Moeren

(420)

Al interesseert het je misschien geen moer (grappig zijn we he?), waarschijnlijk heb je moeren meermaals nodig voor het klaren van je klus. Gelukkig heeft GYZS ze allemaal. Benieuwd naar onze moeren? Dan kan je hieronder naar ons ijzersterke assortiment koekeloeren. En bestellen, natuurlijk!

Lees verder
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26
 1. Thovip Dopmoerkap kunststof zwart m12
  0397.00007 Thovip Dopmoerkap kunststof zwart m12
  Draad : M12 Materiaal : Kunststof zwart Sleutelwijdte (mm) : 19
  per stuk 0,31 € 0,26
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26

Moeren kopen

Noem je jezelf een ervaren klusser? Dan zijn moeren waarschijnlijk een bekend product voor jou. Waarschijnlijk ook als je helemaal nooit klust. Van de particulier tot de doorgewinterde professional, we hebben allemaal wel eens een moertje en een boutje in onze handen gehad. Een balk verankeren hier, een kleppendeksel vastmaken daar. Voor elke klus hebben we bij GYZS de bijpassende moer. Lange moeren, korte moeren, dikke en dunne; je vindt ze in ons uitgebreide assortiment. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze verschillende soorten hieronder:

 • Borgmoeren
 • Dopmoeren
 • Inslagmoeren
 • Oogmoeren
 • Vleugelmoeren
 • Zeskantmoeren
 • Blindklinkmoeren

“Heb ik nou een vleugelmoer nodig? Of is een Inslagmoer toch beter voor mijn klus?” Zit je hoofd nu al vol met 1001 vragen en kan je wel wat persoonlijke uitleg gebruiken? Neem dan contact op met de bouw experts in onze helpdesk. Stuur ze appje of mailtje en ze helpen je in een handomdraai weer op weg. Oh, en bellen kan natuurlijk ook altijd!

[Bel 0224 212 026] [Mail klantenservice@gyzs.nl]

Soorten moeren

Zoals we al een beetje hebben laten doorschemeren hebben we nogal wat moertjes in ons assortiment. En ze zijn allemaal net even anders. Hieronder leggen we even kort uit wat wat is.

Borgmoeren

Borgmoeren zijn dé moeren voor plekken waar trillingen aan de orde van de dag zijn. De moer heeft een speciale beveiliging waardoor hij zelfs met hevige trillingen niet los kan draaien.

Dopmoeren

Heb je wat uit stekende bouten die netjes afgewerkt of beschermd moeten worden? Dan is de dopmoer het soort moer voor de klus. De moer is aan één kant afgesloten met een glad afgeronde dop. Erg handig als je ongelukken wilt voorkomen.

Inslagmoeren

Een inslagmoer is een soort moer met een flens en haakjes. Dit zorgt ervoor dat je de moer niet door het hout heen kan trekken en dat de moer niet meedraait tijdens het aandraaien van de bout. Bijkomend voordeel is dat er niks uit kan steken.

Oogmoeren

Moet je iets ophangen of een kabel spannen? Gebruik dan een oogmoer. De moer bestaat eigenlijk heel simpel uit een moer met een lus of oog erop. Hierdoor kan je er makkelijk dingen aan vastknopen. Lekker handig!

Vleugelmoeren

Een vleugelmoer is, zoals de naam al een beetje verklapt, een moer met vleugeltjes zodat je hem makkelijker met de hand vast kan draaien. Ideaal als je dat gepriegel elke keer helemaal zat bent, je ziet ze dan ook vaak op apparaten of standaarden die je regelmatig (opnieuw) moet instellen.

Zeskantmoeren

Een zeskantmoer is een moer zoals we hem allemaal kennen. De hexagonale vorm zorgt ervoor dat moersleutels de moer goed vast kunnen grijpen waardoor je hem lekker strak vast kan draaien. Bijkomend voordeel: hij is lekker zacht geprijsd. Een echte klassieker.

Hoe zet je moeren goed vast?

