Hoeken (40)

Hoeken worden gebruikt om bijvoorbeeld balken aan elkaar te verbinden of constructies te versterken. De hoeken u in ons assortiment vindt zijn allemaal van hoge kwaliteit. Daarbij heeft u ruime keuze uit onder andere raamhoeken en dorpelhoeken. Als u een kwalitatief goede hoek zoekt en tegen een scherpe prijs dan zit u bij GYZS.nl zeker goed.

Hoeken kopen

Mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen van uw product dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Indien het product op voorraad is en voor 16:30 besteld is wordt het dezelfde dag nog verzonden.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Soorten hoeken

Het assortiment hoeken kent verschillende soorten.

 Neusijzer

Neusijzer

Een neusijzer is er in twee vormen, haaks (90 graden) of schuin (135 graden). Neusijzers worden vooral toegepast om planken aan de onderkant met elkaar te verbinden. Dit is bijvoorbeeld handig als u een houten tafel gaat maken, de neusijzer is hier niet zichtbaar want hij zit aan de binnenzijde. Bij een neusijzer verschillen de twee kanten in lengtes.


Dorpelhoek

Dorpelhoek

Met een dorpelhoek kunt u houten balken in een hoek van 90 graden aan de binnenzijde met elkaar verankeren. Een dorpelhoek wordt toegepast bij houtverbindingen die een hoge belasting kunnen hebben.


Raamhoek

Raamhoek

Een raamhoek is een hoek van 90 graden. Raamhoeken worden, zoals de naam al zegt, gebruikt om een balkverbinding te maken voor houten raamkozijnen.


 Versterkingshoek

Versterkingshoek

Een versterkingshoek heeft een hoek van 90 graden en zorgt ervoor dat een balkconstructie extra versteviging krijgt. Dit kan bij verschillende constructies toegepast worden zoals bij een schutting in de tuin.

Bewerkingen

Al onze hoeken zijn van het materiaal staal, maar kennen wel verschillende bewerkingen.
Verzinkte producten zijn na productie de productie van het staal nog in een zinkbad gegaan. Hierdoor komt er een dunne laag aan zink en een kleine hoeveelheid aluminium op het staal. Het aluminium zorgt ervoor dat de zinklaag egaler wordt. Door de zinklaag is het staal beschermd tegen roest. Echter verschillen elektrolytisch verzinkt en sendzimir verzinkt ook van elkaar.
Sendzimir verzinkt staal heeft een matte finish, biedt het een langdurige bescherming tegen corrosie en heeft het een sterke verbinding tussen de zink laag en het staal.
Bij de bewerking Elektrolytisch verzinkt heeft het staal een glanzende finish, is er geen sprake van vervorming en heeft het staal een gladde afwerking.
Een Galfan verzinkt product heeft een bedekking van 95% zink en 5% aluminium. De kans op delaminatie is kleiner bij Galfan ten opzichte van andere soorten verzinkingen. Dit betekent dat de samenhang tussen de verschillende lagen van het materiaal minder snel zal verdwijnen.
Producten met een bewerking van Zink-Magnesium hebben een deklaag van zink met 2-4% aluminium en 2-4% magnesium. Producten met deze bewerking zijn beschermt voor de meest veeleisende omgevingen.
Roestvaststaal heeft een andere manier om de corrosie tegen te gaan. Tijdens de productie wordt er namelijk 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt een chroomoxide laag aan het oppervlak van het materiaal waardoor het staal beschermt is tegen corrosie.

Aanbod

Al onze hoeken zijn van het merk GB en zijn in verschillende vormen beschikbaar. Wij kunnen u een snelle levertijd van GB producten bieden omdat vrijwel alle producten in Nederland zelf geproduceerd worden. Mede dankzij dit en de hoge kwaliteit prijs verhouding is reden genoeg om producten van GB aan te bieden.