Valdorpels (82)

Komt er soms zoveel tocht onder je deur vandaan dat je er bijna je haar mee kan drogen? Dan is een valdorpel je redder in nood. Een valdorpel installeer je gemakkelijk en houdt tocht buiten de deur. Bekijk ons aanbod hieronder.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat is een valdorpel?

Valdorpels zijn automatische tochtafsluiters die je monteert aan de onderkant van de deur. Als de deur dicht is, valt er een tochtstrip naar beneden die de kier onder de deur afsluit. Doe je de deur open, dan gaat de strip omhoog zodat de deur soepel opent. Een valdorpel aanbrengen in je voor- en achterdeur is erg makkelijk. Het is dan ook een echte aanrader als je je huis energiezuiniger wilt maken.

Valdorpel inbouw en valdorpel opbouw

Er zijn twee soorten valdorpels:

 • Valdorpel inbouw – Deze valt in een daar speciaal voor gefreesde opening van de deur.
 • Valdorpel opbouw – Deze schroef je vast aan de deur.

In principe hebben beide valdorpels dezelfde functie en ze kunnen naast tocht weren soms andere voordelige eigenschappen hebben. Zo zijn sommige valdorpels brand- en/of geluidswerend. Daarom is het best slim om je van te voren even te verdiepen in de eisen die jij graag stelt aan jouw valdorpels.

Hoe werkt een valdorpel?

Een valdorpel bevindt zich aan de onderkant van je deur. De valdorpel zorgt voor wering van tocht, brand en geluid met behulp van een mechanisme dat de valdorpel automatisch naar beneden laat zakken wanneer de deur dicht is. Als je de deur opentrekt, dan trekt de valdorpel zich in, zodat de deur soepel open kan.

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen over valdorpels of over andere producten? Onze helpdesk helpt je graag verder. Je bereikt ze makkelijk via mail, telefoon en WhatsApp.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]

 • Past uitstekend in je verduurzamingsplan
 • Zowel op- als inbouw valdorpels met brand- en geluidwerende eigenschappen
 • Gemakkelijk besteld en snel in huis

Valdorpel monteren

Een valdorpel is eenvoudig te monteren. Als je een opbouw valdorpel hebt dan schroef je hem vast aan de onderkant van de deur en de klus is geklaard. Als je een inbouw valdorpel hebt dan moet je een gleuf frezen in de onderkant van de deur. Hierna installeer je de valdorpel in de frees. Let wel goed op dat je frees even groot is als je valdorpel. Anders past hij niet en tocht het alsnog. Hou er ook rekening mee dat de valdorpel goed aansluit op de ondergrond. Meestal staat er een maximum valhoogte vermeld bij de valdorpels.

Ons assortiment

Heb je nog meer artikelen nodig voor jouw klus of heb je toch een ander soort tochtprofielen nodig? Geen zorgen, bij Gyzs.nl hebben we nog veel meer om je bij te staan in al je (af)bouw werkzaamheden. En naast tochtprofielen hebben we nog veel meer producten. Bekijk een klein gedeelte van onze categorieën hieronder:


Heb je vragen?

Staan jouw plannen op de tocht omdat je nog met vragen zit? Gelukkig zit ons team van (af)bouw goeroes al op je te wachten bij de helpdesk. Je bereikt ze eenvoudig via WhatsApp, mail en telefoon.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]Bekijk onze nieuwste valdorpels

GYZS is altijd bezig met het uitbreiden van het assortiment. Ook van valdorpels willen we altijd de nieuwste artikelen kunnen leveren aan onze klanten. Op dit moment zijn dat:

Luvema valdorpel TO20 met rubber lang 1030mm
Luvema valdorpel TO20 met rubber lang 1130mm
Luvema valdorpel TO20 met rubber lang 930mm