Windhaken (113)

Windhaken zijn bedoeld om een deur of raam in een open stand te kunnen vastzetten. Wij bieden een ruim assortiment aan windhaken met verschillende bewerkingen, lengtes en diameters.

Windhaken kopen

Mocht u er niet uitkomen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Als de windhaak op voorraad is én u voor 16:30 besteld verzenden wij het dezelfde dag nog.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Windhaken


Toepassing

Een windvlaag kan een deur of raam beschadigen, om dit tegen te gaan zijn er windhaken. Windhaken worden namelijk gebruikt om een deur of raam in een open stand vast te kunnen zetten.
De lengte varieert per windhaak. Zorg er daarom goed voor dat u de juiste lengte heeft om het raam in de juiste positie te houden.


Draadsoort & Bevestiging

Er zijn twee verschillende draadsoorten in ons assortiment windhaken.
Houtdraad is er een van. Houtdraad is speciaal bedoeld voor bevestiging op hout, dit is omdat er altijd een punt op het einde van de draad zit zodat het makkelijk bevestigt kan worden. Ook kan houtdraad in combinatie met een plug gebruikt worden bij materialen van steen.
Een ander soort draadsoort is metrisch draad. Metrisch draad heeft een platte onderkant en vereist dus een voorgeboord gat voordat het uiteindelijk bevestigt kan worden. Verder is de groef kleiner dan bij houtdraad. De groef is hoe groot de diameter van het gat wordt wanneer de bout in het materiaal zit. Elk metrisch draad heeft een M maat. De M maat geeft bijvoorbeeld de diameter van de kern aan.

Materiaal

De windhaken zijn in diverse materialen beschikbaar.
Het meest voorkomende materiaal is staal. Staal bestaat uit ijzer en koolstof en kent verschillende bewerkingen. Dit is om het staal te beschermen tegen corrosie.
Messing is een legering van koper en zink. Het percentage zink dat in het product zit varieert erg van 5% tot wel 45%. Het materiaal messing heeft als eigenschap zijn hardheid. Dit betekent dat het vervormen van het materiaal erg onwaarschijnlijk is waardoor het product dus erg duurzaam is.
Nikkel is een hard en corrosiebestendig materiaal, tevens zorgt zijn chroom finish voor een mooi uiterlijk. Het materiaal is bestendig, net zoals messing, tegen vervorming waardoor het product lange tijd mee gaat.
Aluminium is een populair materiaal omdat het erg licht is en tevens net zo corrosie bestendig als staal. Aluminium is vaak zilverwit van kleur en heeft een egale oppervlakte.

Bewerking

Ons assortiment windhaken heeft twee verschillende bewerkingen van staal.
Roestvaststaal is een bewerking van staal om zo het staal tegen corrosie, oftewel roest, te beschermen. Tijdens de productie wordt er namelijk 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt een laag van chroomoxide aan het oppervlak van het materiaal waardoor het staal beschermt is tegen corrosie.
Elektrolytisch verzinkt staal is staal dat na de productie nog in een zinkbad gaat. Hierdoor komt er een laagje zink op het staal om zo het staal tegen corrosie te beschermen. Elektrolytisch verzinkt staal heeft een glanzende finish en gladde afwerking.

Aanbod

In ons assortiment windhaken bieden wij windhaken aan van de merken Dulimex, Gb, Gebu en S&B.
Dulimex is een internationale onderneming en vertegenwoordigt vele merken. Verder hebben ze een eigen merk in bijvoorbeeld de windhaken. Het bedrijf is opgericht in 1982 en heeft dus al jarenlange ervaring in ijzerwaren en hang- en sluitwerk.
Gb heeft een goede reputatie, de hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf.
Gebu is al vanaf 1947 verbonden aan een groot assortiment bevestigingsartikelen uit eigen assortiment. Ze staan bekend om hun constante kwaliteit en ervaring.
S&B is een Nederlands bedrijf dat bekend staat om hun kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid.