Cirkelzaagbladen (389)

Bij Gyzs.nl vindt u alles op het gebied van zaagbladen. Ook voor cirkelzaagbladen bent u hier aan het juiste adres. Wij bieden een compleet assortiment van verschillende topmerken zoals Bosch, PROMAT en Kelfort. Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 12

Toon filter

Rooster Lijst

32
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 12

Cirkelzaagbladen van topmerken

Het cirkelzaagblad geeft een mooie zaagsnede aan het materiaal. Hoe fijner de zaagtanden, des te mooier het zaagbeeld. Een cirkelzaagblad is geschikt voor aluminium, koper, messing, brons, non-ferro metalen, maar ook voor plastic en andere kunststoffen. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste cirkelzaagblad.

Waar moet u op letten bij de keuze voor het juiste zaagblad?

Diameter van het zaagblad

Dit is de buitenmaat van het zaagblad en wordt bepaald door uw zaagmachine. Elke zaagmachine heeft een bepaalde diameter van het blad nodig. Deze maat vindt u in de handleiding van uw zaag, op het typeplaatje of soms ook in de naam van de machine. Veel voorkomende maten zijn 160, 190 en 250 mm.

Diameter van het asgat

Ook het asgat is een vast gegeven van uw machine, deze moet daar dus bij passen. De meest voorkomende diameters van het asgat zijn 20 en 30 mm.

Dikte van het zaagblad

De derde afmeting die meestal in de naam van het zaagblad staat is de dikte. Deze varieert meestal tussen de 2 en 3 millimeter en hangt af van het materiaal dat u gaat zagen en het resultaat wat u wilt behalen. Een dunner zaagblad is meer geschikte voor het fijnere werk, terwijl een dikker zaagblad sterker is. Ook heeft een dikker zaagblad meer vermogen van de zaagmachine nodig.

Vertanding van het blad voor cirkelzaag

De vertanding van het blad bepaalt het eindresultaat en is ook afhankelijk van het materiaal dat gezaagd moet worden. Een fijnere vertanding, ofwel meer tanden, zorgt voor een gladder zaagresultaat. Een grovere vertanding, ofwel minder tanden, zorgt voor een snellere werking. Voor hele harde houtsoorten is een fijne vertanding over het algemeen niet aan te raden, dit geeft te veel wrijving waardoor het hout kan verbranden. Voor hardhout kun je dan ook beter een zaagblad met weinig tanden gebruiken. Het aantal tanden is wel hoger bij een groter zaagblad, dit kan voor verwarring zorgen over de fijnheid van de vertanding.

Daarnaast is er ook nog een verschil in de stand en de hoek van de tanden. Dit is vooral afhankelijk van het soort materiaal dat gezaagd wordt. Er zijn bladen die geschikt zijn voor zachthout, hardhout, kunststof, aluminium, compactplaat of gelamineerde materialen, maar meestal niet voor al deze materialen tegelijk.

Cirkelzaagblad online kopen

Gyzs levert meer dan 60.000 artikelen voor de bouw, met professionele service en garantievoorwaarden. Meer dan 20.000 producten leveren we uit eigen voorraad de volgende werkdag in heel Nederland en België. U kunt bij ons makkelijk bestellen met verschillende betalingsmethodes waaronder betaling op rekening voor zakelijke klanten.

GYZS.nl probeert u op het gebied van cirkelzaagbladen een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden.
De nieuwste artikelen zijn op het moment:

PM cirkelzaagblad geel 300x30x48TND WS
PM cirkelzaagblad HM 305x30mm 60T negatief
PM cirkelzaagblad geel 250x30x60TND WS

Mocht er toch een cirkelzaagblad ontbreken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vakkundig advies en/of offerte tegen een scherpe prijs.

U kunt onze technische verkoopspecialisten bereiken via WhatsApp, email of telefonisch op 0224-212026.