Tochtband (18)

Met een tochtband hou je ’s winters de warmte binnenshuis. De flexibele band plak je op tochtige plekken, zoals deuren en kieren, waarna hij koude lucht van buiten weert en warmte binnen houdt. Handig toch?
Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Tochtband koop je bij GYZS

Tochtband is een betaalbare uitkomst als je van plan bent om je huis energiezuiniger te maken. Hij is in een handomdraai geplaatst en doordat hij flexibel is, kan je tochtband op veel meer plekken gebruiken dan alleen bij je deur of raam. Zo kan je tochtband op raamkozijnen aanbrengen op meterkasten, kruipluiken, tussen dakplaten en meer. Kortom: leef je helemaal uit met tochtband!

Verschillende profielen

In de wereld van de tochtbanden bestaan er verschillende soorten profielen. Gelukkig hebben ze de namen van de profielen makkelijk gehouden. De profielen zijn namelijk vernoemd naar de letters waar ze op lijken. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje.

Tochtband P-profiel

Een tochtband met P-profiel gebruik je om een holte op te vullen met een kier ernaast. Het bolle gedeelte van de P is hol, waardoor hij zich makkelijk aanpast aan oneffenheden.

Tochtband met een P-profiel


Tochtband D profiel

Als je te kampen hebt met grote kieren dan is een tochtband met D-profiel je beste maat. Het profiel heeft aan de binnenkant een grote holte die ook op oneffen oppervlaktes zorgt voor goede afdichting.  D-profielen werken het best bij kieren tussen de 4- en 6mm.

een tochtband met een D-profiel


Tochtband E-profiel

Tochtband met een E-profiel, ook wel Kroonband genoemd, zorgt voor een water- en luchtdichte afsluiting en is vooral geschikt voor kleine en regelmatige kieren. Ze werken het best voor kieren tussen de 2 en 3mm.

Een tochtband met een E-profiel


Tochtband I-profiel

Tochtband met een I-profiel is beschikbaar in meerdere breedtes en superveelzijdig. De dunnere versies gebruik je meestal om middelgrote kieren op te vullen maar de extra brede versies zijn ook goed geschikt voor grote holtes. Multi-inzetbare tochtband dus. De bredere versies zijn niet altijd zelfklevend, dus kijk goed bij de productbeschrijvingen van deze tochtbanden.

Een tochtband met E-profiel


Tochtband O-profiel

Het O-profiel, ook wel omega-profiel genoemd, is het profiel dat het meeste samendrukt van alle profielen waardoor hij minder weerstand biedt bij het openen en sluiten van deuren en ramen. Ze zijn geschikt voor kieren tussen de 1- en 7mm.

Tochtband aanbrengen

Tochtband is van alle tochtprofielen de makkelijkste om aan te brengen. Een kind kan de was doen, dus we hebben een waslijstje voor je gemaakt met alle stappen voor dit klusje:

  • Ontvet je kozijnen: Zorg ervoor dat het oppervlak waar je gaat plakken goed ontvet is De zelfklevende tochtband blijft hierdoor beter zitten, en dat is wel zo handig.
  • Plak hem op: Vervolgens plak je tochtband met de krachtige kleeflaag vast op het oppervlak.
  • Knip hem af: Knip de tochtband af op de juiste maat en zorg dat hij goed aansluit op het oppervlak. Druk het daarna nog even goed aan.
  • Vier je succes: Nu rest er nog maar een ding, trek een koud biertje open (is het al 16.00 geweest?!) en vier deze goed geklaarde klus. Zo makkelijk kan het zijn.

Ellen tochtband

Als we bij GYZS aan tochtband denken, denken we al gauw aan het merk Ellen. Ellen heeft een passende tochtband voor elke klus en ze zullen je nooit in de steek laten. We raden ze zonder enige twijfel aan.

Meer dan tochtbanden

Zijn tochtbanden tocht niet de tochtprofielen waar je naar op zoek bent? Bij GYZS hebben we nog veel meer soorten (tocht)profielen. En heb je nog andere spullen nodig? Dan is de kans groot dat we die ook gewoon hebben. Neem vooral eens een kijkje in de onderstaande categorieën.


Hulp nodig?

Heb je de juiste band voor jouw klus nog niet gevonden? Dan weten de tochtexperts van onze helpdesk daar wel raad mee. Geef ze wat te doen en neem contact met ze op via WhatsApp, mail en telefoon.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]