Spijkers (534)

Spijkers zijn de puntige supersterren van de bevestigingsmaterialen in de bouw. Zonder de juiste spijker lag menig klus nog onafgemaakt op de (spreekwoordelijke) plank. Gelukkig hebben we met een assortiment van meer dan 500 verschillende soorten spijkers de juiste spijker voor elke klus.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 12

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 12

Spijkers kopen bij GYZS

Spijkers zijn dé klassiekers van de gereedschapskist. Iedereen heeft vroeger of later wel eens een spijker in zijn (of haar natuurlijk) handen gehad. Was een van de eerste speelgoedjes waar je mee speelden niet Hamertje Tik? Die van ons wel.

Van de klassieke draadnagels tot specialistische klisjesnagels. Zoekt en GY ZSult vinden. Op zoek naar een specifieke spijker? Gebruik onze handige filters en subcategorieën om het kaf van het koren te scheiden en zo sneller jouw ideale spijker te vinden. Je vindt ze aan de linkerkant van je scherm.

 • Kwaliteitsspijkers voor een eerlijke prijs
 • De juiste spijker voor elke klus
 • (Grote) zakelijke bestelling? Neem contact op voor een kortingsregeling!

Heb je het gevoel dat je op zoek bent naar een spijker in een hooiberg? Of zit je vastgenageld door een onbeantwoorde technische vraag? Onze helpdesk is voor geen gat te vangen en slaat iedere keer weer de spijker op zijn kop met persoonlijk advies. Je bereikt ze via WhatsApp, mail of telefoon.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]

Spijkers en nagels, hoe zit het nou?

Of we nou spijkers of nagels zeggen, de meeste mensen denken aan hetzelfde. Maar het zijn toch echt twee verschillende dingen. De spijker is eigenlijk een beetje de oudere broer van de nagel. Vroeger werden ze gebruikt voor alle klussen die je maar kan bedenken. Ze werden gemaakt van smeedijzer en hadden een kenmerkende vierkante vorm met een platte kop.

Het maken van spijkers was best een hoop werk en dus kwam er in de 19e eeuw kwam iemand met een alternatief, de (draad)nagel. De nagel is van oudsher een stuk staaldraad dat werd afgeknipt waarna de punten werden aangescherpt en plat gemaakt. Nagels kon je veel sneller (en goedkoper) maken en werden daardoor al snel de nieuwe standaard. Tegenwoordig is er geen praktisch verschil meer tussen nagels en spijkers. Eigenlijk is alles gewoon een nagel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over welke je kiest.

Spijkers 101

Het werken met spijkers lijkt heel simpel (en dat is het ook), maar als je het écht goed wilt doen zijn er een paar dingen handig om te weten. Met de volgende tips in je broekzak zorg je ervoor dat je altijd spijkers met koppen slaat.

Kies altijd de juiste lengte met de 2/3 vuistregel!

Hoe lang moet je spijker zijn? Onthoud dan de volgende vuistregel: zorg dat ongeveer twee derde van de nagel in het bevestigingsoppervlak zit. Kies dus een spijker die 3 keer zo lang is als de totale dikte van de materialen die je wilt bevestigen. Zo weet je zeker dat je een stevige verbinding maakt.

Voorkom gespleten planken met de volgende trucjes

We hebben allemaal wel eens een spijker in een plank geslagen om vervolgens toe te kijken hoe het hout compleet open splijt. De meesten van ons weten ondertussen dat een simpel gat voorboren een hoop problemen had voorkomen, maar wat nou als je geen boor bij je hebt?

We hebben een alternatief: sla de punt van de spijker een beetje bot. Hierdoor zal het hout minder snel splijten. Klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt! Meestal dan. Ook helpt het om verspringend te spijkeren. Dit houdt in dat je de spijkers niet in een rechte lijn erin hamert, maar een beetje zigzaggend. Good luck!

Voorkom blauwe duimen met een tang!

Het overkomt iedereen wel is. Je zit net lekker in je flow en ramt spijker na spijker het hout in, maar dan sla je mis en je duim moet het ontgelden. Auw! Een fijn gevoel kan je het niet noemen. Gelukkig kan je dit makkelijk vermijden met een simpel trucje. Pak er gewoon een tang bij! Pak de spijker vast met de tang en geef de eerste paar meppen met de tang als plaatsvervanger voor je hand. Sla je nu mis? Dan heb je hooguit een krasje op je tang, dat scheelt je een blauwe duim.

Verberg lelijke spijkerkoppen met behulp van een drevel

Eerlijk is eerlijk, in de meeste gevallen brengen spijkerkoppen niet heel veel sjeu. Gelukkig is er een manier om ze te verbergen. Met een drevel en een hamer sla je de spijkers in een handomdraai dieper het hout in. Smeer je er vervolgens wat houtkit of houtvuller over, dan is het alsof er nooit wat gebeurd is. It's magic!

