Bouten (1615)

Als u aan klussen denkt dan denkt u waarschijnlijk ook aan bevestigingsmateriaal. Daar zijn bouten een belangrijk onderdeel van. Wij bieden een groot aantal verschillende soorten aan. Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 51

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 51
Dan kunt u bij voorbeeld denken aan: zeskantbouten of slotboutenIn onze webshop kunt u eenvoudig al deze bouten bestellen. Sommige zijn zelfs per stuk te verkrijgen bij ons, maar altijd voor de beste prijs


Bouten online kopen

Kijken we naar de verschillende soorten en maten dan mogen we gerust stellen dat er talloze combinaties zijn. Je kunt door de bomen het bos dan ook wel eens kwijtraken. Om je een beetje te helpen zetten we de meest populaire bouten op een rij en leggen wij je uit waar ze voor gebruikt kunnen worden.

Houtdraadbouten

houtdraadbout
Dat de houtdraadbout geschikt is voor hout zal je niet verbazen. Het schroefdraad is gelijk aan dat van een schroef en dat maakt deze bout uitermate geschikt om hout te bevestigen en te monteren. Vooral als er een stevige verbinding nodig is die een zwaardere belasting aan kan. Door de zeskantige kop is het makkelijker om deze met meer kracht aan te draaien dan een schroef.

Slotbouten

slotbout gyzs
De slotbout heeft een gladde en ronde kop. Daaronder vind je een vierkant gedeelte. Dit model bout kun je alleen gebruiken in combinatie met een moer aangezien de kop niet aangedraaid kan worden. Het vierkante gedeelte onder de kop valt in een vierkant gat waarna de moer vastgedraaid wordt. Slotbouten worden vaak gebruikt met bijvoorbeeld een heng, deze zijn dan ook vaak voorzien van zo’n vierkant gat.

Zeskantbouten

zeskantbout gyzs
Dat de zeskantbout over zes kanten op de kop beschikt is geen grote onthulling. Dit model wordt ook wel als de standaard bout gezien en kan makkelijk met een sleutel worden vastgedraaid. De draad loopt bij deze soort niet over de gehele lengte. De meeste van deze bouten zijn uitgevoerd als verzinkte zeskantbouten, waardoor ze enigszins beschermd zijn tegen weersinvloeden.

Zeskanttapbouten

zeskant tapbout gyzs De zeskanttapbout is ook voorzien van zes kanten op de kop. Het verschil met de zeskantbout zit hem in het schroefdraad. Deze loopt namelijk door tot onder de kop. Hiermee kunnen de bouten volledig in lichtmetalen of gietijzeren delen worden gedraaid. Deze soort bieden we ook in roestvast stalen varianten aan, zodat ze optimaal beschermd zijn tegen roest.  


Schroefdraad en diameter van een bout

De meeste bouten in onze assortiment zijn voorzien van een metrische schroefdraad, aangezien dit in Europa de meest voorkomende draad is. Dit is waar de M in de afmeting vandaan komt. Het getal achter de M geeft de diameter in millimeters aan. Een M8 bout is dus een bout met een metrische draad en een diameter van 8 mm. Als dan een moer met dezelfde afmeting kiest weet je zeker dat deze er op past.

Staalkwaliteit

Als professional moet u op een verbinding kunnen vertrouwen, daarom vindt u bij Gyzs alleen bevestigingsmaterialen van de hoogste kwaliteit. Bij een zeskantige bout is een belangrijke voorwaarde hiervoor de staalkwaliteit. Deze wordt doorgaans met een ISO code op de kop aangegeven, bijvoorbeeld 8.8. WIj hebben ook geprobeerd deze in onze webshop in de naam van het product te verwerken.
Het getal voor de punt is een honderdste deel van de treksterkte in Newton per vierkante millimeter (N/mm2). Het getal achter de punt is 10 keer de vloeispanning gedeeld door de treksterkte. Oftewel een 8.8 kwaliteit heeft een treksterkte van 800 N/mm2 en een vloeispanning van (8/10) * 800 = 640 N/mm2. Een hoger getal voor de punt geeft een hogere treksterkte aan, dus een sterkere bout


Bekijk het ruime assortiment aan bouten op GYZS.nl

Je hebt nu een goed idee welke populaire soorten bouten u kunt kopen en waar deze voor worden gebruikt. Bent u nog niet uitgelezen? Bekijk dan via deze link een blog over verschillende sleutelmaten voor bouten en moeren. De nieuwste artikelen in deze categorie zijn op het moment:

Hoppe schroef DIN966 M6x65 (3st)
Metaalschroef vz pk M8x30mm DIN963
Metaalschroef vz pk M6x20mm DIN963

Mocht er toch een soort ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of offerte tegen een scherpe prijs.
U kunt onze technische verkoopspecialisten bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026.