Meerpuntssluitingen (532)

Met een meerpuntssluiting kan je alle sloten in je deur in letterlijk en figuurlijk één handomdraai bedienen. Zo heb je de veiligheid van meerdere sloten zonder het gezeur dat je ze allemaal apart moet sluiten. Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat is een meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een zoals de naam al een beetje zegt, een slot met meerdere sluitpunten verspreid over je deur. Een deur met een meerpuntssluiting is veel moeilijker te forceren dan normale sloten. Dit maakt de meerpuntssluiting een veelgebruikt en zeer geschikt slot voor in de voor- of achterdeur van je huis.


De meerpuntssluiting keuzehulp

Het vinden van de juiste meerpuntssluiting kan best een hele klus zijn. Onze meerpuntssluiting keuzehulp neemt een groot deel van het werk uit handen. Hoe werkt het? Beantwoord een paar korte vragen in het keuzehulp formulier en onze (af)bouw experts gaan voor je op zoek naar het beste product voor jouw situatie. Het invullen kost je niet meer dan vijf minuutjes, handig toch?


Meerpuntssluitingen kopen

Tijdens het aanschaffen van meerpuntssluitingen zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Stel jezelf de volgende vragen voordat je overgaat tot een aankoop.

 • Hoe hoog is mijn deur?
 • Hoe dik is mijn deur?
 • Wat is de draairichting van mijn deur?
 • Wat voor deur ga ik beveiligen?


Wat is de draairichting?

De draairichting van je deur geeft aan op welke wijze je deur open en dicht draait.
Er zijn verschillende normen om de draairichting van de deur te bepalen en ze kunnen van elkaar verschillen. Bij Gyzs werken we alleen volgens de Duitse DIN Norm! Zo maken we het zoeken naar de juiste meerpuntssluiting net een tikkie makkelijker. Wel zo handig.


Tip: als je met je rechterhand de deur open doet, dan is dit vaak een rechtsdraaiende deur. Ga je met je linkerhand naar de deur? Dan is de deur linksdraaiend.


Vaak wordt op productpagina's over draairichting 1 t/m 4 gesproken. De getallen staan voor een bepaalde draairichting. Weet je niet waar dit voor staat? Kijk dan op de afbeelding hieronder. In de afbeelding hieronder zie je wat de getallen betekenen. Spoiler, draairichting 1 en 3 zijn DIN Links en draairichting 2 en 4 DIN Rechts. 

Uitleg draairichting meerpuntsluiting bepalen


Soorten Meerpuntsluitingen

Er zijn in de wereld van meerpuntssluitingen twee soorten waar je uit kan kiezen. Je hebt krukbediende meerpuntssluitingen en sleutelbediende meerpuntssluitingen. Hieronder gaan we daar wat dieper op in.


Krukbediende meerpuntssluitingen

Wil je aan beide kanten van je deur een deurkruk of -knop hebben? Kies dan voor een krukbediende meerpuntsluiting. Bij deze meerpuntssluitingen reageren de sluitpunten van de deur op de beweging van de deurkruk. Krukbediende meerpuntssluitingen worden vaak gebruikt bij achterdeuren.


Sleutelbediende meerpuntssluiting

De sleutelbediende meerpuntssluiting (ookwel cilinderbediende meerpuntsluiting genoemd) wordt bediend met behulp van een sleutel die je in een cilinderslot steekt. Vaak gebruik je dit type meerpuntssluiting in combinatie met een vaste deurknop.


Duo deur meerpuntssluiting

Een Duo deur meerpuntssluiting is een meerpuntssluiting voor deuren waarbij de boven en onderkant van de deur apart van elkaar open kunnen. Je vindt ze in ons assortiment hierboven.


Voor- en nadelen meerpuntssluiting

Elk product komt natuurlijk met voor- en nadelen. Om het je makkelijk te maken hebben we ze voor je op een rijtje gezet, wel zo handig.


Voordelen

 • Lekker makkelijk: Alle sluitpunten van een meerpuntssluiting worden bediend met vanuit één punt. Hierdoor kan je met een beweging je deur op en van het slot doen.
 • Houd je deur mooi: Alle sluitpunten zitten in de zijkant van je deur en worden vanuit één punt bediend worden. De uitstraling van je deur wordt dus niet verknald door meerdere sloten.
 • Inbrekers haten je: Meerpuntssluitingen zijn veel moeilijker te forceren dan normale sloten. Waardoor een inbreker jouw huis sneller voorbij loopt en jij ‘s nachts met een gerust hard kan slapen .
 • Een eenmansleger: Als een inbreker een meerpuntssluiting heeft geforceerd staat niks hem meer in de weg om binnen te komen in je huis. Het is dus belangrijk om kwaliteit meerpuntssluitingen te kopen met een SKG classificering.


