Raamslot (22)

Een raamslot is een slot wat eenvoudig bevestigd kan worden aan het raam. Wanneer het slot op slot zit kan het raam niet met de hendel geopend worden. Dit is een extra beveiliging die de meest gebruikte inbraaktechniek tegenhoud. Zo kunt u gemakkelijk uw raam beveiligen zonder het hele sluitwerk te vervangen. 

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toepassing

Een raamslot kan eenvoudig op het kozijn van een draai-kiepraam bevestigd worden. Je hebt verschillende soorten raamsloten, voor verschillende soorten ramen. Zo heb je een oplegslot, universeel cilinderslot, raamgrendel en dakraamslot.

Deze sloten werken allemaal net even iets anders, dus let goed op dat je het juiste slot voor uw raam koopt. Ook heb je sloten die wel of niet voldoen aan de SKG normering, let hier dus ook op. In de productbeschrijvingen staat vaak of een raamslot wel of niet geschikt is voor uw raam.

 

Oplegslot

Een oplegslot is een gemakkelijk te bevestigen raamslot wat uit 2 delen bestaat. Het ene deel is het slot zelf, en het andere deel is het gat voor de cilinder. Deze variant wordt voornamelijk gebruikt voor naar binnen draaiende ramen.

 

Universeel cilinderslot

Een universeel cilinderslot is het beste geschikt voor smalle kozijnen, voor zowel kunststof als aluminium als staal. Deze kunnen toegepast worden op naar binnen- en buiten draaiende ramen en houten schuifpuien. Het slot kan zoals hier weergegeven eenvoudig op het kozijn gemonteerd worden. Ook kan het eenvoudig gebruikt worden voor een naar buiten draaiend raam, zie hier hoe.

 

Raamgrendel

Een raamgrendel is ook een eenvoudige optie voor naar binnen draaiende ramen, maar ook voor bijvoorbeeld een brievenbus. Een raamgrendel kan met of zonder slot aangeschaft worden, afhankelijk van de toepassing. Zie hier hoe dit toegepast kan worden.

 

Raambeveiliging

Een raambeveiliging dient als oplossing voor twee problemen. Ten eerste weerhoud het inbrekers, aangezien het raam op deze manier niet volledig geopend kan worden.

Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor scholen of woningen waar kinderen aanwezig zijn. Dit omdat een raambeveiliging er voor zorgt dat het raam niet volledig open kan, waardoor kinderen er niet uit kunnen klimmen of vallen. Zie hier hoe dit in zijn werking gaat.

 

Dakraamslot

De naam zegt het al, dit slot is bedoeld voor een dakraam. Dit slot is een stuk steviger dan een normaal raamslot. Dit slot beschikt over stalen klauwschoten en een robuuste behuizing. Ook is het SKG goedgekeurd, dit slot is dus heel goed bestemd tegen inbraken via ramen.

 

Merken

Wij verkopen raamsloten van de merken Abus, Arte Viva, Axa en Secu. Dit zijn A kwaliteit merken die al jaren bestaan en uitsluitend hoogwaardige A-kwaliteit producten leveren.

Mocht u niet weten welke het beste past in uw situatie past dan staan onze adviseurs u graag te woord. Indien u een raamslot die op voorraad is voor 16.30 besteld dan verzenden wij het product dezelfde dag nog.


Mocht er toch een artikel ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of bestelling tegen een scherpe prijs.
U kunt ons bereiken via WhatsAppemail of telefonisch op 0224-212026. Wij leveren in heel Nederland, uiteraard met professionele service en garantievoorwaarden.