Schroeven (4199)

Schroeven haal je bij GYZS, de specialist in bevestigingsmateriaal, ijzerwaren en andere producten voor de (af)bouw. Hoe groot of klein je klus of project ook gaat zijn, zonder de juiste schroef ben je nergens. Hieronder hebben ons hele schroevenaanbod voor je verzameld. Veel he?

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 103

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 103

Schroeven kopen

Een schilderijtje ophangen, een uitbouw bekleden met gipsplaten, een pergola bouwen, een boekenkast maken. Rara: wat hebben deze projecten met elkaar gemeen? Bingo: voor elk van deze klus heb je schroeven nodig. Niet per se een en dezelfde soort, maar toch: schroeven zal je! Gelukkig koop je ze snel, gemakkelijk en goedkoop bij GYZS.

Hieronder geven we heel veel informatie over schroeven. Om het wat makkelijker navigeren te maken, kan je via de onderliggende categorieën snel de soorten en typen schroeven selecteren die je zoekt. Die vind je aan de linkerkant, bovenaan de pagina.

Zoekt, en gij zult schroeven

In deze categorie is het misschien wel lastig om precies te vinden wat je zoekt. GYZS probeert het je wat gemakkelijker te maken: links bovenaan de pagina hebben we subcategorieën aangemaakt met allemaal soorten schroeven en je kan met de filters eronder precies aangeven welke lengte, diameter, prijs en merk je zoekt. Lekker handig! Laat ons grote assortiment je alsnog doldraaien? No worries: onze klantenservice staat klaar met persoonlijk advies. Je bereikt ze via WhatsApp, e-mail en telefoon.

[Bel 0224-212026] [klantenservice@gyzs.nl]

 • Schroeven voor iedere klus, groot of klein
 • Voor zowel de technische professional als de doe-het-zelver
 • Vind jouw type schroeven via de subcategorieën

Alle soorten, maten en merken schroeven

Was er maar een plek waar je al je schroeven in één keer kon bestellen. Schroeven zover als het oog reikt, in iedere denkbare lengte, diameter en met elke mogelijke kop. En dat je ze dan gewoon kan bestellen en ze dan snel worden afgeleverd op je locatie zodat je weer snel verder kan. En, en, en.. wacht even, stop maar met mijmeren, want die plek bestaat gewoon: GYZS! Als specialist in ijzerwaren heeft GYZS altijd al een supergroot assortiment schroeven gehad.

Scherp geprijsd en van goede kwaliteit

Voor ieder project hebben we een precies passende schroef. We houden van kwaliteit, want we vinden dat je moet kunnen rekenen op je spullen. Of je nou een technisch professional bent, of serieuze handige Harrie.

We houden ook van niet teveel betalen. Net als jij, waarschijnlijk. Daarom hanteren we scherpe prijzen. En ga je flink inkopen? Dan is een zakelijke korting altijd bespreekbaar. Vraag het maar na bij onze klantenservice.

Kruiskop schroeven

Schroeven met een kruiskop zijn echte klassiekers. Ze bestaan al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw en zijn doorontwikkeld tot de welbekende Pozidriv. Deze schroeven hebben vier extra sleufjes in de vorm van een ster. Die zorgen ervoor dat je meer kracht kan zetten op de schroef en dat hij beter blijft zitten aan de schroevendraaier of het bitje. Je ziet kruiskoppen veelal terug bij spaanplaatschroeven, vlonderschroeven en tuinschroeven.

Tuinschroeven

Als je aan de slag gaat in de tuin, moeten de materialen die je gebruikt net even meer tegen een stootje kunnen dan wanneer je binnen werkt. Je stelt je schroeven toch bloot aan vocht, kou, hitte en andere weerselementen. Als je schroeven voor de tuin nodig hebt, raden we je toch aan te kiezen voor RVS schroeven of verzinkte exemplaren. Deze roesten niet of nauwelijks en gaan daarom langer mee. Ideale schroeven dus, voor gebruik in de tuin.

Dak schroeven

Schroeven met de kop aan de onderkant, die gooi je niet weg. Die bewaar je voor het dak! Nee hoor, dat is een geintje, maar een dak dat niet stevig in elkaar zit is geen grap. Kies daarom voor de beste dakschroeven. De beste soort dak schroeven? Dat hangt af waarvan je je dak maakt. Zo zijn er darmwandschroeven, golfplaatschroeven, trespaschroeven, sandwich schroeven en dakspanplaatschroeven. Het is maar net wat voor dak je gaat bouwen.

Zelftappende schroeven

Nee, zelftappende schroeven schenken niet een biertje voor je in als je klaar bent. Ze zijn speciaal bedoeld voor metaalbewerking, harde kunststoffen en daktrimmen. De term zelftappend houdt in dat deze schroeven zelf het draad maken in het te bevestigen materiaal en zichzelf dus vastzet. Bij sommige zelftappende schroeven zit er een zelfborende punt op. Dan hoef je zelfs niet voor te boren. Lekker handig!