Nadelen

 • Een eenmansleger: Als een inbreker een meerpuntssluiting heeft geforceerd staat niks hem meer in de weg om binnen te komen in je huis. Het is dus belangrijk om kwaliteit meerpuntssluitingen te kopen met een SKG classificering.


Een meerpuntssluiting vervangen

Van plan om een meerpuntssluiting te vervangen? Dan zijn er wat extra dingen waar je rekening mee moet houden. We zijn de slechtste niet, dus dit hebben we voor je op een rijtje gezet.

 • Hoe lang is mijn voorplaat van mijn meerpuntssluiting?
 • Hoe breed is mijn voorplaat van mijn meerpuntssluiting?
 • Wat is de doornmaat van mijn meerpuntssluiting?
 • Wat is de PC maat van mijn meerpuntssluiting?


Doornmaat en PC maat, wat is dat dan?

Ben je op zoek naar een meerpuntssluiting ter vervanging van je oude meerpuntssluiting, of heb je een deur gekocht waar al een slotsparing in gevreed is? Dan is het soms belangrijk om goed te weten wat de doornmaat en PC maat van je meerpuntssluiting moeten zijn. In onze blog “Wat is doornmaat en PC-maat” leggen we het tot in de puntjes voor je uit.


Wat is de voorplaat?

De voorplaat van je meerpuntssluiting is het deel dat je ziet in de zijkant van je deur. Ga je je meerpuntsluiting vervangen? Zorg dan dat de dimensies van de voorplaat van je oude en nieuwe meerpuntssluiting overeen komen.


Veiligheid voorop met meerpuntssluitingen

Veiligheid is natuurlijk super belangrijk als we over sloten praten, en met meerpuntssluitingen zit veiligheid wel snor. Omdat een meerpuntssluiting op meerdere punten in je deur sluit is de deur bijna niet te forceren. En met het SKG keurmerk weet je altijd waar je precies wat je koopt.


Het SKG-keurmerk

Als het om de veiligheid van jezelf en je spullen gaat is het belangrijk om goed te weten wat je koopt. Daarom hebben meerpuntssluitingen een SKG keurmerk. Het SKG keurmerk loopt op van één tot en met drie sterren. Des te meer sterren, des te langer doet een inbreker erover om je huis binnen te komen. We hebben op een rijtje gezet wat de sterren betekenen.

 • Eén ster: De meerpunstssluiting heeft bij testen minder dan drie minuten inbraakwerendheid gehaald en weert niet of slecht tegen kerntrekken, een populaire inbraakmethode.
 • Twee sterren: De meerpunstssluiting heeft bij testen meer dan drie minuten inbraakwerendheid gehaald.
 • Drie sterren: De meerpunstssluiting heeft bij testen meer dan vijf minuten inbraakwerendheid behaald.


Anti paniekslot

Een anti-paniek slot in je meerpuntssluiting zorgt ervoor dat je deur van binnen altijd gelijk open gaat. Ook als je de deur op het nachtslot hebt gezet. Wel zo handig in noodsituaties waar je geen tijd hebt om met je sleutels te priegelen voordat je naar buiten kan.


Alleen een goede meerpuntssluiting is niet genoeg

Je hang- en sluitwerk is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom raden we aan om naast een goede meerpuntssluiting, ook een keer een blik te werpen op je deurbeslag. Goed deurbeslag is namelijk cruciaal voor de inbraakveiligheid van je huis.


Ons assortiment

Bij Gyzs zetten we elke dag weer de beuk erin om ervoor te zorgen dat we je kunnen bijstaan bij al je (af)bouw klussen. Zo  hebben we onder andere een breed assortiment opgebouwd in alles wat te  maken heeft met sloten en deuren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de volgende categorieën.Professioneel advies

We kunnen begrijpen dat je ondertussen door alle meerpuntssluitingen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een helpdesk vol bouw experts die klaar zitten om je verder te helpen. Geef ze wat te doen en bereik ze via WhatsApp, Mail en Telefoon.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]