Schuifdeurrails

(200)

Zonder schuifdeurrails, geen schuifdeur. Zo simpel is het. Dus, wil jij op een praktische en stijlvolle manier ruimte besparen en je interieur een moderne uitstraling geven? Vergeet dan zeker niet je schuifdeur rails!

Lees verder
Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26
 1. Nieuw Argenta Xperta schuifdeurrail - aluminium - 2 meter
  Argenta Xperta schuifdeurrail Argenta Xperta bovenrail - blank of zwart
  Deurgewicht (kg) : 100 Materiaal : Aluminium Type profiel : Bovenrail Model Rails : Xperta bovenrail

  vanaf

  per lengte 48,78 € 40,31

 2. Argenta Proslide schuifdeurrail - 2 meter
  Argenta Proslide schuifdeurrail Argenta Proslide schuifdeurrail - blank of zwart
  Deurgewicht (kg) : 100 Materiaal : Aluminium Type profiel : Bovenrail Model Rails : Proslide bovenrail

  vanaf

  per stuk 42,02 € 34,73

Filter de resultaten 10.00+
Positie (laag naar hoog)
 • Positie (laag naar hoog)
 • Positie (hoog naar laag)
 • Product Naam (a-z)
 • Product Naam (z-a)
 • Prijs (laag naar hoog)
 • Prijs (hoog naar laag)
Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst
Icon MaintenanceUw product nog niet gevonden? Chat met onze technische professionals of bel 0224 - 21 20 26

Wat zijn schuifdeurrails?

De meeste technische professionals onder ons zullen prima weten hoe het zaakje in elkaar steekt als we het hebben over schuifdeurrails. Maar geen zorgen, we schuiven je niet aan de kant als je nog niet helemaal op de hoogte bent. Het zit zo:


Een schuifdeur rail is het systeem waar een schuifdeursysteem op gemonteerd word. Het zorgt ervoor je deur lekker soepel heen en weer kan bewegen (best handig dus bij een schuif deur). Bij GYZS hebben we schuifdeur rails in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er bovenrails en onderrails. Maar ook dubbele, en zelfs 3-sporen rails.


Vraag het aan GYZS!

Weet jij al welk type je nodig hebt? Als je het niet zeker weet, kan je het altijd vragen aan onze experts van de klantenservice. Je bereikt ze zo:

[Bel 0224-212026] [klantenservice@gyzs.nl]


Welke soorten schuifdeurrails zijn er eigenlijk?

Hierboven bieden we je verschillende soorten schuifdeur rails aan. Welke je nodig hebt, dat is afhankelijk van de plaatsing, het gewicht van je deur en de draagkracht van je muur of plafond. Dat zijn best veel variabelen, vind je niet? We beginnen eerst maar even met de soorten schuifdeurrails. De meest voorkomende soorten zijn:


Bovenrail schuifdeur
:

Zoek je een rails voor de bovenkant van de schuifdeur? Dan heb je een bovenrail nodig. Dit is eigenlijk de standaard manier om een schuifdeur op te hangen, en geschikt voor zowel binnen- als buitendeuren. Bovenrails zijn meestal gemaakt van staal, aluminium of RVS, en monteer je op het plafond of op de muur.


Onderrail schuifdeur
:

Als de boven rails boven zit, dan kun je vrij snel invullen waar de onderrail thuishoort. Inderdaad, dit is een schuifdeur rail die je aan de onderkant van de schuifdeur bevestigt. Hij loopt dus over de vloer. Onderrails zijn een handige oplossing als je geen rails aan de wand of het plafond kunt of wilt installeren, bijvoorbeeld omdat je een verlaagd plafond hebt of omdat je de rails niet zichtbaar wilt hebben. Onderrails zijn ook geschikt voor zware of grote schuifdeuren, omdat ze meer stabiliteit nodig hebben.


Onderrails zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof, en hebben een onopvallende of landelijke uitstraling. Je ziet ze voornamelijk veel terug in oudere woningen met kamer en en-suite ruimtes.


Dubbele schuifdeur rails
:

Dubbele schuifdeurrails dragen twee schuifdeuren naast elkaar, zodat je een grotere opening kunt afsluiten. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld kasten, kamer scheidende wanden of terrasdeuren. Dubbele rails zijn verkrijgbaar in zowel boven- als onderrails, en in verschillende materialen en stijlen.


Verleng je schuifdeur rails met koppelplaatjes

Heb je al een (Proslide)schuifdeurrail maar is ie eigenlijk net effe te kort? Verleng de rails met een van onze koppelplaatjes. Bevestig het koppelplaatje aan het uiteinde van de rail, koppel een nieuw stuk rails en hoppa, je hebt je rail verlengt. Zo makkelijk kan het zijn. Let wel op dat het koppelstuk en je rails op elkaar aansluiten. Anders kun je lang priegelen..


Waar moet je op letten bij het kiezen en kopen van een schuifdeur rail?

Als je een schuifdeurrail uit moet kiezen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Geen zorgen, het staat hieronder netjes op een rijtje:


De afmetingen van de schuifdeur:

De lengte en het gewicht van de schuifdeur bepalen hoe lang en hoe sterk de schuifdeurrail moet zijn. Meet dus goed op hoe breed en hoe hoog de opening is waar je de schuifdeur wilt plaatsen, en hoeveel ruimte je hebt aan beide zijden van de opening om de schuifdeur te kunnen openen en sluiten. Kies vervolgens een schuifdeurrail die lang genoeg is om de hele opening te kunnen overspannen, en die het gewicht van de schuifdeur kan dragen. De belastbaarheid per deur wordt meestal aangegeven in kilogrammen (kg) op het productlabel of in de productomschrijving.


De plaatsing van de schuifdeur
:

Afhankelijk van waar je de schuifdeur wilt plaatsen, kun je kiezen voor een bovenrail of een onderrail. Een bovenrail is geschikt voor de meeste situaties, maar vereist wel dat je gaten kunt boren in de wand of het plafond om de rail te bevestigen, en dat de muur of wand het gewicht van het systeem en de deur aan kan. Meten is weten!


Een onderrail is handig als je geen gaten wilt of kunt boren, of als je een zware of grote schuifdeur hebt die meer steun nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat een onderrail over de vloer loopt, en dus een obstakel kan vormen voor de doorgang of het schoonmaken van de vloer.


Het materiaal en de kleur van de schuifdeurrail
:

De schuifdeurrail moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de stijl en de kleur van de schuifdeur en de rest van het interieur. Er zijn schuifdeurrails in verschillende materialen en kleuren, zoals staal, aluminium, RVS, kunststof, zwart, wit, zilver, brons… we besparen je de rest. Als je een onzichtbaar schuifdeursysteem wilt, kun je kiezen voor een schuifdeurrail die in de wand of in het plafond wordt weggewerkt, zodat je alleen de schuifdeur ziet.


Hoe onderhoud je een schuifdeurrail?

Een schuifdeurrail heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar het is wel verstandig om af en toe te controleren of alles nog goed werkt en vuil en vet vrij is. Zo voorkom je ongewenste verrassingen en verleng je de levensduur van je schuifdeursysteem.


Vragen? Stel gerust!

Hebben we je met het lezen van deze tekst alleen maar meer vragen in de schoenen geschoven? Onze schuifdeurexperts in de helpdesk helpen je graag aan het antwoord op al je vragen. Je bereikt ze makkelijk via WhatsApp, maar bellen of mailen kan ook altijd!

[Bel 0224-212026] [klantenservice@gyzs.nl]

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

 1. Prijs  0,00 -  1.000,00
 2. kunststof  0,00 -  1.000,00