Leuninghouders (142)

Een leuninghouder dient voornamelijk als versteviging van de leuning bij een trap. Daarnaast zorgt een leuninghouder ook voor verfraaiing van uw woning. Voor elke stijl, modern of klassiek, vindt u bij GYZS.nl een geschikte leuninghouder.

Leuninghouders kopen

Mocht u er niet uitkomen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Indien het product op voorraad is en voor 16:30 besteld is verzenden wij het dezelfde dag nog.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Leuninghouders

Type leuninghouders

De leuninghouders zijn er in in de varianten 'Met trapgat', 'Opschroefbaar' en 'Verstelbaar', waarna u weer kan kiezen welke kleur en uitvoering u wilt.

Met Tapgat

De leuninghouders met een tapgat worden door middel van stokeinden bevestigt. Door de stokeind in de muur te bevestigen met een plug kunt u de trapleuning er gemakkelijk op draaien zonder dat de bout zichtbaar is aan de voorkant.


Opschroefbaar

Trapleuninghouders die opschroefbaar zijn worden bevestigt met schroeven. Door middel van een voorgeboord gat en een plug kunt u de trapleuning zonder enige moeite in de muur schroeven.


Verstelbaar

De categorie verstelbaar bevat afstandhouder waarmee u gemakkelijk de goede afstand kunt behouden. U meet de afstand die u nodig heeft en stelt dit vervolgens in op dit profiel. Vervolgens legt of zet u deze afstandhouder neer zodat u niet meer zorgen hoeft te maken of u wel de juiste afstand hanteert.


Op basis van welke leuning u heeft, rond of vlak, kiest u welke leuninghouder bij de leuning past.

Kleuren

De kleur F1 staat voor naturel. De standaard grijs die het meest voorkomt. Deze kleur past dan ook bij de meeste interieurs.
Ook bieden wij trapleuninghouders in de kleur F2, deze staat voor ‘nieuw zilver’ en wordt vaak vergeleken met een champagne kleur die bij de meeste interieurs mooi past.
Daarnaast hebben wij trapleuninghouders in de kleur zwart, dit geeft het een strak uiterlijk.

Materiaal

Al onze trapleuninghouders zijn van het materiaal Aluminium. Aluminium is een veel gebruikt materiaal omdat het erg licht is en tevens net zo corrosie bestendig als staal. Aluminium is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.

Aanbod

Ons assortiment leuninghouders bestaat uit 2 topmerken.
Hermeta wenst tot de top in zijn markt te behoren, dit willen zij bereiken door een authentieke, goed gewortelde, nauwe samenwerking aan te gaan met haar klanten en leveranciers. Verder combineren zij het vakmanschap en de passie van haar medewerkers met innovatieve productie- technologieën en een solide financiële positie.
Ook hebben wij trapleuninghouders van Intersteel. De fraaie designs van het merk is echt wat het uniek maakt ten opzichte van andere merken. Intersteel gebruikt altijd de beste materialen voor het specifieke product zodat de functionaliteit en kwaliteit niet verloren gaan.

Bevestiging

Het bevestigen van een leuningdrager kan een lastige klus zijn. Het is namelijk noodzakelijk dat de leuningdrager in exact de goede hoek en recht op de muur gemonteerd wordt. Indien dit niet goed wordt gedaan komt er spanning op de leuning, waardoor de leuningdrager na loop van tijd los komt te zitten. Houdt ook rekening met hoeveel leuningdragers u nodig heeft. U kunt rekening houden met 60 t/m 100 centimeter tussen iedere leuningdrager.
Zorg eerst dat u de plek nauwkeurig gaat bepalen. De hoogte van de leuningdrager is doorgaans 80-100 cm boven de traptreden. Daarnaast is de positie ook belangrijk zodat de leuning zelf goed op zijn plek komt. De leuninghouders op het begin en eind zitten meestal 20 cm van het uiteinde af. Door met zijn tweeën te werken kunt u gemakkelijk kijken of de leuninghouder goed gepositioneerd is, als één iemand de leuning vasthoudt en de ander de leuninghouder.
Daarna kunt u beginnen met aftekenen en de gaten boren. Als de gaten geboord zijn doet u de pluggen erin zodat de schroef of stokeind, dit hangt van het type af, in het gat gedraaid kan worden.