Purschuim

(55)

Purschuim, ook wel PU schuim genoemd, is hét bouwproduct om mee te isoleren, gaten en kieren te dichten en aansluitingen op te vullen. Dankzij de hoge isolatiewaarde en de makkelijke toepassing bouw je met pur bewust, veilig en duurzaam.

Lees verder
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26
 1. Actie Illbruck Purschuim FM310 750ml (Set van 12 bussen)
  0209.00040 Illbruck Purschuim FM310 750ml (Set van 12 bussen)
  per set 55,44 € 45,82
 2. Populair Illbruck Purschuim FM310 750ml met purpistool en reiniger (Set van 12 bussen)
 3. Illbruck Purschuim FM310 750ml met purpistool (Set van 12 bussen)
 4. Illbruck Purschuim FM310 750ml met purpistool (Set van 6 bussen)
 5. Actie Illbruck Purschuim FM350 880ml (Set van 12 bussen)
  0209.00045 Illbruck Purschuim FM350 880ml (Set van 12 bussen)
  per set 87,56 € 72,36
 6. Actie Illbruck Purschuim FM310 750ml (Set van 6 bussen)
  0209.00248 Illbruck Purschuim FM310 750ml (Set van 6 bussen)
  per set 29,10 € 24,05
 7. Illbruck Purschuim FM330 880ml (Set van 12 bussen)
  0209.00039 Illbruck Purschuim FM330 880ml (Set van 12 bussen)
  per set 157,40 € 130,08
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26

Purschuim kopen

Wil je purschuim kopen? Daar heb je, denken we, meerdere redenen voor. Je wilt isoleren, luchtdicht bouwen of zorgen voor geluidsdemping. Pur is voor al deze gevallen ideaal, omdat het diep doordringt in de gaten, kieren of naden die je ermee opvult. Je dicht dus niet alleen het oppervlak af, maar echt de hele opening. Maar als je denkt dit het enige voordeel is van purschuim, dan heb je het mis. Het heeft namelijk nog veel meer voordelige kenmerken:

 • Uitstekende hechting op vrijwel ieder bouwmateriaal
 • Makkelijk snijdbaar
 • Duurzaam dankzij de hoge isolatiewaarde en lange levensduur
 • Lucht- én waterdicht
 • Óók brandwerende varianten beschikbaar
 • Goed bestand tegen lage omgevingstemperaturen

 

Bij GYZS koop je purschuim van diverse merken als IllbruckKelfort en Soudal. En natuurlijk hebben we ook alle benodigdheden die je ernaast nodig hebt wanneer je aan de slag gaat met pur. Denk bijvoorbeeld aan een handig purpistool om extra nauwkeurig te werken, een scherp mes om overtollig schuim mee weg te snijden, en natuurlijk pur reiniger om je pistool na je klus netjes schoon te maken.

 

Merken purschuim

 

Je hebt nogal wat te kiezen wanneer het om purschuim gaat. Sommige technische pro's zijn nogal merkvast. Jij ook? In ieder geval, dit zijn de bekendste merken:

Nog geen account?

Maak er een aan. Lekker handig!

100 voordelen van een account

#14: Een pesoonlijk, overzichtelijk dashboard.

klanten-person
Hulp nodig?

Bel onze klantenservice

Bel 0224 - 212 026,

Wat is purschuim?

Ja, wat is dit nou eigenlijk voor spul? Purschuim is eigenlijk een afkorting van polyurethaanschuim. Sommigen (bijvoorbeeld onze Belgische buren) noemen het daarom ook wel PU schuim, of bouwschuim. Het is dé lifesaver qua isoleren, luchtdichtbouwen en het dichten van gaten en kieren.

Purschuim bestaat uit twee componenten, namelijk polyol en isocyanaat. Door ze samen in een mengmachine te pompen, ontstaat er een organische verbinding. Vervolgens wordt het verwarmt en op druk gezet, in de welbekende spuitbussen.

Wat zijn de voordelen van purschuim?

