Keilbouten (41)

Om zware materialen op te hangen gebruik je keilbouten. Deze zijn gemaakt van een sterk metaal en kunnen zware gewichten aan. De keilbout is bedoeld om diep in de muur te draaien. Wanneer je dit doet wordt de achterkant door de tapse bout naar buiten getrokken. Dit effect zorgt ervoor dat de keilbout muurvast komt te zitten in het geboorde gat. Bekijk ons uitgebreide assortiment hieronder.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32


Keilbout kopen

En mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen van uw keilbout dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord.


De keuze voor een keilbout of keilhuls

Er zijn niet alleen keilbouten in deze categorie te vinden. Ook zijn er keilhulzen te bestellen. Wanneer heb je nu een keilbout of een keilhuls nodig? Een keilbout wordt gebruikt om zware of massieve materialen te dragen. Wil je een ophangbeugel aan de wand hangen dan is het aan te raden om voor de keilhuls te kiezen. Hou er wel rekening mee dat zowel de keilbout als de keilhuls alleen geschikt zijn voor betonnen en stenen muren. Dit heeft ook weer te maken met het gewicht wat er gedragen dient te worden.

Verschillende merken keilbouten

U vindt bij Gyzs voornamelijk keilbouten van 2 bekende merken. De hoogste kwaliteit en daarom het meest geschikt voor de professionals wordt geboden door Fischer. Voor een gunstige prijs en een breed assortiment kunt u bij Hoenderdaal terecht. Dit merk levert bijvoorbeeld ook keilbouten met ooghaken of trekhaken.

Waar op letten bij keilbouten?

Belangrijke kenmerken waar u op moet letten bij het kiezen van een keilbout zijn o.a. het gewicht van het object dat u op gaat hangen. Om te zorgen dat u een veilige ophanging creert is het dan belangrijk om de juiste diameter en lengte van de keilbout te selecteren zodat het juiste draagvermogen behaald wordt. Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u altijd contact op nemen met een van onze verkoopmedewerkers

Zet het veilig vast met keilbouten

Neem dus geen risico met zware materialen en maak de keuze voor de keilbout of de keilhuls. Deze kunnen voordelig besteld worden en worden snel geleverd. Bij de producten wordt aangegeven of deze op voorraad zijn. Is dit het geval en wordt de bestelling voor half vijf in de middag geplaatst dan zal in de meeste gevallen deze de volgende dag al bezorgd worden. Heb je meer materialen nodig dan alleen de keilbouten dan kun je die direct mee bestellen. Is het bedrag van de complete bestelling hoger dan honderd euro dan rekenen wij ook nog eens geen verzendkosten. Daar kun je dus ook nog eens op besparen. Het loont dan ook zeker de moeite om eens verder te kijken in onze online winkel. Net als de keilbouten hebben wij nog veel meer leuke producten voor aantrekkelijke prijzen. Deze kunnen wij uiteraard ook snel leveren.

Heb je nog vragen?

Mocht er toch een soort keilbouten ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of offerte tegen een scherpe prijs.
U kunt onze technische verkoopspecialisten bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026.

Voor de zwaarste belasting kies je keilbouten

Om zware materialen op te hangen kan er van keilbouten gebruik gemaakt worden. Deze zijn gemaakt van een zeer sterk metaal en kunnen zware gewichten dragen. Wil je zeker weten dat het goed vast zit dan is het gebruik van een keilbout aan te raden. Bij ons in het assortiment vind je de bouten in diverse afmetingen. Dit maakt het dat het geen probleem zal zijn om de bout te vinden die voor jouw klus geschikt is. Blader dan ook eens rustig door ons assortiment. Je zal zien dat je dan zonder problemen de juiste bout zal vinden. Het monteren is geen probleem en het zware materiaal kan dan ook snel opgehangen worden.

Waar op te letten bij keilbouten?

Bij het gebruik van een keilbout dien je er op te letten dat deze niet gebruikt wordt bij de rand van een muur. Is dit het geval dan kan de muur splijten. De keilbout is bedoelt om diep in de muur te draaien. Wanneer dit wordt gedaan dan wordt de achterkant door de tapse bout naar buiten getrokken. Dit effect zorgt ervoor dat de keilbout muurvast komt te zitten in het geboorde gat. Dit is dus een verschil met het gebruik van een plug met een schroef. Deze kan vele malen minder gewicht dragen. Wanneer het goed vast dient te zitten en wanneer je er zeker van wilt zijn dat het gewicht gedragen kan worden dan is het raadzaam om voor een keilbout te kiezen.