Gehoorbescherming bij GYZS.nl (30)

Waarom gehoorbescherming?

Gehoorschade is een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland maar wordt in het algemeen erg onderschat. Dit blijkt uit cijfers welke aantonen dat het aantal mensen met gehoorschade blijft groeien, veelal omdat men te lang heeft gewacht om te handelen. Gehoorschade is meer dan “vervelend, omdat je dat mooie stukje muziek niet meer kunt horen” het is ook van zeer grote invloed op uw werk en sociaal leven. Mensen met gehoorschade raken al snel het gevoel van onafhankelijkheid kwijt en kunnen hierdoor zelfs depressief worden. Ongeveer 90% van alle meldingen over gehoorschade komen uit de bouwsector. Mensen zouden veel bewuster moeten zijn van de risico’s die harde geluiden met zich meenemen omdat gehoorschade pas wordt gemerkt wanneer het te laat is… en als het fout gaat dan is dat definitief en niet meer te genezen! Daarom is het zo belangrijk om uw oren goed te beschermen en een investering meer dan waard. In alle eerlijkheid kijken we allemaal als eerste naar het meest voordelige. De goedkope oorkappen of van die schuimpropjes die je na gebruik weer weggooit. Prima! Beter iets dan niets! Maar door net niet de juiste materiaaldichtheid of passing kan geluid van buitenaf toch niet goed worden gedempt, en dit komt sneller voor dan verwacht. Daarom het advies; infesteer in goede gehoorbescherming. 
Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Gehoorbescherming


De basisfunctie van gehoorbescherming is om het gehoor te beschermen door geluid te dempen tot zo’n 32dB. Een gewoon gesprek tussen mensen levert ongeveer 60dB, het gevaar voor gehoorschade begint al vanaf 80dB. Bij alle geluiden boven de 80dB is de werkgever volgens de Arbowet verplicht om gehoorbescherming te bieden, bijpassende toelichting te geven over de risico’s van gehoorschade, en als het van toepassing is om zelfs een gehoortest aan te bieden aan de werknemers. De werknemer is daarop verplicht om de gehoorbescherming ook daadwerkelijk te dragen

Muziek luisteren terwijl uw oren worden beschermd klinkt best goed toch? Voorkom daarom gehoorschade tegen harde geluiden met deze gehoorbeschermer. Naast een ingebouwde digitale radio is deze gehoorbeschermer ook in het bezit van een ingebouwde mp3 en bluetooth.

Dankzij de ingebouwde antenne u gebruik maken van de digitale radio, u kunt naar alle radiostations luisteren die er maar kunnen zijn van FM. Zo kunt u uw werkzaamheden verrichten terwijl u naar uw favoriete radioprogramma aan het luisteren bent. Als u de zender wil veranderen dan kan dit door op de + of – knop te drukken. Er is ook de mogelijkheid om je favorieten zender op te slaan. U kunt maximaal 5 zenders opslaan.

Als u gebruik wil maken van bluetooth moet u deze eerst koppelen aan een apparaat dat ook bluetooth beschikt. Die doet u door de bluetooth van bijvoorbeeld een mobiel apparaat aan te zetten en dan voor de optie scannen kiezen. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u gebruik gaan maken van bluetooth en op deze manier naar u favoriete muziek luisteren.

Met de ingebouwde mp3 kunt u ook naar uw favoriete muziek luisteren door de eerste keer uw favoriete muziek te downloaden in de SD-kaart. Het eerste wat u moet doen is muziek downloaden via een computer. Vervolgens moet u de USB- kabel in beide apparaten zetten en deze koppelen om de gedownloade muziek te plaatsen in de SD-kaart. De SD-kaart wordt samen met de USB-kabel meegeleverd wanneer u de gehoorbeschermer met digitale radio, bluetooth en ingebouwde mp3 besteld.

U kunt ook muziek luisteren zonder deze te downloaden via de USB-aansluiting. De gehoorbeschermer heeft een AUX-aansluiting met een ingang van 3.5mm. Dus kunt u muziek luisteren via een iPod of een ander apparaat zonder probleem.

U krijgt dus genoeg keuzen om uw oren te verwennen doormiddel een muziekje. Wanneer u even geen zin meer heeft om muziek te luisteren is dit mogelijke door de functie voor muziek uit te schakelen. Dit heeft uiteraard geen invloed op de geluidsdemping, uw oren worden net zo goed beschermd tegen harde geluiden met of zonder muziek.

Om roest en andere beschadegingen door zweet tot een minimum te beperken zit de elektronica in de buitenste deel van de schelp geïnstalleerd.

De oorkussens zijn zacht en breed dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de mogelijkheid voor oorpijn of dat het niet comfortabel zit. De oorkussens zijn vervangbaar. Deze kunt u los bestellen. 

U kunt de bekers en oorkussens reinigen en desinfecteren met een mild allesreiniger en water.

Bij GYZS.nl bieden wij verschillende mogelijkheden om uw gehoor te beschermen. Neem gerust een kijkje in ons assortiment.

Voordelen
  • Makkelijk te verbinden via bluetooth
  • Voorkomt gehoorschade
  • Harde geluiden worden goed gedempt
  • Muziek luisteren zorgt voor een beter uithoudingsvermogen
  • Zachte oorkussens
  • Waarschuwing wanneer batterij bijna op is
  • Het gaat vanzelf uit na 4 uur zonder de gehoorbeschermer gebruikt is
Nadelen
  • Je krijgt minder mee van je omgeving

“Ik werk al jaren in de bouw en heb altijd oordoppen gedragen. Wat ik aan het begin goed vond aangezien het goedkoop was. Maar met de tijd vond ik het steeds moeilijker om elke ochtend naar mijn werk te gaan, ik vond het steeds minder leuk. Ik werk in een omgeving dat heel lawaaierig is dus communicatie met andere collega’s gaat niet echt. Je bent continue bezig met eentonige klussen en dat is het eigenlijk. Ik had het met een andere collega er over en hij zei dat hij precies hetzelfde had. Hij raadde mij toen aan om gehoorschermers te kopen met radio. Uh… gehoorbeschermers met radio? Ik geloofde hem eerst niet totdat hij mij zijn gehoorbeschermer heeft geleend. Ik heb hem toen gevraagd waar hij de gehoorbeschermer heeft besteld. Hij had deze via GYSZ.nl besteld en de dag daarna meteen thuis ontvangen. Die zelfde avond toen ik thuis kwam heb ik dezelfde gehoorbeschermers besteld. En inderdaad de volgende dag werd het gestuurd. Ik was nog best verrast omdat de gehoorbeschermer niet alleen in het bezit is een radio maar ik kan ook gebruik maken van bluetooth of mp3. Volgende ochtend ging ik werken met me nieuwe gehoorbeschermer en ik merkte gelijk dat ik meer zin had om te werken! Ik was opeens gemotiveerd door de muziek en toen leek het ook echt alsof de dag super snel voorbij was gevlogen. Ik heb de gehoorbeschermers nu al 2 maanden geleden besteld en ben nog steeds zo tevreden! Als ik even geen radio wil luisteren kan ik via bluetooth muziek via mijn telefoon luisteren. Maar ook via mijn IPod is het mogelijk om muziek te luisteren via de AUX. Ik raad gehoorbeschermer met digitale radio, bluetooth en mp3 zeker aan! Sinds dan zien mijn werkdagen er anders uit en heb ik meer motivatie om mijn werk goed te doen.”

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of weet u niet zeker welke gehoorbeschermer het beste bij u past? Neem dan contact op met onze klantenservice of bel naar 0224 212 016. Uw vragen zullen zo snel mogelijk beantwoord worden.