Plankdragers (164)

Wil je jouw boeken netjes op een plank zetten? Laat een plankdrager dan het werk voor je doen. We hebben een uitgebreid assortiment plankdragers tegen de scherpste prijzen. Zowel de doe-het-zelvers als de professionals kunnen bij ons naar tevredenheid slagen.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toepassing plankdragers

Een plankdrager kun je op verschillende manieren gebruiken, het kan bijvoorbeeld dienen als boekenplank of puur als opvulling van een lege muur. Daarnaast zijn plankdragers ook goede schapdragers. Schapdragers worden bijvoorbeeld gebruikt in voorraadkasten en dergelijke.

De plankdragers in ons assortiment hebben verschillende belasting waarden. De ene plankdrager kan 30kg houden en de ander 60kg. Bij bijvoorbeeld een boekenplank hoeft het draagvermogen niet heel hoog te zijn, maar voor bijvoorbeeld een gereedschapsrek wel. Het is daarom handig om van te voren te weten wat je op de plankdragers gaat leggen, zodat je de juiste keuze maakt.

We bieden je plankdragers van meerdere merken aan, zodat je altijd een plankdrager kan vinden die bijdraagt aan de uitstraling van jouw woning of bedrijfsruimte.

Plankdrager


Kleur

Een plankdrager is zowel functioneel als decoratief. De kleur van de plankdrager is belangrijk. Een plankdrager moet goed bij de rest van je interieur passen. Verder kun je de verschillende plankdragers in ons assortiment op talloze manieren combineren met verschillende soorten hout. Hierdoor maak je van jouw boekenplank niet alleen een functioneel, maar ook als decoratief voor zowel kleine als een grote ruimte. We leveren de plankdragers in diverse kleuren, zo is de plankdrager zwart verkrijgbaar, maar ook in witte of RVS (grijs) uitvoering.

Bewerkingen

De plankendragers die we verkopen kennen verschillende materialen. Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet.
Kunststof is een van de meest gebruikte materialen. Door de lange levensduur zal de plankdrager jaren mee kunnen gaan. Een nadeel van kunststof is dat het draagvermogen ten opzichte van staal erg laag is.

Aluminium is een populair materiaal omdat het erg licht is en tevens net zo roest bestendig als staal. Aluminium is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.

Staal is een legering bestaand uit ijzer en koolstof. Het is een van de meest gebruikte materialen in de bouw door zijn hoge treksterkte en hardheid. Meestal heeft het staal nog een bewerking ondergaan om zo corrosie tegen te gaan.

Bevestiging plankdragers

Bepaal eerst waar je de plankdragers gaat bevestigen. Dit is belangrijk, omdat een gat voor moet boren. Ook is het handig om een waterpas te gebruiken zodat je zeker weet dat de plankdrager recht is. Als het gat geboord is kun je door middel van pluggen de plankdrager met schroeven aan de muur bevestigen.

Uitvoering

Het assortiment plankdragers kent vier verschillende uitvoeringen.

Plankdrager element dubbel

Elementdrager

De elementdrager wordt gebruikt op een rail. Het is erg makkelijk te monteren en heeft alsnog een hoge draagkracht. Let wel op bij het bestellen of de elementdrager en rail allebei enkel of allebei dubbel zijn.

 Rail


Rail

Een rail is er om elementdragers aan te monteren. Een rail zorgt ervoor dat je planken dichter onder elkaar kan monteren, ook zorgt het vaak voor een nettere uitstraling dan wanneer je meerdere plankdragers boven elkaar monteert.

 Plankendrager

Plankendrager

De standaard plankdrager is ideaal om een houten plank te ondersteunen, zodat je er boeken of andere dingen op kan leggen.

 Buisconsole


Buisconsole

Buisconsoles worden vaak gebruikt bij het monteren van vensterbanken boven de verwarming. Een normale plankendrager kan daar vaak niet toegepast worden omdat de gaten achter de verwarming gaat en er dus niet geboord of geschroefd kan worden. Buisconsoles hebben maar een gat boven de verwarming nodig en zijn dus perfect voor het monteren van vensterbanken.

Aanbod

Ons assortiment plankendragers bestaat uit veel verschillende merken. Elk merk is zorgvuldig gekozen door onze product specialisten voor hun kwaliteit en duurzaamheid. Neem een kijkje bij het filter ‘Merk’ om alle merken te zien, dit filter bevind zich links naast de producten.

Plankdragers van Dulimex

Dulimex is opgericht in 1982. Bij Dulimex koop je kwaliteitsproducten tegen een zeer concurrerende prijs. Door een jarenlange relatie met Dulimex haar Chinese partners en eigen inkoopkantoor in China, kan Dulimex deze hoge en constante kwaliteit waarborgen. Tijdens productie, voor verscheping en bij ontvangst in het magazijn wordt de kwaliteit van de producten gecontroleerd. Hierdoor worden afwijkingen tot een minimum beperkt. Dit is reden genoeg voor ons om de producten van Dulimex aan te bieden. GB heeft een enorm assortiment aan bouwproducten van de hoogste kwaliteit. De hoge kwaliteit producten van GB worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf. Hierdoor kunnen we je niet alleen de hoogste kwaliteit garanderen maar ook altijd een snelle levering, dus ook als het product niet op voorraad is bij ons.

Nieuw:De nieuwste artikelen binnen deze categorie zijn op het moment:

Plankdrager tenti-8 compleet 12x100mm
Plankdrager Duplo Zamac
Plankdrager Herakles 290x240mm alu/zilver

Mocht er toch een soort plankdragers ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of offerte tegen een scherpe prijs.
U kunt onze technische verkoopspecialisten bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026.