Schroeven (4550)

Schroeven zijn tegenwoordig het meest gebruikte middel om 2 voorwerpen met elkaar te verbinden. Mede doordat er zoveel verschillende soorten en maten schroeven bestaan is voor bijna elk verbinding een geschikte schroef te vinden. Dit grote aanbod maakt het niet altijd makkelijk om de juiste soort te kiezen, maar bij GYZS zijn we je altijd graag van dienst om te vinden wat je zoekt.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 139

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 139

Schroeven online kopen

Als specialist in ijzerwaren heeft Gyzs van oudsher een zeer uitgebreid assortiment aan schroeven. Wij bieden op het moment zelfs meer dan 3700 artikelen aan in de categorie schroeven, verdeeld over meer dan 16 subcategorieën. Dit grote aanbod is ontstaan doordat er voor vele specifieke toepassingen ook specifieke schroeven gemaakt zijn. Al deze verschillende type zijn ook in vele afmetingen verkrijgbaar. Verschillende diameters waarvan de meest populaire tussen de 4 en 6 mm voorkomen, en verschillende lengtes van zeer korte schroeven van bijvoorbeeld 16 mm tot hele lange schroeven van wel 300 mm. 

Daarnaast zijn de meeste ook met verschillende aandrijvingen of koptypes verkrijgbaar. Waar ooit alleen de sleufkop op schroeven te vinden was, zijn daar door de jaren heen vele ontwikkelingen in geweest. De eerste ontwikkeling is de kruiskop geweest. De kruiskop bood een aantal voordelen, maar vooral dat je meer kracht kan gebruiken en dat de (electrische) schroevendraaier niet van de kop wegglijdt. Deze eerste kruiskop staat tegenwoordig bekend als Phillips en is nog wel o.a. te vinden op gipsplaatschroeven. 

Kruiskop schroeven

De kruiskop is in de jaren 60 van de vorige eeuw verder ontwikkeld naar de zogenaamde Pozidriv. Deze kruiskop heeft vier extra sleufjes in de vorm van een ster die er voor zorgt dat er meer kracht op de schroef gezet kan worden. Ook blijft de schroef in horizontale positie beter aan de schroevendraaier of bitje zitten. Deze aandrijving is altijd veel in spaanplaatschroeven gebruikt.

Torx schroeven

De laatste jaren zijn steeds meer schroeven verkrijgbaar met een Torx aandrijving. Deze stervormige kop met zes ribben kan nog meer kracht overbrengen en biedt nog meer stabiliteit. Waar dit type aanvankelijk vooral werd gebruikt in auto’s en elektronica heeft de bouw ook de voordelen ontdekt. De meeste professionals kiezen bij Gyzs dan ook voor dit type. Belangrijk om te weten is dat Torx in verschillende maten bestaat. Deze maat staat altijd bij de schroef en op de verpakking vermeld. De meest gebruikte maten zijn T10, T15, T20, T25 en T30. In een bitset zijn meestal deze maten aanwezig

Mocht u hulp nodig hebben met het vinden van de juiste schroeven dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Indien het product op voorraad is en voor 16:30 besteld is worden de schroeven dezelfde dag nog verzonden.

Soorten schroeven

Er zijn veel verschillende soorten schroeven, ieder met zijn voor- en nadelen.

 Spaanplaatschroeven

Spaanplaatschroeven

Een spaanplaatschroef staat ook wel bekend als een universele schroef. Het is de meest gebruikte schroef voor vrijwel alle houtsoorten maar vooral voor plaatmateriaal zoals spaanplaat en multiplex. Ze hebben een dunne schacht, een diepe scherpe draad en een scherpe punt.


 Snelbouwschroeven

Snelbouwschroeven

Snelbouwschroeven staan bij de meeste mensen bekend als gipsplaatschroeven, en dit is dan ook de meest gebruikte toepassing. Het monteren van gipsplaten op een houten of stalen constructie. Deze schroeven hebben een scherpe punt zodat je niet voor hoeft te boren maar ze hebben geen scherpe, snijdende randen zodat ze veilig om mee te werken zijn. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat ze zwart gefosfateerd of gecoat zijn, zodat ze niet gaan roesten als er overheen gestuct wordt. Snelbouwschroeven zijn met een grove draad en een fijne draad verkrijgbaar. De fijne zijn vooral geschikt voor metalen onderconstructies, de grove voor houten constructies.


