Paumelles (60)

Een paumelle is een uitlichtbaar scharnier dat je gebruikt voor onder andere kastdeuren en opdekdeuren. Gyzs.nl heeft diverse paumelles direct leverbaar uit voorraad. Kies jouw maat en uitvoering hieronder.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Paumelle scharnier kopen

Een paumelle is een type scharnier, wat op zijn beurt weer valt onder hang- en sluitwerk. Het is een deurhengsel waarbij een pen een geheel vormt met één van de delen van het scharnier. Een paumelle heeft dus geen losse pen, zoals sommige andere scharnieren dat wel hebben. Daarmee is het afhangen van een deur een stuk gemakkelijker. Je kan immers het gedeelte van de paumelle met pin makkelijk aan het kozijn of deur vastschroeven, het andere gedeelte in het kozijn en vervolgens het geheel erin hangen.

Paumelles zijn vooral populair bij het plaatsen van binnendeuren en kastdeuren. Zo gaan bijvoorbeeld paumelles en opdekdeuren zeer goed samen. Weet jij al welke paumelles je daarvoor gaat gebruiken of draai je er nog omheen? Onze collega’s van de helpdesk helpen je graag op weg. Je krijgt ze te pakken via WhatsApp, telefoon of mail.

[Bel 0224-21202] [Klantenservice@gyzs.nl]

 • Geef de juiste draai aan je (kast)deuren met paumelles
 • Verkrijgbaar in talloze maten, soorten en afwerkingen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-


De eigenschappen van een paumelle scharnier

Een paumelle zorgt voor een stevige verbinding tussen deur en kozijn en brengt dankzij de vaste pen in een van de delen veel gebruiksgemak met zich mee. Dat is niet alleen handig tijdens het plaatsen, maar ook als je de deur even snel moet weghalen is het echt een uitkomst. Bijvoorbeeld als je het kozijn gaat schilderen of een vloer moet leggen.

Als je een scharnier nodig hebt voor een buitendeur of raamkozijn, raden we je af om een paumelle te nemen. Met het oog op inbrekers zijn paumelles een stuk minder veilig dan scharnieren met een veiligheidsnok.

Paumelle zwart

Heb je een ruimte waar veel met zwart wordt gewerkt? Of wil je juist een mooi contrast maken door af te steken met een donkere kleur? Dan zijn zwarte paumelles een mooie keuze. Hiermee werk je je kast of kozijn helemaal af en werk je je interieurdesign tot in de puntjes uit.

Gebruiksgemak met paumelles

De twee onderdelen van de paumelle plaats je op de deur en het kozijn. Vervolgens hoef je die twee delen alleen nog maar in elkaar te schuiven en je hebt een werkend scharnier. Wanneer geopend, kan je de twee delen weer zo uit elkaar schuiven. Superhandig als je het kozijn wilt schilderen of wanneer je er iets groots doorheen moet sjouwen.

Veelgestelde vragen paumelles

Heb je nog vragen over de paumelles die we hierboven aanbieden? Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over dit soort scharnieren. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Wat is een paumelle?

Een paumelle is een scharnier waarbij de pen in een van de twee delen vastzit. Paumelles plaats je makkelijk en snel en de deur hang je simpel af. Dat maakt het een ideaal scharnier voor binnen- en kastdeuren.

Welke maat paumelle heb ik nodig?

Het is belangrijk om te weten hoe dik de deur is waar je de paumelle op gaat plaatsen. Afhankelijk van de dikte kun je de breedte van de paumelles berekenen.

Hoe bevestig ik een paumelle?

Dat doe je als volgt:

 1. Je bevestigt het ene deel van de paumelle in de gaten van de deur.
 2. Plaats de deur in het kozijn. Met behulp van houten hou je de deur op de juiste plek. Dus los van de grond.
 3. Nu teken je op het kozijn af waar het andere gedeelte van de paumelles komt.
 4. Plaats de paumelle in het kozijn en hang de deur af. Ziezo!


Je kunt het met Gyzs.nl

We draaien er niet omheen: Gyzs.nl is een van de meest complete online bouwmarkten. Met meer dan 60.000 leverbare artikelen gaat ons assortiment heel veel verder dan enkel de paumelles die je op deze pagina ziet. Zo heb je hier alles wat je nodig hebt voor jouw bouwproject op één plek. Handig toch? Kijk daarom ook eens bij deze categorieën:


Heb je vragen?

Heb je jouw ideale paumelles al gevonden of wil je eerst nog wat dingen weten? Onze hang- en sluitwerkspecialisten staan voor je klaar met gepast advies. Je kan ons bereiken via WhatsApp, telefoon of mail.

[Bel 0224-21202] [Klantenservice@gyzs.nl]