Goeie vraag. Wil je een moer goed vastzetten? Dan zul je snel merken dat het met vingerkracht alleen niet altijd lukt. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht, de verstelbare moersleutel. Dit is een verstelbare sleutel die speciaal ontworpen is om moeren vast of los te draaien. Door de hefboomwerking kun je meer kracht uitoefenen op de moer, waardoor hij strakker vastgedraaid kan worden. Heb je geen moersleutel en heeft de klus haast? Dan kun je het ook met een tang proberen. Zit hij daarna nog strak niet genoeg? Of is snelheid van belang? Werp dan eens een blik op een van onze slagmoeraanzetters!

Moeren in verschillende maten

Als je een moer gaat gebruiken is het wel handig als hij goed past op de bouten die je hebt. Het is daarom best wel slim om eerst te kijken welke maat je nodig hebt. Gelukkig is het allemaal geen hogere wiskunde. We leggen het helemaal uit in deze blog.

Help, mijn moer doet geen moer!

We zijn hem allemaal wel eens tegengekomen: die veel te oude moer die zo vastgeroest zit dat je hem met geen mogelijkheid meer los krijgt. Lekker handig. Er zijn echter een paar trucjes waarmee die rotmoer weer los draait.

WD-40, ook handig voor vastgeroeste moeren

Is de moer niet te erg beschadigd en wil je hem nog hergebruiken? Dan kan een beetje WD-40 wonderen verrichten. Spuit het op de vastgeroeste moer en laat het 10 minuutjes inweken zodat de WD-40 zijn glibberige werk kan doen. Kun je ondertussen mooi een bakkie doen! Zijn de 10 minuten voorbij? Dan zet je de aanval in. Pak een moersleutel, een tang of een slagmoeraanzetter en probeer de moer los te draaien. In de meeste gevallen zul je merken dat de moer ineens een stuk meegaander is geworden en hij zonder gemekker meewerkt. Klus geklaard!

Geen succes? Pak de moeren splijter

Zit de moer vaster dan vast en is er zelfs met smeerspray geen redden meer aan? Dan moeten we de moer slopen. Maar als het even kan willen we de bout nog wel intact laten. Gelukkig hebben we de moeren splijter. Een moeren splijter is een vernuftig stuk demontagegereedschap dat je moer, zoals de naam zegt, in tweeën splijt.

Hoe werkt ie? Zet hem op de moer en draait de moerensplijter net zo lang aan totdat de moer in tweeën splijt. Vervolgens herhaal je dit karweitje nog een keer aan de andere kant van de moer. Je zult zien dat de moer kapotgaat zonder de schroefdraad van de bout te beschadigen.

Nog steeds niet gelukt?! Tijd voor zwaar geschut!

Lukt het zelfs met een moeren splijter niet om de moer te verwijderen? Dan moeten we er helaas toch echt aan gaan geloven, we moeten toch echt gaan slijpen of lassen en de moer met bout en al slopen. Klein lichtpuntje aan de horizon, Ook voor lasapparaten en haakse slijpers kun je gewoon bij ons terecht!

Het nieuwste op het gebied van moeren

Bij GYZS doen we elke dag hard ons best om hip te blijven in de bouw wereld. En een van de manieren waarop we dat doen is door continue nieuw assortiment toe te voegen zodat we jou kunnen voorzien van het nieuwste van het nieuwste. Voor moeren is dit natuurlijk niet anders. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze binnenkomers:


Fischer Zeskantmoer verzinkt m8
Kelfort Afdekkap kunststof zwart
Kelfort Afdekkap kunststof grijs


Zit je helemaal moervast? Onze helpdesk helpt

Zit je brein helemaal vastgeroest en kom je er maar niet achter welke moer de juiste is voor jou? Onze helpdesk draait op volle kracht om klanten te helpen! Stel ze op de proef en bereik ze via WhatsApp, mail of telefoon. Dan helpen ze je binnen een paar minuten op weg met een passend advies.

[Bel 0224 212 026] [Mail klantenservice@gyzs.nl]

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

 1. Prijs  0,00 -  1.000,00
 2. kunststof  0,00 -  1.000,00