Taatsdeurscharnieren

Soorten Taatsdeurscharnieren

Ons assortiment biedt drie verschillende taatsdeurscharnieren.

ODB-100 Taatsdeurscharnieren

De ODB-100 taatsdeurscharnier is het beste alternatief voor de wat duurdere Argenta Pivotica Pro. Het is een zeer compact systeem, maar kan gewoon bij pivoterende kamerhoge deuren. Het kan toegepast worden voor nieuwbouw en renovatie. De scharnier wordt namelijk geplaatst in de deur waardoor montage in de vloer een stuk eenvoudiger is. Het is daarom dus ook geen probleem als uw woning van vloerverwarming is voorzien. Dankzij de sluitdemping van de ODB-100 sluit de deur steeds perfect tot het nulpunt waardoor het strakke design van de deur en wand gewaarborgd blijft. Deze taatsdeurscharnier is volgens de EN 1154 norm getest. Dit houdt onder andere in dat het 500.000 keer getest is zonder enige problemen. De ODB-100 staat dus garant voor een lange levensduur. Daarnaast wordt elke set uiteraard geleverd met een installatiehandleiding, afdekkappen en een bevestigingsset.
De ODB-100 serie kent vier verschillende varianten die wij hieronder even op een rijtje hebben gezet.

 Taatsdeurscharnier ODB-100

ODB-100

De ODB-100 biedt u de complete set om uw taatsdeur tot leven te wekken. Dit pakket heeft de verstelbare bovenspeun inclusief kozijnsteun. Deze set is beschikbaar in de kleuren grijs, zwart, wit en goud. Het verschil tussen de ODB-100 en ODB-100S is dat bij de ODB-100 er een stuk meer ingefreesd moet worden.

 Taatsdeurscharnier ODB-100S1

ODB-100S1

De taatsdeurscharnierset ODB-100S1 wordt geleverd zonder deurdeel. Dit is handig voor bedrijven of doe-het-zelfers die zelf al een bovenspeun voor het deurdeel hebben en dus alleen het kozijndeel nog nodig hebben. Deze set is in de kleuren zwart en grijs beschikbaar.

 Taatsdeurscharnier ODB-100S2

ODB-100S2

De ODB-100S2 biedt u enkel de taatsscharnier en vloerplaat. De bovenspeun zit er dus niet bij inbegrepen. U moet dus zelf de montage aan de kozijn en deur regelen. Daarnaast is deze set in zwart en grijs te verkrijgen.

 Taatsdeurscharnier ODB-100S3

ODB-100S3

De set ODB-100S3 heeft het volledige pakket met vaste bovenspeun. De bovenspeun is dus niet verstelbaar, let hier op bij het in frezen. De bovenspeun en kozijndeel moeten precies op elkaar aansluiten. De ODB-100S3 is in de kleuren zwart en grijs beschikbaar.

 Taatsdeurscharnier ODB-100S4

ODB-100S4

De ODB-100S4 set heeft het volledige pakket met een verstelbare bovenspeun. Ook zit hier het vaste kozijndeel bij om de bovenspeun met het kozijn te verbinden. De bovenspeun bij deze set is alleen in hoogte verstelbaar. Verder zijn de zichtbare delen in het grijs of zwart te verkrijgen.

 Taatsdeurscharnier ODB-100S5

ODB-100S5

De ODB-100S5 set wordt geleverd met een verstelbare bovenspeun en een vaste bovenspeun, zodat u als klant kan kiezen. De verstelbare bovenspeun is zowel in de hoogte als de breedte te verstellen. Ook deze set is verkrijgbaar in het grijs en zwart.

Stapelkortingen bij ODB-100 taatsdeurscharnieren

De ODB-100 serie is al erg scherp geprijsd, maar wij maken de prijs nog scherper wanneer u 5 of meer ODB-100 taatsdeurscharnieren koopt. Hieronder hebben wij de kortingen even op een rijtje gezet.
- Bij 5 of meer stuks bespaart u 4%
- Bij 10 of meer stuks bespaart u 8%
- Bij 25 stuks of meer bespaart u 11%
- Bij 50 of meer stuks bespaart u 15%
- Bij 100 of meer stuks bespaart u 22%

Andere merken

Naast de ODB-100 serie bieden wij u ook taatsdeurscharnieren van 2 andere topmerken aan.


 Intersteel Taatsdeurscharnieren

Intersteel Taatsdeurscharnieren

De taatsdeurscharnieren van Intersteel zijn geschikt voor houten deuren met een gewicht tot 75 kilo en vanaf een deurdikte van 40 millimeter. De montage is op de vloer, in de deur zelf hoeft dus niet te gebeuren. Ze zijn in zwart van aluminium en grijs van roestvaststaal beschikbaar. De sluitsnelheid is eenvoudig instelbaar zodat u zelf kunt bepalen hoe de deur sluit. De taatsdeurscharnieren worden standaard geleverd met bevestigingsmateriaal.


Argenta Pivotica

Argenta Pivotica Taatsdeurscharnieren

Taatsdeurscharnieren van Argenta zijn zeer bekend in Nederland en België. De Argenta Pivotica taatsscharnier wordt in de deur ingebouwd waardoor het scharnier vrijwel onzichtbaar is. De Argenta Pivotica Taatsscharnier is dankzij de compacte afmetingen niet enkel eenvoudig te monteren in de deur, maar u kunt ze gewoon toepassen op kamerhoge taatsdeuren. Doordat het pivotsysteem in de deur geplaatst wordt kan het toegepast worden in zowel nieuwbouw als renovatie en is het de ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming. Uiteraard compleet geleverd met alle benodigdheden en bevestigingsmaterialen.

Overige informatie

Hoe wordt een taatsdeurscharnier bevestigd? En wat zijn de voor- en nadelen?

Bevestiging

 Taatsdeurscharnier bevestiging

Bij een taatsdeur worden de scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur gemonteerd en zijn bijna onzichtbaar voor het oog. Een scharnier is een onderdeel waaraan de deur draait. Doordat de scharnier boven en onder de deur gemonteerd is draait de taatsdeur om een verticale as.

Taatsdeurscharnier bevestiging 2

Het draaipunt zit niet op een kwart of in het midden van de deur zoals bij een normale deur maar aan de boven- en onderkant van de deur. Dit betekent dat de deur zowel naar binnen als naar buiten kan draaien tot 150° en een vasthoudstand op 90° heeft.

 Vloerplaat

De nokken van de vloerplaat worden 8mm diep in de grond bevestigd, waardoor de taatsdeuren kunnen worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie en is een ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming.

Algemene voor- en nadelen van taatsdeurscharnieren

✔️ Stijlvol
✔️ De techniek is weggewerkt in de taatsdeur, vrijwel onzichtbaar
✔️ Voor alle soorten deuren toepasbaar
✔️ Eenvoudige installatie
✔️ Kan zowel naar binnen als naar buiten draaien
✔️ Kan toegepast worden aan nieuwbouw en renovatie
✔️ Geschikt voor gangbare en bovengemiddelde deurformaten
✔️ Automatische sluitfunctie
✔️ Grotere deuropening
✔️ Een lichte en ruimtelijke uitstraling aan uw huis

Nadelen

❌ Altijd een open ruimte rondom de deur bij toepassing zonder deurkozijn. (Dat is overigens op te lossen met tocht- en/of borstelprofielen)