Sluitplaten (339)

Sluitplaten zijn een uitstekend geschikt voor de afwerking van uw slot. Het dekt namelijk de slotgaten in het kozijn en door de lip kan het slot als het ware opgevangen worden. Bij GYZS.nl aan het juiste adres. In ons aanbod vindt u hang- en sluitwerk van goede kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen.

Sluitplaat kopen

Mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen van uw sluitplaten dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Indien het product op voorraad is en vóór 16:30 besteld is wordt het dezelfde dag nog verzonden.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 11

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 11

Sluitplaten

Toepassing

De sluitplaat en sluitkom monteert u in het kozijn, deze constructie bemoeilijkt het forceren van het slot. Met dit sluitwerk beveiligt u dus eenvoudig de deuren van uw woning of bedrijf. Ook worden sluitplaten vaak gebruikt als afwerking voor de slotgaten in het kozijn. Sluitplaten zijn dus niet alleen bedoeld voor beveiliging maar dus ook voor esthetische redenen!
Ons assortiment biedt veel verschillende modellen en afmetingen zodat er altijd wel eentje op een slot past. Wij bieden twee modellen; afgeronde hoeken en rechte hoeken.

Materiaal

De sluitplaten in ons assortiment zijn in verschillende materialen beschikbaar.
Aluminium is een veel gebruikt materiaal omdat het erg licht is en tevens net zo corrosie bestendig als staal. Aluminium is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.
Roestvaststaal heeft een andere manier om de corrosie tegen te gaan. Tijdens de productie wordt er namelijk 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt een chroomoxide laag aan het oppervlak van het materiaal waardoor het staal beschermt is tegen corrosie.
De sluitplaten van staal zijn in de meeste gevallen verzinkt. Dit betekent dat het staal na productie in een zinkbad is gegaan. Hierdoor komt er een laagje zink op het staal waardoor het staal corrosiebestendig wordt.

Draairichting

De draairichting van een sluitplaat is heel belangrijk. Ons assortiment kent 3 verschillende draairichtingen.
Bij de draairichting 1 & 3 (deze wordt ook wel DIN Links genoemd) draait de deur naar binnen als het handvat naar rechts staat. Als de deur naar buiten draait staat het handvat naar links. Hieronder is dit ook nog geïllustreerd.
Draairichting 1 Draairichting 3
De draairichting 2 & 4 (ookwel DIN Rechts genoemd) draait de deur naar binnen als het handvat naar links wijst. Als de deur naar buiten draait wijst het handvat naar rechts. Ter illustratie is hieronder draairichting 2 & 4 afgebeeld.
Draairichting 2 Draairichting 4
En als laatste, bij de draairichting omkeerbaar maakt de draairichting niet uit. De sluitplaat is hier dus universeel.
Bij elk product staat de draairichting ook duidelijk aangegeven.

Aanbod

Ons assortiment sluitplaten bestaat uit vele merken. Elk merk is zorgvuldig gekozen door onze product specialisten voor hun kwaliteit en duurzaamheid. Neem een kijkje bij het filter ‘Merk’ om alle merken te zien, dit filter bevind zich links naast de producten.