Grendels (101)

Een grendel is een stuk sluitwerk ontworpen om een tuinhek of tuinpoort in een positie te fixeren. Grendel is een verzamelnaam voor de verschillende varianten van dit soort sluitwerk. Zo heb je plaatgrendels, staartgrendels en grondgrendels. Mocht u niet weten welke het beste past in uw situatie past dan staan onze adviseurs u graag te woord. Indien u een grendel die op voorraad is voor 16.30 besteld dan verzenden wij het product dezelfde dag nog. Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Varianten


Grondgrendels zijn voornamelijk gemaakt om een poort of hekwerk of helemaal gesloten, of helemaal open te zetten. Deze werken door een gat in de grond te maken, waar de pen in het gat zakt. Om deze reden zal de deur niet van positie kunnen veranderen. Dit geldt hetzelfde voor een staartgrendel, het enige verschil in deze twee is dat een staartgrendel over het algemeen een langere pen heeft. Hierdoor zal deze makkelijker te gebruiken zijn.

Een plaatgrendel, ook wel schuifslot genoemd, werkt anders. Deze variant van de grendel is een stuk korter, en is ook geschikt voor gebruik binnen huis. Deze variant is een stuk compacter, en valt dus ook minder op. Daarnaast wordt deze ook vaak gebruikt om een poort of hekwerk op slot te doen, wanneer dit niet met een sleutel mogelijk is.

Toepassing


Aangezien elke variant net iets anders werkt is de toepassing ook verschillend. Over het algemeen wordt de grendel aan de poort of deur vast gemaakt. Het andere onderdeel zit of in de grond, of in het oppervlakte naast de deur.

Materiaal


De materialen verschillen, de meest gebruikte optie is verzinkt, en dan eventueel zwart of geel verzinkt. Ook kan het vernikkeld of verchroomd zijn. Merk Wij bieden u varianten van de merken Ankor, ABUS, Dulimex, GB en Rhiwa. Dit zijn A kwaliteit merken die al jaren bestaan en uitsluitend hoogwaardige A-kwaliteit producten leveren.

Hier vindt u alles op het gebied van grendels. GYZS.nl probeert u op het gebied van grendels een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden. Mocht er toch een artikel ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of bestelling tegen een scherpe prijs.
U kunt ons bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026. Wij leveren in heel Nederland, uiteraard met professionele service en garantievoorwaarden.