Spijkers inslaan op grote schaal? Gebruik een Tacker!

Ga je beginnen aan een monsterklus, of is tijd een luxe die je niet voorhanden hebt? Kijk dan eens in ons assortiment tackers. Tackers zijn een onmisbaar stuk gereedschap voor de professionele spijkerman. Of timmerman. Je gebruikt ze om in één slag spijkers en nieten het werkstuk in te schieten. Zo lijkt die monsterklus ineens een stuk minder eng.

Verschillende soorten spijkers

We hebben nogal wat spijkers in ons assortiment. En voor elke klus is wel een bijpassend soort. Over kennis delen zijn we de moeilijkste niet(hopen we), dus we spijkeren je graag even kort en bondig bij.

Asfaltnagels

Asfaltnagels zijn spijkers met een extra brede kop die het klembereik van de spijker vergroot. Dit maak ze geschikt voor het bevestigen van dakshingles op houtconstructies.

Bouwplaatnagels

Bouwplaatnagels zijn (vaak) kleine gegalvaniseerde spijkers met een extra grote platte kop. De opgeklonken kop verdeelt de kracht van de hamerslag en voorkomt dat je door fragiele werkstukken heen slaat. Dit maakt ze geschikt voor het bevestigen van zaken als houtwolplaten en isolatiedekens op houten ondergronden.

Daknagels

Daknagels, ook wel dakshingles genoemd, zijn spijkers die vaak worden gebruikt bij het maken van dak installaties om de onderlaag van de dakbedekking en plaatstaal vast te zetten. Mooi spul, toch?

Draadkrammen

Draadkrammen zijn U-vormige spijkers die meestal gebruikt worden om hekwerken vast te zetten aan houten palen. Door hun unieke vorm kan je draadmateriaal makkelijk vastklemmen.

Draadnagels

De draadnagel is de spijker zoals de meesten van ons hem kennen. Ze zijn gemaakt van staaldraad en kennen ontelbare doeleinden, van het ophangen van schilderijen tot het maken van houten constructies in de tuin. Een onmisbaar soort spijker in iedere gereedschapskist, of hij nu van de pro is of van de doe-het-zelver.

Duplexnagels

Een duplexnagel is een speciale spijker met een dubbele kop waardoor je ze makkelijk weer kunt verwijderen als nodig. Timmerlui gebruiken ze vaak voor betonbekistingen, maar ook voor andere tijdelijke verbindingen.

Gasbetonnagels

Een gasbetonnagel is een spijker waarmee men vaak veerankers bevestigen die gas- of cellenbetonblokken op hun plek houden. Een hele specifieke spijker, maar onmisbaar bij dit soort projecten.

Klisjesnagels

Een klisjesnagel, ook wel klisnagel genoemd, is een speciaal verharde spijker die gebruikt wordt voor het vastzetten van een klisjes en klampen in beton. En wat zijn dan weer klisjes? Dat zijn kleine blokjes hout dit je gebruikt voor het stellen van kozijnen.
 

Schroefnagels

Een schroefnagel is een spijker met een spiraalvormige schacht. De spijker draait zichzelf in het hout tijdens het inslaan waardoor de uittrekweerstand veel hoger is dan bij standaard spijkers. Ze zijn ideaal voor gevelbekleding en voor het vastzetten van profielen op hardhout.

Stalen nagels/staalspijkers

Staalspijkers zijn gemaakt van speciaal gehard staal. Hierdoor kan je ze probleemloos gebruiken om dingen te bevestigen in harde, stenen oppervlaktes zoals bakstenen of beton.

Meer dan alleen spijkers

Bij GYZS zijn we elke dag hard op zoek naar nieuwe manieren om de technische professional en de ervaren klusser te ondersteunen in alles op het gebied van de (af)bouw. Zo hebben we ondertussen meer dan 100.000 producten in meer dan 900 categorieën bij elkaar verzameld. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de volgende categorieën.


Hulp nodig? Onze helpdesk spijkert je bij!

Het lijkt allemaal heel simpel. Maar echt goed werken met spijkers is soms best een ingewikkeld verhaal. 1001 verschillende soorten en voor elk soort een eigen gebruiksaanwijzing. Soms weet je het gewoon even niet meer. Is dat het geval? Neem dan contact op! Onze helden van de helpdesk slaan altijd de spijker op zijn kop en helpen je vliegensvlug weer op weg. Je bereikt ze makkelijk via de mail of telefoon. Maar een appje sturen mag ook altijd.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]