Stokeinden (66)

Stokeinden worden gebruikt voor het bevestigen van bijvoorbeeld leuninghouders, cv-beugels en wastafels. Stokeinden kunnen bevestigt worden in hout of in de muur door middel van een plug.

Stokeinden kopen

Onze stokeinden worden voor aantrekkelijke tarieven ingekocht waardoor wij u altijd de scherpste prijzen kunnen bieden. Indien het product op voorraad is en u voor 16:30 besteld verzenden wij het dezelfde dag nog. Mocht u hulp nodig hebben bij uw aankoop dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stokeinden

Toepassing

Een stokeind zorgt ervoor dat u een stevige ophangverbinding kan maken. Een stokeind is een schroef en bout in één, dit maakt het een heel handig bevestigingsmiddel. De kant met het schroefdraad draait u vast in hout of in de muur met een plug.
Op het boutgedeelte kunt u van alles monteren met een moer of ander bevestigingsmateriaal.

Draad (M)

De eigenschap ‘Draad (m)’ wordt ook wel de draadmaat genoemd. Deze geeft de maat van het metrische draad. De draadmaat geeft bijvoorbeeld de diameter van de kern. Een eigenschap van metrisch draad is is dat de onderkant altijd plat is en vereist dus een voorgeboord gat.

Bewerking

Het assortiment stokeinden kent verschillende bewerkingen.
De bewerking verzinkt betekent dat het staal na de productie in een zinkbad is gegaan. Hierdoor komt er een kleine laag zink op het staal. Het laagje zink beschermt het staal tegen corrosie.
Bij elektrolytisch verzinkt gaat het staal ook in een zinkbad. Hoelang het staal in het bad gaat en de temperatuur van het zinkbad verschilt bij de twee. Ook heeft elke bewerking een ander uiterlijk. Bij elektrolytisch verzinkt is er een glanzende finish, geen sprake van vervorming en heeft het staal een gladde afwerking.
Roestvaststaal heeft een andere manier om de corrosie tegen te gaan. Tijdens de productie wordt er namelijk 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt een chroomoxidelaag aan het oppervlak van het materiaal waardoor het staal beschermt is tegen corrosie.

Aandrijving

De stokeinden in ons assortiment kennen 3 soorten aandrijvingen.


Torx

Torx

De aandrijving Torx is een aandrijving uit 1967. Deze aandrijving is de laatste jaren opkomend en wordt steeds meer gebruikt als alternatief voor bijvoorbeeld een kruiskop. U kunt de stokeinden bevestigen met een Torx schroevendraaier.


Zeskant

Zeskant

Stokeinden met een zeskant, deze wordt ook wel inbus genoemd, hebben aan de kant waar de bout zit de aandrijving zeskant. De stokeinden kunt u gemakkelijk met een inbussleutel aan de muur bevestigen.


Zonder zeskant

Zonder zeskant

Bij zonder zeskant is er geen aandrijving. Dit is meestal bij constructies waar het stokeind gewoon in de constructie gedraaid kan worden.

Aanbod

Wij bieden stokeinden van 3 soorten merken aan.

Gb heeft een goede reputatie, de hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf. Hierdoor kunnen wij ook snellere levertijden bieden.
Gebu is al vanaf 1947 verbonden aan een groot assortiment bevestigingsartikelen uit eigen assortiment. Ze staan bekend om hun constante kwaliteit en ervaring.
Kelfort bevat een breed assortiment aan kwaliteitsproducten voor optimaal resultaat. Ook staan ze garant voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.