Taatsdeurscharnieren bij GYZS.nl (15)

Taatsdeurscharnieren kopen doe je bij GYZS. Een taatsdeur wordt ook wel een Pivotdeur genoemd en is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Deze as bevindt zich niet op de buitenstestijl maar meestal op ongeveer 6,5cm vanaf de muur. Het voordeel van een taatsdeurscharnier is dat er geen zware stalen kozijnen nodig zijn om de deur aan af te hangen. Een nadeel van een taatsdeurscharnier en dus taatsdeuren is dat er altijd een open ruimte rondom de deur is. Dit kan dus geluid doorlaten en zorgen voor een luchtstroom. Bij een taatsdeurscharnier is het scharnier het draaipunt. Het voordeel hiervan is dat de deur vanzelf in de gesloten positie achter u dichtvalt. Bij gezinnen met kleine kinders wordt dit vaak als groot voordeel bestempeld. Een ander belangrijk voordeel van een taatsdeurscharnier is dat de deur rondom een kleine speling heeft. Kleine kindervingers zullen dan dus niet snel bekneld raken.
Er zijn veel verschillende type taatsdeurscharnieren. Laat u goed voorlichten door een van onze verkoopadviseurs om na te gaan welke type taatsdeurscharnier bij u het beste past. Afhankelijk van het gewicht van de deur, de breedite en type plaatsing zullen zij graag samen met u op zoek gaan naar het beste taatsdeurscharnier.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Taatsdeurscharnieren

Een taatsdeur wordt ook wel een Pivotdeur genoemd

Bij een taatsdeur worden de scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur gemonteerd en zijn bijna onzichtbaar voor het oog. Een scharnier is een onderdeel waaraan de deur draait. Doordat het scharnier boven en onder de deur gemonteerd is draait de taastdeur om een verticale as. Het draaipunt zit dus niet op het einde van de deur zoals bij een normale deur maar meestal op een kwart van de deur of in het midden. Dit betekent dat de deur kan draaien zowel naar binnen als naar buiten tot 150° en heeft een vasthoudstand op 90°. Ondanks de prijs worden de taatsdeuren steeds meer populair door zijn strakke uitstraling.

Er zijn geen kozijnen nodig waardoor de montage eenvoudiger is, ideaal voor grote en zware deuren. De deurdikte moet minimaal 40mm zijn.

Het taatsscharnier zorgt ervoor dat het openen en sluiten van de deur soepel en gemakkelijk wordt,de taatsdeur sluit altijd automatisch dus u hoeft de deur niet dicht te doen. Dit is dus een deur met ontzettend veel stijl! We hebben een aantal toppers binnen ons assortiment zoals de Argenta Pivotica Pro 100kg, maar ook de ODB 100kg taatsdeurscharnier voor pivoterende deuren en JNF 100kg worden vaak in staffel vorm verkocht. 

De nokken van de vloerplaat worden 8mm diep in de grond bevestigd, waardoor de taatsdeuren kunnen worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie en is een ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming.

De taatsdeurscharnieren zijn geschikt voor ieder type deur en zorgen voor meer licht en ruimte in een huis. Omdat er een klein ruimte altijd ontstaat zijn de staatdeuren vooral geschikt voor binnendeuren. De taatsdeur scharnieren kunnen deuren tot wel 500 kg dragen.