Het grootste voordeel van pur is dat het niet alleen naden aan het oppervlak dicht, maar ook echt de kieren indringt. Dit zorgt voor een absolute dichting. Maar er is meer:

 • Hoge isolatiewaarde
 • Bijzonder geschikt voor isolatie van smalle en vervuilde spouwmuren
 • Geen schade aan metselwerk
 • Geen last van kieren
 • Hecht zich aan de meeste materialen
 • Geen last van vocht en schimmel
 • Geluidsisolerend

Soorten purschuim

Weet je al precies wat je wil met je purschuim? Ga je isoleren, lijmen, opvullen, geluidsdicht maken of heb je brandwerende afdichting nodig? In principe zijn er drie soorten waar je uit kiest: ‘normale’ pur, elastisch purschuim en brandwerende pur. En dan is er stiekem ook nog low expansion pur, dat is een type purschuim dat minimaal uitzet.

 • ‘Normale’ pur - Dit is de goedkoopste van de drie en gebruik je in principe binnenshuis, omdat hier weinig schommelingen zijn in temperatuur.
 • Elastische pur – Ook wel flexpur genoemd en is beter bestand tegen wisselende temperaturen dankzij zijn elasticiteit. Krimpen en uitzetten is daardoor voor dit soort purschuim geen enkel probleem.
 • Brandwerend purschuim – Als je bouwt met bepaalde veiligheidsvoorwaarden is brandwerend purschuim een uitkomst. Het houdt gas en rook tegen en werkt brandvertragend. Bij GYZS hebben we meerdere soorten brandwerend purschuim in de aanbieding, waarmee je bouwkundige voegen brandwerend dicht.
 • Low expansion PU schuim – Dit is purschuim die weinig uitzet. Hiermee werk je efficiënter en heb je minder last van snijverlies. Dat betekent minder schuimafval en lagere kosten. Goed voor het milieu én je portemonnee!
Afbeelding Illbruck pistoolschuim

Pistoolschuim

Bij sommige bussen purschuim zit een buisje waarmee je de pur aanbrengt. Als je met meer precisie en geleidelijk wilt doseren, is pistoolschuim een betere keuze. Zeker wanneer je echt flink aan de bak moet met pur. Isoleren met een purpistool is echt iets voor de technische professional die een groot isolatieproject op de planning hebben staan.

Afbeelding Illbruck handschuim

Handschuim

Is jouw klus meer een klusje? Dan is een bus handschuim wellicht een voordeligere keuze. Deze breng je in een handomdraai met, jawel, je hand aan. Lekker handig!

Afbeelding Kelfort PU lijm

Pur lijm

Jazeker: er bestaat ook pur lijm. Dit is een goed opvullende lijm met supersterke hechting. Ideaal voor als je niet alleen wilt isoleren, maar ook nog bepaalde delen aan elkaar moet lijmen.

Luchtdicht bouwen en energiezuinigheid

Sinds 1 juli 2020 geldt dat alle nieuwbouw en woningbouw moet voldoen aan de vereisten van BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen). Dit houdt kortgezegd in dat de nieuwe woningen en gebouwen stukken energie neutraler en daarmee luchtdichter moeten zijn. Er vindt veel infiltratie en exfiltratie plaats door ongewenste kieren en naden. Bij het dichten van ongewenste kieren en naden in een woning is purschuim een onmisbaar product. Bij GYZS zijn we (als we het over ons zelf mogen zeggen) best wel experts op het gebied van luchtdicht bouwen en helpen je graag bij het leveren van de beste artikelen. Lees onze blog voor meer informatie of neem contact op met onze klantenservice voor persoonlijke hulp en advies.

Illbruck purschuim

Illbruck is onderdeel van Construction Products Group Europe. De productmerken van CPG Europe worden gebruikt in een breed scala aan bouwtoepassingen. Dit zijn producten en diensten die u zelden onder een dak vindt. Illbruck is dus een van de productmerken van CPG Europe. Het merk is gericht op afdichtings-, verlijmings- en isolatieprojecten. De grootte van het project maakt niet uit. Illbruck heeft voor iedere toepassing een oplossing. Het merk is nu al meer dan 60 jaar oud en heeft zich door de jaren heen blijven innoveren. Dit is een van de redenen waarom Illbruck vandaag de dag hét merk voor onder andere purschuim is.

Afbeelding Illbruck FM 310 purschuim

Illbruck FM310

De Illbruck 310 is geschikt voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, naden en kieren. Het heeft een goede temperatuur-, water- en chemicaliënbestendigheid. Daarnaast is het overschilderbaar en af te werken met een pleister. Ook heeft het nog zeer goede akoestische eigenschappen.

