Slotbouten (181)

Slotbouten worden veel gebruikt voor hout op hout constructies. De slotbout heeft een gladde en ronde kop, daaronder vind je een vierkant gedeelte. Dit model bout kunt u alleen gebruiken in combinatie met een moer aangezien de kop niet aangedraaid kan worden. Wij bieden slotbouten met moer en zonder moer aan. Voor verschillende slotbouten kunt u altijd even een kijkje nemen op onze webshop.

Slotbouten kopen

Mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen van uw slotbouten dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Hebben we het op voorraad en bestelt u voor 16.30uur dan versturen we het dezelfde dag nog.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 6

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 6

Toepassing

Slotbouten kunt u op veel verschillende manieren toepassen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld na de aanschaf van dure velgen. Het is dan zeker de moeite waard om ze te beschermen met slotbouten. De bouten zijn voorzien van een speciale kop waarmee u de velgen eenvoudig kunt bevestigen.

We bieden twee verschillende soorten uitvoeringen, met of zonder bout. Indien u bijvoorbeeld al genoeg bouten heeft liggen is het niet nodig om de uitvoering met bout te kopen.

Al onze slotbouten hebben metrisch draad. Metrisch draad heeft altijd een platte onderkant en vereist dus een voorgeboord gat als u het in de muur gaat bevestigen. Ook is de groef bij metrisch draad kleiner dan bij houtdraad. De groef is hoe groot de diameter van het gat wordt wanneer de bout in het materiaal zit. Elk metrisch draad heeft een ‘Draad (m)’. De M maat geeft bijvoorbeeld de diameter van de kern aan. Deze maat is wereldwijd gestandaardiseerd en is dus heel makkelijk op te zoeken. Hieronder is een slotbout weergegeven met metrisch draad.

Slotbout metrisch draad

De eigenschap ‘Sleutelwijdte’ zegt iets over welke sleutel nodig is om de moer aan te draaien op de bout.
Zoekt u een bout die geen platte kop heeft? Dan kan een zeskantbout wellicht het gene zijn waar u naar zoekt.

Materiaal

De slotbouten in ons assortiment kent twee verschillende materialen. Roestvaststaal is een apart soort staal. Tijdens de productie wordt er namelijk 11-12% chroom aan het ijzer toegevoegd. In contact met zuurstof vormt een chroomoxide laag aan het oppervlak van het materiaal waardoor het staal beschermt is tegen corrosie.
Een ander materiaal dat bij ons assortiment slotbouten voorkomt is verzinkt staal. Het staal gaat na productie in een zinkbad. Hierdoor komt er een dunne laag zink op het staal, waardoor het beschermt wordt tegen corrosie. Vaak wordt er ook nog een kleine hoeveelheid aluminium toegevoegd zodat de laag egaler wordt.

Aanbod

Het assortiment slotbouten kent verschillende topmerken.
Kelfort bevat een breed assortiment aan kwaliteitsproducten voor optimaal resultaat. Als totaalmerk is het dan ook voor ons een logische keus om Kelfort artikelen aan te bieden.
Hoenderdaal bestaat al sinds 1966. Naarmate de jaren vorderden steeg de kwaliteit van Hoenderdaal producten, vandaag de dag is Hoenderdaal een serieuse "Top player" in de bevestigingswereld.
Het merk GB heeft een goede reputatie, de producten van dit merk worden namelijk bijna allemaal geproduceerd op Nederlandse grond wat voor snelle levertijden zorgt. De artikelen van GB stellen vrijwel nooit teleur en daarom verkopen wij al voor een lange periode met trots producten van dit merk.