Purschuim (57)

Purschuim wordt veel gebruikt voor de isolatie van woningen of panden. Het wordt zoveel gebruikt omdat het een isolatiemateriaal is met een hoge isolatiewaarde. Dit komt doordat pur niet alleen naden aan het oppervlak dicht, maar ook kieren indringt. Dit zorgt voor een absolute dichting.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Purschuim kopen

GYZS biedt purschuim van verschillende topmerken tegen de laagste prijs. Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord indien u hulp nodig heeft bij het bestellen van uw purschuim. Daarnaast leggen wij ook alles nog even uit onderaan de pagina.


Wat is purschuim?

Purschuim een afkorting van polyurethaanschuim. Deze naam komt van de twee componenten waaruit purschuim bestaat, polyol en isocyanaat. Deze twee scheikundige stoffen vormen een organische verbinding met elkaar doordat ze samen in een mengmachine worden opgepompt, verwarmt en op druk worden gezet. Hierdoor ontstaat purschuim. Het grootste voordeel van pur is dat het niet alleen naden aan het oppervlak dicht, maar ook kieren indringt. Dit zorgt voor een absolute dichting.Voordelen purschuim op een rij:

✔️ Hoge isolatiewaarde.
✔️ Bijzonder geschikt voor isolatie van smalle en vervuilde spouwmuren.
✔️ Geen schade aan metselwerk.
✔️ Geen last van kieren.
✔️ Purschuim hecht zich tegen de meeste materialen zonder enige problemen.
✔️ Purschuim heeft geen last van vocht en schimmel.
Veel gestelde vragen over purschuim

Wat moet ik weten voordat ik met purschuim aan de slag ga?

Voordat u gaat beginnen met het purschuim aanbrengen is het handig om te weten hoe u dit moet doen. Er volgen een paar stappen, zodat uw afdichting perfect wordt!

Bij de Illbruck FM310, FM330 en FM350 is het aan te raden om een purpistool te gebruiken. Met een purpistool kunt u namelijk preciezer te werk gaan. U kunt een purpistool los bij ons kopen of in een pakket. Verder wordt een purpistool ook vaak schuimpistool of foamgun genoemd. Nu u dit weet kunt u echt beginnen met de purschuim aan te brengen op uw toepassing.

• Schud eerst de bus krachtig voor ongeveer 20 seconden.
• Indien u een pistool gebruikt dient u de adapter ring van het pistool goed in te spuiten met smeerspray. Door dit te doen voorkomt u hechting van schuim, beschadiging van het busventiel en lekkage van de bus.
• Vul de voegen voor ongeveer 80%. Bij voegen die breder dan 30 mm en dieper dan 70 mm zijn is het aan te raden het schuim in meerdere lagen, met tussenpozen van 1 tot 2 uur, aan te brengen.


Waar kun je purschuim voor gebruiken?

Purschuim is een veelzijdig product dat voor vele toepassingen in de bouw gebruikt kan worden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om materialen te bevestigen of fixeren en om te isoleren door tocht tegen te gaan. Zo kun je er naden, kieren en gaten waar lucht doorheen zou kunnen komen afdichten en kun je er bijvoorbeeld ook kozijnen mee vastzetten en afdichten.

Is purschuim waterdicht?

Alle soorten purschuim van Illbruck hebben waterbestendigheid. Dit houdt in dat tot een zekere hoogte er geen water kan binnendringen. Voor exacte cijfers kunt u de site van Illbruck bezoeken of achterop de bus kijken. Dit verschilt namelijk per type. Verder hebben de purschuimen van Illbruck ook goede temperatuur- en chemicalïenbestendigheid.

Hoe verwijder ik purschuim?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er op een plek iets teveel purschuim is geplaatst. Dit kan natuurlijk altijd verwijderd worden, maar let wel even op de volgende punten.

• Zorg ervoor dat u de purschuim de tijd geeft om hard te worden, dit is in de meeste gevallen 24 uur.
• U kunt als het purschuim droog is het gemakkelijk verwijderen door middel van een mesje.
• Elke purschuim heeft een ander uitzettingsvermogen. Mocht u dit in de toekomst willen voorkomen dan is het aan te raden voor de volgende keer eerst op het etiket van het type purschuim te kijken. Hier staat namelijk hoeveel het purschuim zich uitzet.

Hoe verwijder ik purschuim van mijn handen?

Purschuim op de handen is zeer vervelend. Vaak komt dit doordat het pur pistool niet goed op de bus is bevestigd, waardoor het purschuim ongecontroleerd overal vrij komt op bijvoorbeeld uw handen. Als dit gebeurt verwijder dan zo snel mogelijk het pur pistool van de bus, want hoe harder het purschuim wordt hoe lastiger het van uw handen af gaat.

Als het purschuim nog niet uitgehard is kunt u nagellak-remover of wasbenzine gebruiken. Ook bestaat er een speciale pur-cleaner, alleen meestal heeft u dit niet bij de hand.

Als het purschuim al uitgehard is kunt u proberen het voorzichtig weg te snijden met een klein mesje, zoals een stanleymes, en daarna met een schuursponsje en reinigingszeep de rest weg schrapen. Mocht dit niet werken kunt u het purschuim ook gewoon laten zitten. Na een paar dagen vieze handen worden ze steeds schoner. Het groeit namelijk gewoon weer uit uw huid.

Nog beter is natuurlijk om handschoenen te dragen bij het werken met bouwschuim.

Wanneer is purschuim volledig belastbaar?

De meeste purschuimen van Illbruck zijn na 24 uur volledig verhard en dus volledig belastbaar.

Onder welke temperaturen is purschuim bestendig?

Wij kunnen wel met zekerheid zeggen dat de purschuimen van Illbruck een goede temperatuurbestendigheid hebben, echter verschillen de exacte cijfers per type. Wij raden daarom ook aan om de specificaties van het purschuim dat u op oog heeft goed door te lezen.

Hoe moet ik mijn purpistool reinigen?

Een purpistool reinigen is erg belangrijk nadat het gebruikt is. Dit is nodig omdat anders het pur dat in het pistool is achtergebleven opdroogt en dus uithard. Doordat het pur uithard is het lastig te verwijderen en kunt u vrijwel het pistool weggooien.
Er zijn meerdere manieren om uw pur pistool te reinigen. U kunt zo bijvoorbeeld met een bus met lucht het pistool schoon spuiten, echter is er nog kans dat er wat blijft zitten. Daarom is er purpistoolreiniger van Illbruck.
Dit product is speciaal ontwikkeld voor het inwendig en uitwendig reinigen van pur pistolen en het reinigen en verwijderen van niet uitgehard PU-schuim. Tevens kan dit product gebruikt worden om verse verfresten, was, vet, olie en lijmresten te verwijderen.
GYZS.nl

Wilt u meer weten over luchtdicht bouwen of heeft u advies nodig? Neem contact op met ons via 0224-212026 of stuur een email naar service@gyzs.nl, onze verkoopadviseurs helpen u graag!