprofiel.


Beschermplaat 1 Beschermplaat 2

Soorten vormen tochtprofielen

Een tochtprofiel of tochtprofielen zijn er in verschillende vormen. Het belangrijkste element waarop gelet moet worden bij het uitzoeken van het juiste tochtprofiel bij GYZS.nl is het formaat van de naden en eventuele kieren. Tochtprofielen heb je in de volgende soorten:

D-profiel

D-profiel

Een profiel met een D vorm is goed toe te passen als tochtprofiel bij naden en kieren met een maatvoering van 4 tot maximaal 6 mm dik.

K-profiel

K-profiel

Een profiel met een K vorm is goed toe te passen als tochtprofiel bij naden en kieren met een maatvoering van 2 tot maximaal 3 mm dik.

P-profiel

P-profiel

Een profiel met een P vorm is goed toe te passen als tochtprofiel bij naden en kieren met een maatvoering van 3 tot maximaal 5 mm dik.

I-profiel

I-profiel

Een profiel met een I vorm is goed toe te passen als tochtprofiel bij naden en kieren met een maatvoering van 1 tot maximaal 4 mm dik.


Van bovenstaande profielen wordt het meest gebruik gemaakt van het I-profiel. Dat komt onder andere omdat dit tochtprofiel het meest ‘vullend’ is. Naast het I-profiel wordt ook veel gebruik gemaakt van het D-profiel. Vaak als het I-Profiel niet voldoet als tochtprofiel dan kan het D-profiel de overige millimeters naad of kier opvangen.

Valdorpel

Een tochtvaldorpel of, zoals in de volksmond genoemd, een valdorpel is een dorpel die zich aan onderkant van de deur bevindt. Deze valdorpel is toepasbaar op de buitendeur maar ook op de binnendeur. Het is een dorpel die zorgt voor de wering van tochtschade, brandschade maar ook geluidschade.
In een valdorpel zit een mechanisme wat de dorpel laat vallen wanneer de deur gesloten wordt. Als de deur geopend wordt doet hetzelfde mechanisme de deur optillen waarbij de valdorpel zijn functie volledig kan maken. Zo ligt de valdorpel niet constant op de grond of juist omhoog.


Tochtslijtstrip opbouw/zelfklevend

Uiteraard hebben we ook wat gemakkelijkere alternatieven die ook de oplossing kunnen bieden tegen het tochtprobleem. De veelgebruikte variant is de tochtslijtstrip. Deze wordt vaak toegepast op houten deuren, het is vrij eenvoudig systeem deze gemonteerd kan worden door de bijgeleverde schroeven. Vaak wordt dit gebruikt op werkplekken waarbij de afwerking niet per se heel netjes hoeft te ogen. Hieronder een is een voorbeeld van een tochtslijtstrip geïllustreerd. Deze kan zowel geschroefd als geplakt worden, daarin zijn diverse maten en mogelijkheden verkrijgbaar.


Tochtslijtstrip


Ellen Matic uni-proof

Een Ellen Matic uni-proof valdorpel is een universele valdorpel die gebruikt kan worden voor veel verschillende soorten houten deuren. De valdorpel is te integreren aan de binnenzijde van de deur zoals te zien op afbeelding 1. De dorpel is ook in combinatie van een aluminium profiel toe te passen waar deze dorpel tegenaan gemonteerd dient te worden (dit is te zien op afbeelding 2 hieronder. Een kenmerk van de valdorpel is dat deze automatische dichting heeft. Dat wil zeggen dat deze dorpel wordt opgetild zodra de deur geopend wordt en hij naar beneden wordt gedrukt zodra de deur in het kozijn gevallen is. Naast het tegenhouden van tocht heeft deze valdorpel geen extra functie.

Valdorpel Valdorpel 1


Ellen Matic Brush

Naast de Uni Proof valdorpel leveren wij ook de Ellen Matic Brush dorpel aan. Deze dorpel heeft naast alle gemakken van de Uni Proof het gemak dat deze dorpel geleverd wordt met een veloursborstel. Dit is niet meer dan een borstel die aan de onderzijde van de valdorpel bevestigd zit. Deze valdorpel met borstel is een goed alternatief om toe te passen op moment dat men te maken heeft met oneffen of ruwe vloeren. Door de borstel die ook mee kan geven met de vloer is het zeker dat men tot de onderrand afdicht, hierdoor voorkom je tochtoverlast.

Ellen Matic Sound

De meest geavanceerde valdorpel van Ellen Matic is bij uitstek de Ellen Matic Soundproof. De valdorpel heeft uiterlijk dezelfde kenmerken als de andere twee bovengenoemde soorten maar beschikt wel over extra ‘opties’. De Soundproof is uitermate geschikt om geluidsoverlast tegen te gaan. De valdorpel is geschikt om 51 decibel geluid te dempen. Dit is natuurlijk prettig als u werkzaam bent naast een kantoorplek waar relatief veel geluid voorkomt door bijvoorbeeld machines of iets dergelijks. De Soundproof is ook rookwerend volgens een aantal wettelijke normeringen. Wettelijke normeringen waarop deze getest is zijn terug te vinden via het internet. De Soundproof staat ook garant voor een brandwerendheid van 30 en 60 minuten, dit is afhankelijk van het gekozen type valdorpel van deze serie. De valdorpel is tevens uitgevoerd met een No-Break functie wat wil inhouden dat het binnenwerk, zodra er sprake is van obstakels onder de deur, automatisch terugveert.Review van een klant

"Een aantal jaren geleden hebben wij een oude woning gekocht in het Oosten van het land. De woning is gebouwd in 1920. Doordat wij de woning zoveel mogelijk authentiek wilde houden hebben wij geen tot weinig aanpassingen gedaan aan zowel de binnen als de buitenkant. De woning heeft grote raampartijen en hoge deuren en kozijnen. Doordat hierbij gebruik gemaakt is van oude materialen van die tijd kwam er voor ons een probleem bij; tocht! Via het internet zochten we naar een goede aanbieder op het gebied van tochtstrips en tochtprofielen. Vanaf het begin dat wij de woning in 2015 betrokken hebben wij last van tocht. Tochtprofielen zijn wel geplaatst door de oude bewoner maar hadden weinig tot geen functie. Aan het aanbrengen van de tochtstrips is destijds ook weinig aandacht besteed waardoor veel last zat of alsnog kieren en gaten bevat. Door ouderdom kan dit uiteraard ook zijn ontstaan. Hoe begin je dan goed bij je zoektocht? Via internet kwamen wij snel uit bij GYZS.nl. Er zijn nogal wat soorten tochtstrips en tochtprofielen waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet. Telefonisch heb ik contact kunnen leggen met GYZS.nl, aangegeven waar wij het meeste last ervaren van de tocht en de plaatsen waar de oude bewoner de tochtprofielen heeft geplaatst. Na een aantal dagen kregen wij netjes een antwoord van de verkoper. Hij heeft ons aangeraden zowel de tochtstrip als een tochtprofiel toe te passen. De aantallen vielen ons allemaal mee. Een tochtstrip bij de voordeur heeft al veel ongemak weg kunnen nemen. Boven bij de slaapkamerramen hebben wij gebruik gemaakt van tochtprofielen deze op het hout te bevestigen zijn. Na de werkzaamheden op een vrije zaterdag te hebben uitgevoerd ervaren wij de goede meerwaarde van deze tochtprofielen. Wij zijn dan ook erg tevreden met de service van GYZS.nl en de producten die zij ons hebben aangeraden."

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

 1. Prijs  0,00 -  1.000,00
 2. kunststof  0,00 -  1.000,00