Taatsdeurscharnieren bij GYZS.nl (17)

Een taatsdeur wordt ook wel een Pivotdeur genoemd en is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Het draaipunt zit niet op een kwart of in het midden van de deur zoals bij een normale deur maar aan de boven- en onderkant van de deur. Dit betekent dat de deur zowel naar binnen als naar buiten kan draaien tot 150° en een vasthoudstand op 90° heeft. Het voordeel van een taatsdeurscharnier is dat er geen zware kozijnen nodig zijn om de deur aan af te hangen. Taatsdeurscharnieren kopen doet u bij GYZS.

Taatsdeurscharnier kopen

Mocht u er niet uitkomen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Het is namelijk belangrijk dat u de juiste type taatsdeurscharnier kiest. Afhankelijk van het gewicht van de deur, de breedte en type plaatsing zullen zij graag samen met u op zoek gaan naar de beste taatsdeurscharnier. Onderaan de pagina is ook alles uitgelegd wat u moet weten over de taatsdeurscharnieren die wij aanbieden.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Taatsdeurscharnieren

Soorten Taatsdeurscharnieren

Ons assortiment biedt vier taatsdeurscharnieren van verschillende merken.

 Taatsdeurscharnier ODB-100

ODB-100 Taatsdeurscharnieren

De ODB-100 taatsdeurscharnier is het beste alternatief voor de wat duurdere Argenta Pivotica Pro. Het is een zeer compact systeem, maar kan gewoon bij pivoterende kamerhoge deuren. Het kan toegepast worden voor nieuwbouw en renovatie. De scharnier wordt namelijk geplaatst in de deur waardoor montage in de vloer een stuk eenvoudiger is. Het is daarom dus ook geen probleem als uw woning van vloerverwarming is voorzien. Dankzij de sluitdemping van de ODB-100 sluit de deur steeds perfect tot het nulpunt waardoor het strakke design van de deur en wand gewaarborgd blijft. Deze taatsdeurscharnier is volgens de EN 1154 norm getest. Dit houdt onder andere in dat het 500.000 keer getest is zonder enige problemen. De ODB-100 staat dus garant voor een lange levensduur. De scharnier wordt geleverd met een installatiehandleiding, afdekplaten en bevestigingsset.

 Taatsdeurscharnier ODB-100S

ODB-100S Taatsdeurscharnieren

De nieuwe ODB-100S taatsdeurscharnier serie is een veelgekozen optie voor staalbedrijven die zelf de deur willen voorbereiden voor de bovenspeun-deurdeel. Wij leveren daarom de variant met uitsluitend het kozijndeel. Wilt u wel een complete set van de bovenspeun dan kunt u het beste even contact opnemen. We hebben daarvoor de optie voor een verstelbare bovenspeun, welke meestal voor houten deuren wordt gebruikt. Tevens hebben we ook de optie voor een vaste bovenspeun. Deze optie wordt ook vaak toegepast door staalbedrijven omdat de vaste bovenspeun makkelijk toe te passen is bij een stalen deur.

Bevestiging

 Taatsdeurscharnier bevestiging

Bij een taatsdeur worden de scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur gemonteerd en zijn bijna onzichtbaar voor het oog. Een scharnier is een onderdeel waaraan de deur draait. Doordat het scharnier boven en onder de deur gemonteerd is draait de taatsdeur om een verticale as.

Taatsdeurscharnier bevestiging 2

Het draaipunt zit niet op een kwart of in het midden van de deur zoals bij een normale deur maar aan de boven- en onderkant van de deur. Dit betekent dat de deur zowel naar binnen als naar buiten kan draaien tot 150° en een vasthoudstand op 90° heeft.

 Vloerplaat

De nokken van de vloerplaat worden 8mm diep in de grond bevestigd, waardoor de taatsdeuren kunnen worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie en is een ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming.


Argenta Pivotica

Argenta Pivotica Taatsdeurscharnieren

Taatsdeurscharnieren van Argenta zijn zeer bekend in Nederland en België. De Argenta Pivotica taatsscharnier wordt in de deur ingebouwd waardoor het scharnier vrijwel onzichtbaar is. De Argenta Pivotica Taatsscharnier is dankzij de compacte afmetingen niet enkel eenvoudig te monteren in de deur, maar u kunt ze gewoon toepassen op kamerhoge taatsdeuren. Doordat het pivotsysteem in de deur geplaatst wordt kan het toegepast worden in zowel nieuwbouw als renovatie en is het de ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming. Uiteraard compleet geleverd met alle benodigdheden en bevestigingsmaterialen.

 Intersteel Taatsdeurscharnieren

Intersteel Taatsdeurscharnieren

De taatsdeurscharnieren van Intersteel zijn geschikt voor houten deuren met een gewicht tot 75 kilo en vanaf een deurdikte van 40 millimeter. De montage is op de vloer, in de deur zelf hoeft dus niet te gebeuren. Ze zijn in zwart van aluminium en grijs van roestvaststaal beschikbaar. De sluitsnelheid is eenvoudig instelbaar zodat u zelf kunt bepalen hoe de deur sluit. De taatsdeurscharnieren worden standaard geleverd met bevestigingsmateriaal.

Algemene voor- en nadelen van taatsdeurscharnieren

✔ Stijlvol
✔ De techniek is weggewerkt in de taatsdeur, vrijwel onzichtbaar
✔ Voor alle soorten deuren toepasbaar
✔ Eenvoudige installatie
✔ Kan zowel naar binnen als naar buiten draaien
✔ Kan toegepast worden aan nieuwbouw en renovatie
✔ Geschikt voor gangbare en bovengemiddelde deurformaten
✔ Automatische sluitfunctie
✔ Grotere deuropening
✔ Een lichte en ruimtelijke uitstraling aan uw huis

Nadelen

✖ Altijd een open ruimte rondom de deur bij toepassing zonder deurkozijn. (Dat is overigens op te lossen met tocht- en/of borstelprofielen)