Glasblokjes, vulplaatjes, steunblokjes, hoe je het ook noemt, ze zijn onmisbaar tijdens het plaatsen en verstellen van ramen. Op elk potje past een dekseltje en onder elk raam past een glasblokje van GYZS. Je vindt ze in het aanbod hieronder.
Als je ooit een ruit hebt geplaatst of versteld hoeven we je niet te vertellen wat een glasblokje is, maar voor de nieuweling onder ons leggen we het toch even uit. Glasblokjes, ook wel steunblokjes genoemd, zijn rechthoekige blokjes van hoge kwaliteit kunststof of neopreen (een synthetisch rubber), die worden gebruikt door glaszetters om ramen op een duurzame manier te installeren in het kozijn.
Glasblokjes zijn een onmisbaar stuk gereedschap tijdens het plaatsen en verstellen van glas. De blokjes worden aan de zij- en onderkant van het raam aangebracht om de ruit te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de ruit niet van zijn plek kan schuiven. Ook zorgen ze voor ruimte tussen de glasplaat en de sponning, wat zorgt voor ventilatie en vochtafvoer. Best handig als je niet wilt dat je raam lek gaat doordat de kit rand van de ruit vochtig wordt.
Heb je het perfecte steunblokje voor je klus al gevonden? Of kan je wel wat extra steun gebruiken? Onze helpdesk ligt aan je voeten. Stuur ze een appje, of bereik ze eenvoudig via de mail of telefoon. Dan helpen ze je in een handomdraai weer op weg.
[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]
Ga je glasblokjes gebruiken? Dan zijn er wel een aantal dingetjes waar je rekening mee moet houden. Kies altijd een glasblokje dat minimaal 2mm breder is dan de dikte van je ruit en zorg ervoor dat de dikte gelijk is aan de omtrekspeling van je raam. De minimumlengte? Die is afhankelijk van de oppervlakte van de ruit in vierkante meters. We zijn gelukkig de slechtste niet. Dus we hebben de minimale lengte per raam maat op een rijtje gezet:
Is het raam groter dan 5 vierkante meter? Neem dan even contact met de glasleverancier voordat je aan de klus gaat!
Het grootste verschil tussen kunststof glasblokjes en neopreen glasblokjes is dat neopreen glasblokjes beter tegen trillingen vibratie kunnen omdat ze van synthetisch rubber zijn. Zijn trillingen aan de order van de dag in de omgeving waar je het raam plaatst? Kies dan voor een neopreen glasblokje. In veruit de meeste gevallen zijn kunststof glasblokjes echter prima geschikt voor de klus.
Een glasblokje plaatsen is gelukkig geen hogere wiskunde, maar het moet wel goed gebeuren. Dus we hebben een handige vuistregel voor je. Zorg ervoor dat je het blokje minimaal 5cm van de hoeken plaatst. Maar niet verder dan ¼ van het de breedte van het raam. Ga je een raam plaatsen in draaiende raamdelen? Dan hebben we hieronder voor je uitgebeeld hoe je de glasblokjes het beste kan plaatsen.
Heb je nog vragen over de glasblokjes, of andere vragen over het zetten van glas? Onze helpdesk legt glashelder uit wat je nodig hebt zodat je zo snel mogelijk aan de klus kan! Je bereikt ze via mail, WhatsApp of telefoon.
[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]
Bij GYZS zijn we continu opzoek naar nieuwe manieren om ervoor te zorgen dat al je kluswerkzaamheden een succes worden. En het toevoegen van nieuw assortiment kan daarin natuurlijk niet ontbreken! Hieronder zie je onze nieuwste toevoegingen op het gebied van glas blokjes. We hopen dat je er wat aan hebt!
Beglazingsblok 100x26x4mm geel (100st) Beglazingsblok 100x26x5mm groen (100st) Beglazingsblok schuin/kegblokje 100x22x8/4mm bruin (100st)
Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!