Kettingzagen (23)

Kettingzagen zijn toch wel een van de stoerste stukken gereedschap in de ogen van het publiek. Snoei en zaag in stijl met een van de topzagen in het assortiment hieronder.


Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Soorten kettingzagen

Kettingzagen komen in verschillende maten en uitvoering. Maar in de basis hebben we bij GYZS 2 soorten. De benzinekettingzaag en de elektrische kettingzaag. Maarja welke heb je nodig? We leggen het uit.


Elektrische kettingzagen; duurzaam, stil en altijd power

Elektrische kettingzagen zijn stil, duurzaam en zolang je stroom niet uitvalt heb je altijd power. Ideaal voor de langere klussen dus. Elektrische kettingzagen hebben ook minder onderdelen die het kunnen begeven. Je hebt er dus minder onderhoud aan dan benzine kettingzagen. Hou er wel rekening mee dat je met een kabel in de weer moet. Een verlengsnoer en stopcontact zijn dus best wel handig.

  • Stiller
  • Duurzamer
  • Minder onderhoud


Benzine kettingzagen; zagen waar je ook gaat

Benzinekettingzagen (kettingzagen op een ouderwetse benzinemotor dus) zijn vooral handig voor de technisch professional die zoveel mogelijk power zoekt, en overal moet kunnen zagen. Of het nou een haag in de tuin is of de hoogste tak in de boom, met een benzinekettingzaag krijg je hem te pakken zonder geneuzel met 20 meter lange verlengkabels. Wees alleen wel gewaarschuwd, een tank benzine gaat ook een keertje op, vraagt om meer onderhoud en maakt best wel wat lawaai. Dingetjes om rekening mee te houden.

  • Meer power
  • Overal inzetbaar


Safety first!

Met een kettingzaag te werk gaan moet natuurlijk op een veilige manier. Dus voordat je aan de slag gaat met een kettingzaag draag je een helm, gehoorbescherming, veiligheidsbril, werkhandschoenen en werkschoenen.


Kettingzaag veilig gebruiken

Eerst check je de spanning van de ketting. Dit doe je zonder stroom, accu of motor uit. De ketting moet lichtjes van het blad los hangen. Een slappe ketting span je bij en een te strakke ketting is toe aan vervanging. Ga je zagen, zorg dan dat je sterk op je voeten staat en houd de zaag met twee handen vast! Je zou niet de eerst zijn die een kettingzaag op z’n stalen neus krijgt.


Check na gebruik gebruik altijd even of alle tanden er opzitten en of ze nog scherp zijn. Zijn de tanden niet scherp? Dan kan je ze slijpen met een vijl. Zorg voor een sterke houding en houd de kettingzaag met beide handen stevig vast. Zaag altijd van je af en zorg ervoor dat het hout droog is.


Vragen?

Krijg je hier een hoofd vol met zaagsel van? En weet je nog steeds niet welke kettingzaag je wilt? Onze klantenservice zaagt de onzekerheid doormidden. Met een berichtje, e-mail of door te bellen helpen zij met jouw probleem.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]