Trespaschroeven

Trespaschroeven

Deze schroeven staan ook bekend als compactplaatschroeven of gevelplaatschroeven. Deze schroeven zijn ideaal om uw trespa platen of andere duurzame gevelplaten te bevestigen. Ze zijn over het algemeen gemaakt van RVS dus weersbestendig en gecoat in een kleur. Zo kunt u ze in dezelfde kleur als de gevelplaat bestellen en vallen de schroeven niet op. De diameter is bijna altijd 4,8 mm en ze zijn voorzien van een platte kop die niet verzinkt in de plaat. Let er wel op dat u de plaat voorboort


Vlonderschroeven

Vlonderschroeven

Deze schroeven zijn zoals de naam al zegt speciaal bedoeld om uw vlonderplanken in de tuin te monteren. Vlonderschroeven zijn voorzien van een platkop met freesribben die mooi vlak in de vlonder verzinkt. Omdat deze schroeven altijd aan de weersomstandigheden worden blootgesteld is het aan te raden om voor een materiaal als RVS te kiezen, of voor een speciale shield of outdoor coating. Als u monteert in hardhout is het bij RVS schroeven wel aan te raden om voor te boren. Gecoate schroeven zijn sterker, dus hierbij is voorboren meestal niet nodig. Bekende merken van deze soort zijn Heco en Woodies. Spax levert in deze categorie speciale terrasschroeven die voorzien zijn van een extra fixeerschroefdraad die zorgt voor een blijvend sterke constructie en kraakgeluiden van de onderconstructie minimaliseert. Deze schroeven hebben een kleine cilinderkop die direct in het hout verzinkt en zorgt voor een perfecte afwerking, eventueel in combinatie met het gebruik van een trappenboor.


Materiaal

Ons assortiment schroeven kent een aantal verschillende materialen.

RVS schroevenTijdens de productie van roestvaststaal wordt er 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt er een chroomoxide laag aan het oppervlak waardoor het materiaal beschermt is tegen corrosie.

Verzinkte schroevenGegalvaniseerd staal is staal met een zinklaag. Deze zinklaag beschermt het staal tegen corrosie.

Messing schroevenMessing is een legering van koper en zink. Messing is ook goed bestand tegen water en corrosie waardoor schroeven van dit materiaal ook goed geschikt zijn voor buitengebruik

Merken schroeven

Wij bieden een breed aanbod aan merken voor ons assortiment schroeven. Hier een kleine opsomming van onze topmerken:

Spax schroevenSPAX heeft een lange en rijke historie, die al twee eeuwen teruggaat. SPAX staat garant voor degelijke kwaliteit, wat nog benadrukt wordt door het officiele „Made in Germany“ – TÜV-certificaat.

Heco schroevenHeco, ook wel Heco Schrauben genoemd, is een Duits bedrijf dat al 130 jaar staat voor innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten. Het is een familiebedrijf met een lange traditie. Hun kracht is het gedurende jaren opgebouwde know-how in productie en een overtuigend kwaliteitsbewustzijn. Unieke pluspunten van Heco schroeven zijn o.a. GripFit, dit is HECO-Drive voor het werken met één hand. Zelfs RVS schroeven worden veilig op het bit vastgeklemd, en MagicClose, de gepatenteerde voldraad die houten onderdelen spleetvrij samentrekt zonder voorspannen.
Het merk Woodies staat onder andere bekend om een groot assortiment in tellerkopschroeven. Deze schroeven zijn zeer geschikt voor de bevestiging van zwaardere houtconstructies en zijn zonder voorboren toepasbaar in bijna iedere houtsoort Daarmee worden ze sinds enkele jaren gezien als de ideale vervanger voor de traditionele houtdraadbouten en slotbouten.