Hoekankers bij GYZS.nl (104)

De hoekanker zijn in verschillende uitvoeringen in ons assortiment te vinden. De toepassing van hoekankers is zeer ruim, vandaar het brede aanbod. Een hoekanker is een stalen verbindingsmiddel die balken loodrecht aan elkaar bevestigd. Wij bieden ook verschillende soorten bewerkingen van staal aan bijvoorbeeld roestvaststaal en sendzimir verzinkt. Voor meerdere opties kunt u altijd even een kijkje nemen bij onze categorie hoekankers.

Hoekanker kopen

Mocht u er niet uitkomen dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Als de hoekanker op voorraad is en vóór 16:30 besteld is wordt het dezelfde dag nog verzonden.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Hoekankers

Soorten hoekankers

Met hoekankers is een houtverbinding gemakkelijk gemaakt. Ze zijn er in verschillende soorten en hebben ieder een eigen toepassing.

 Hoekankerzonderril

Hoekanker zonder ril

De hoekanker zonder ril is perfect geschikt om balkverbindingen te maken die een niet al te hoge belasting te verdragen hebben.

Hoekankermetril

Hoekanker met ril

De uitvoering met ril zorgt voor een stevigere constructie, maar wanneer deze bij het monteren in de weg ligt kan u beter zonder ril kiezen.

Xshoek

Hoekanker XS-hoek

Ook is er de XS-hoek, deze is erg geschikt voor kozijnen en komt met een veelzijdig gatenpatroon voor een makkelijke montage.

 Hoekankerxlhoek

Hoekanker XL-hoek

De XL-hoek kan zwaardere kozijnen als de XS-hoek aan. Deze wordt versterkt door middel van zijrillen waardoor het zwaarder materiaal kan ondersteunen.

hoekankerzwaar

Hoekanker zwaar

De hoekanker zwaar erg makkelijk in te stellen ten opzichte van de andere hoekankers. Dit komt door het aanwezige slobgat.

vloerhoek

Vloerhoek

Als laatste is er nog de vloerhoek. Deze, in combinatie met een hoekanker en een set slotbouten, is handig voor het realiseren van een verstelbare kozijn- vloerverbinding.

Bevestiging van een hoekanker

Bepaal eerst de plaats waar u de hoekanker gaat plaatsen. Dit is belangrijk omdat de gaten eerst geboord moeten worden in het steen. Door middel van bevestigingsmiddelen, zoals een spreidplug, kan de hoekanker geplaatst worden. Als de hoekanker stevig bevestigt is kunnen de elementen geplaatst worden om vervolgens verankerd te worden. Het bevestigen van die elementen kan worden gedaan door bijvoorbeeld houtdraadbouten

Bewerkingen

De hoekankers in ons assortiment kent verschillende uitvoeringen, maar ook in bewerkingen. Al deze bewerkingen hebben één ding gemeen, ze beschermen het staal tegen corrosie. Echter verschillen ze ook veel.
Zo heeft thermisch verzinkt staal een matte finish, biedt het een langdurige bescherming tegen corrosie en heeft het een sterke verbinding tussen de zink laag en het staal. Wél is er een kans op vervorming van het staal.
Een ander vorm van thermisch verzinken is sendzimir verzinkt, deze wordt ook wel ‘continu thermisch verzinken’ genoemd. Het verschil tussen deze twee is dat bij sendzimir verzinkt de zinklaag minder varieert en meestal minder g/m2 is. Ook zijn sendzimir verzinkte producten meer geschikt voor binnentoepassingen, waar thermisch verzinkte producten meer voor buitentoepassingen geschikt zijn.
Bij elektrolytisch verzinkt is er een glanzende finish, geen sprake van vervorming en heeft het staal een gladde afwerking. Er is wel een slechtere bescherming tegen corrosie dan wanneer het staal thermisch verzinkt is.
Alle bovenstaande drie soorten bewerkingen hebben een ding gemeen. Dat is namelijk dat ze allemaal in een zinkbad gaan. Hoelang het staal in het bad gaat en de temperatuur van het zinkbad hangt weer af van het soort bewerking dat wordt toegepast.
Roestvaststaal heeft een andere manier om de corrosie tegen te gaan. Tijdens de productie wordt er namelijk 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt een chroomoxidelaag aan het oppervlak van het materiaal waardoor het staal beschermt is tegen corrosie.

Aanbod

Al onze hoekankers zijn van het merk Gb en zijn in verschillende maten beschikbaar. Het merk Gb heeft een goede reputatie, de hoge kwaliteit producten van dit merk worden namelijk vrijwel allemaal geproduceerd in Nederland zelf. De artikelen van Gb stellen vrijwel nooit teleur en daarom verkopen wij al voor een lange periode met trots producten van dit merk.