Torx schroeven

Torx schroeven hebben een speciale aandrijving: ze hebben een stervormige kop met zes ribben. Op deze schroef kan je nog meer kracht zetten en hij is bovendien stabieler. Je zag ze vroeger vooral in de auto industrie en elektra, maar tegenwoordig hebben mensen in de (af)bouw het ook door hoe lekker het werken is met torx schroeven. De meestgebruikte maten torx schroeven zijn T10, T15, T20, T25 en T30, dit zijn maten die je ook meestal terugziet in een bitset.

Spaanplaatschroeven

Spaanplaatschroeven zijn eigenlijk de meest gebruikte schroeven, ze staan ook wel bekend als een universele schroef. Met de dunne schacht, diepe, scherpe draad en scherpe punt zijn spaanplaatschroeven zeer geschikt voor plaatmateriaal, zoals spaanplaat en multiplex.

Gipsplaatschroeven

Gipsplaatschroeven staan ook wel bekend als snelbouwschroeven en je gebruikt ze vooral voor het monteren van gipsplaten op een houten of metalen constructie. De punt is scherp, dus je hoeft niet voor te boren. De randen zijn dat echter niet, dus veilig werken is met gipsplaat schroeven gemakkelijk. Deze soort schroeven is zwart gefosfateerd of gecoat zodat ze niet roesten wanneer je eroverheen stuukt. Wel zo fijn!

Schroeven voor gevelplaten

Schroeven voor gevelplaten noemen we ook wel compactplaatschroeven of trespaschroeven. Met deze soort schroeven plaats je gevelplaten stevig en veilig. Meestal zijn ze van RVS, dus ze kunnen tegen de invloeden van het weer. Bovendien kan je ze in allerlei kleuren verkrijgen waardoor ze nauwelijks opvallen. Als je ze koopt in dezelfde kleur als je gevelplaten, natuurlijk.

Vlonder schroeven

Speciaal gemaakt voor het monteren van vlonderplanken in de tuin, dat zijn vlonder schroeven (What’s in a name?). Met de platkop en de freesribben verzink je dit type schroef makkelijk en onopvallend in je vlonderplanken. En omdat vlonder schroeven nogal wat over zich heen krijgen qua weer, raden we het je aan om te kiezen voor een materiaal dat daar tegen kan. Bijvoorbeeld RVS, of kies een speciale shield of outdoor coating. Ga je monteren in hardhout? Dan is het slim om wel even voor te boren. Gecoate schroeven zijn sterker, dus hierbij is voorboren meestal niet nodig.

Bekende merken van vlonderschroeven zijn Spax, Heco en Woodies. Spax levert in deze categorie speciale terrasschroeven die voorzien zijn van een extra fixeerschroefdraad die zorgt voor een blijvend sterke constructie en kraakgeluiden van de onderconstructie minimaliseert. Deze schroeven hebben een kleine cilinderkop die direct in het hout verzinkt en zorgt voor een perfecte afwerking, eventueel in combinatie met het gebruik van een trappenboor.

Materiaal

Zoals je waarschijnlijk wel door hebt, zijn er schroeven van diverse materialen, metalen en varieert ook de afwerking per (soort) schroef. Hieronder hebben we even een klein overzichtje gemaakt van de bekendste metalen die we gebruiken om schroeven van te maken.

RVS

Roestvrij stalen schroeven zijn ideaal als je werkt in een vochtige omgeving, of buiten. Ze hebben minder last van oxidatie, oftewel roest. Tijdens de productie van RVS schroeven voegt men er 11-12% chroom toe aan het ijzer. In contact met zuurstof vormt er een chroomoxide laag aan het oppervlak. Deze laag beschermt vervolgens tegen corrosie. It’s science!

Verzinkt

Nee, dit zijn geen schroeven die zijn gevonden op de bodem van de zee. Deze schroeven zijn van gegalvaniseerd staal met een laagje zink. Dat laagje beschermt tegen vocht, roest en andere weersinvloeden.

Messing

Ook schroeven van messing zijn uitstekend bestand tegen water en corrosie. Messing is namelijk een legering van koper en zink. Je ziet ze veelal terug in tuinprojecten.

Merken schroeven

Uiteraard verkoopt GYZS schroeven van verschillende merken. Graag lichten we er twee voor je uit, de topmerken Spax en Heco.

Spax schroeven

Spax bestaat al zo’n 200 jaar en kent een lange, rijke historie met schroeven. Spax als merk staat voor die ouderwetse ‘Deutsche Gründlichkeit’, dus hoge kwaliteit staat bij dit merk schroeven voorop.

Heco

Heco heet ook wel Heco Schrauben en is een van de allergrootste schroevenfabrikanten in Duitsland. Het is een innovatief merk zonder dat het vergeet waar het vandaan komt en dat is terug te zien aan de kwaliteit die het levert en de specifieke gebruiksgemakken.

Genoeg gelezen over schroeven?

Wie dit allemaal leest, heeft echt veel geduld. Dat van ons is in ieder geval op, want we hebben alles wat we weten over schroeven wel zo’n beetje verteld. Raak je er zelf maar niet over uitgepraat of zit je met bepaalde vragen? Wacht dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze schroevenexperts helpen je graag!

[Bel 0224-212026] [klantenservice@gyzs.nl]