Afbeelding Illbruck FM330 purschuim

Illbruck FM330

De Illbruck FM330 is een duurzaam elastisch purschuim. Dankzij zijn flexibiliteit (MTV) van 50% vormt de FM330 een duurzame oplossing, zelf bij zeer intensief bewegende voegen. Het purschuim is vooral geschikt voor het afdichten en isoleren van voegen, stelruimtes en aansluitingen die intensief bewegen. De FM330 is ideaal voor luchtdichtbouwen. Vandaag de dag wordt luchtdichtbouwen steeds belangrijker en wordt zelfs een wettelijke verplichting. 

Illbruck FM610

De Illbruck FM610 is een handschuim die geschikt is voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren. Verder is het CFK-, HCFK- en HFK-vrij. Dit houdt in dat het ozononschadelijk is en niet bijdraagt aan het broeikaseffect. De FM610 heeft een zeer goede geluidsdichtheid en is universeel toepasbaar.

Illbruck FM350

De Illbruck FM350 is op dit moment de meest geavanceerde purschuim op de markt. Door zijn unieke formule levert het maar liefst 50% meer opbrengst dan vergelijkbare bussen. Het is ideaal om voegen, naden en kieren te dichten. Zelfs onder een lage omgevingstemperatuur.

Tips voor een purfect resultaat

 

Werken met purschuim is niet moeilijk, maar om er echt netjes mee te werken zijn een paar tips erg waardevol. Lees ze hieronder.

Purschuim is een veelzijdig product dat de bouwsector voor vele toepassingen gebruikt. Je gebruikt het bijvoorbeeld om materialen te bevestigen, fixeren en om te isoleren. Je dicht er naden, kieren en gaten mee waar lucht doorheen komt, maar je zet er ook kozijnen mee vast. Kortom: purschuim is een super veelzijdig, onmisbaar bouwproduct.

Veel soorten purschuim wel. Dit verschilt namelijk per type. Alle soorten purschuim van Illbruck zijn waterbestendig. Dit houdt in dat tot een zekere hoogte er geen water kan binnendringen. Voor exacte cijfers kijk je achterop de bus en in onze webshop natuurlijk bij de specificaties.

Pur op je handen? Heel vervelend! We adviseren je om altijd handschoenen te dragen bij het gebruik van purschuim. Dan hoef je het onderstaande ook niet te lezen.. Pur krijg je meestal op je handen omdat het pur pistool niet goed vastzit op de bus, waardoor het schuim zo in de rondte vliegt. Als dit gebeurt, moet je snel handelen, want hoe harder het purschuim wordt, hoe lastiger je het van je handen krijgt.

Als het purschuim nog niet uitgehard is, kun je nagellak-remover of wasbenzine gebruiken. Ook bestaat er een speciale pur-cleaner, maar die moet je dan natuurlijk wel al in huis hebben.

Is de pur al uitgehard? Probeer het dan voorzichtig weg te snijden met een klein mesje. Bijvoorbeeld met een stanleymes. Daarna schraap je met een schuursponsje en reinigingszeep de rest weg. Mocht dit niet werken, dan kan je de pur ook gewoon laten zitten. Na een paar dagen vieze handen worden ze steeds schoner, de pur slijt er namelijk van af.

De meeste soorten purschuim zijn na 24 uur volledig uitgehard en kan je dan voor de volle 100% belasten. Natuurlijk is het wel verstandig om dat te dubbelchecken op het label van de bus purschuim die je hebt gekocht.

De exacte cijfers verschillen per type. Wij raden daarom ook aan om de specificaties van het purschuim dat je op het oog hebt aandachtig te lezen.

Je purpistool schoonmaken is een belangrijk klusje, anders droogt de achtergebleven pur op en hardt het uit. Als dat gebeurt, kan je je purpistool eigenlijk wel weggooien. Er zijn meerdere manieren om hem te reinigen. Je kan hem met perslucht schoonspuiten, echter is er nog kans dat er wat blijft zitten. Pur reiniger is speciaal ontwikkeld voor het in- en uitwendig reinigen van pur pistolen en het verwijderen van niet uitgehard PU-schuim.

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

 1. Prijs  0,00 -  1.000,00
 2. kunststof  0,00 -  1.000,00