Scharnieren

(1390)

Deuren, ramen, meubels en meer, als het opent en sluit dan komt er vaak een scharnier aan te pas. Scharnieren van de beste kwaliteit vind je hieronder.

Lees verder

Scharnieren kopen

 

Scharnieren kun je vergelijken met de gewrichten in je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je deuren, ramen en meubels soepel openen en sluiten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur, door ervoor te zorgen dat je deuren en ramen goed dicht zitten. Bij GYZS hebben we scharnieren in overvloed, en ze zijn allemaal van de hoge kwaliteit die je van ons kunt verwachten.

 

  • Hou inbrekers buiten de deur met kwaliteit scharnieren van GYZS
  • Vermijd gezeur met stroef lopende ramen en deuren met de juiste scharnieren
  • De juiste scharnieren voor elke klus

Verschillende soorten scharnieren

Scharnieren zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. We zijn de slechtste niet, en snappen dat het met al die soorten lastig kan zijn om te weten wat nou wat is. Dus nemen we het hieronder even met je door.

Kogellagerscharnieren

Kogellagerscharnieren zijn lichtlopend en hebben een laag draagvermogen. Bij kogellagerscharnieren rusten de twee platen op stalen kogels. Het voordeel van deze scharnieren is dat de kogels ervoor zorgen dat je deur of raam soepel beweegt. De veiligheidsuitvoeringen voldoen aan het politiekeurmerk Veilig Wonen en het SKG-keurmerk.

kogellager_scharnier

Taatsdeurscharnieren

Taatsdeurscharnieren worden gebruikt in kozijnloze taatsdeuren, ook wel bekend als pivot deuren. Ze worden geplaatst in de deur, of aan de boven- en onderkant van de deur. Hierdoor zijn ze vrijwel niet te zien. Bijkomend voordeel, een deur met taatsdeurscharnieren kan om zijn eigen as heen draaien. Lekker handig.

taatsdeur_scharnier

Heavy Duties

Heavy Duties zijn lichtlopende scharnieren met een extra hoog draagvermogen. De speciale stervormige schroefgaten zorgen voor minder schroefbreuk en de brede leden en dikke scharnieren zorgen voor betere drukverdeling en minder slijtage. Kortom, voor deze kracht patser is geen deur te zwaar. Naja, bijna dan. De veiligheidsuitvoeringen voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen als het SKG Keurmerk.

heavy_duty_sharnier

Ongelagerde scharnieren

Ongelagerde scharnieren zijn *Surprise* scharnieren zonder lagers in de pen. Ze zijn lichtlopend en hebben een hoog draagvermogen. De veiligheidsuitvoeringen voldoen aan zowel het Politie Keurmerk Veilig Wonen als het SKG Keurmerk. Let wel op, ongelagerde scharnieren gaan minder lang mee dan de gelagerde tegenhelft maar zijn vaak  wel zachter geprijsd.

ongelagerd_scharnier

Venelite- en nylonlagerscharnieren

Venelite- en nylonlagerscharnieren zijn lichtlopend en bewegen geruisloos. Ideaal voor situaties waar de deuren zo zacht mogelijk moeten bewegen zoals kinderkamers (we weten hoe het voelt). Ook hier voldoen de veiligheidsuitvoeringen voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en het SKG Keurmerk.

nylon_scharnier

Inboorpaumelles

Op zoek naar scharnieren om een kastdeur of opdek binnendeur in elkaar te knutselen? Dan zijn Inboorpaumelles de tool voor de job. Ze worden vaak gebruikt in houten kozijnen, maar ook voor metalen Ze zijn geschikt voor houten en metalen kozijnen.

inboorpaumelle

Kogelstiftpaumelles

Kogelstiftpaumellen hebben een hoger draagvermogen dan scharnieren en zijn zo gemaakt dat de deur makkelijk op te hangen is. Dit maakt ze ideaal voor gebruik bij extra zware deuren. De veiligheidsuitvoeringen zijn voorzien van het Veilig wonen keurmerk en het SKG keurmerk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ongure typetjes.

kogelstifpaumelle

Klepscharnieren

Klepscharnieren zijn gemaakt om kleppen te ondersteunen. Ze zijn geschikt voor lichte constructies. Dit maakt het een ideaal scharnier voor kastdeuren of kisten. Let op! Klepscharnieren zijn niet uitneembaar.

klepscharnier

Smalle scharnieren

Smalle scharnieren zijn simpele scharnieren die gemaakt zijn voor gebruik bij lichte constructies zoals kleine deurtjes, kleppen of bijvoorbeeld een kippenhok voor de kippenliefhebber. Het grote voordeel? De prijs. Smalle scharnieren zijn lekker goedkoop, ideaal klus op klein budget.

smal_scharnier

De dievenklauw

Wil je je huis beveiligen tegen ongure typetjes? Dan zijn dievenklauwen je partner in niet crime? Met een dievenklauw tover je een normaal scharnier om tot een veiligheidsscharnier dat voldoet aan zowel het Politie Keurmerk Veilig Wonen als het SKG Keurmerk. Zo hoef je de scharnieren zelf niet te vervangen. Scheelt een hoop onnodig werk.

dievenklauw

Welke scharnieren moet ik gebruiken?

Nu horen we de vraag al in je hoofd rondspoken; “Welk scharnier het beste is voor mij?” Om deze vraag te beantwoorden moet je je eerst afvragen waar je het scharnier voor nodig hebt. Stel jezelf de volgende vragen, dan wordt het waarschijnlijk al een stuk duidelijker.

 

  • Heb ik een stompe deur, of een opdekdeur?
  • Hoe zwaar is mijn deur of raam?
  • Is het een binnen- of buitendeur of raam?
  • Wat is de draairichting?

 

Klinkt dit allemaal meer als Latijn dan Nederlands voor je en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem contact op met onze helpdesk vol bouw experts. Je bereikt ze makkelijk via WhatsApp  en mail maar een belletje plegen mag natuurlijk ook!

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]

Veelgestelde vragen

Het vinden van de juiste deurscharnieren kan best een hele klus zijn. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder antwoord gegeven op een paar vragen die we vaak voorbij zien komen.

Wat is het verschil tussen een paumelle en een scharnier?

Goede vraag. Het grootste verschil is dat je met een paumelle de deur van de paumelle af kan tillen als de deur open is, en met een scharnier kan dit niet. Een scharnier is daarom veiliger en beter geschikt voor buitendeuren, en een paumelle is makkelijker in gebruik.

Wat is een stompe- of opdekdeur?

Een stompe deur valt in ze geheel in het kozijn en een opdekdeur maar gedeeltelijk. Voor stompe deuren gebruik je deurscharnieren maar voor opdekdeuren niet. Ga je aan de slag met opdekdeuren? Dan raden we aan om inboorpaumelles voor de klus te gebruiken. Dat werkt het best.

Wat betekent lichtlopend?

Lichtlopend betekent simpel gezegd dat iets met weinig kracht en moeite in beweging komt. The more you know.

Is het schanieren of scharnieren?

We zien het vaak voorbijkomen dus laten we deze fout maar gelijk uit de wereld helpen. Het is scharnieren, met een R.

Hoe bepaal ik de draairichting van een deur of raam?

Voor je begint met je klus is het belangrijk om de draairichting van je deur of raam te bepalen. In de blog draairichting deur bepalen leggen we kort maar krachtig uit hoe je de draairichting bepaald. Zeker een kijkje waard dus!

Heb je de juiste scharnieren nog niet gevonden?

 

Heb je de juiste scharnieren voor je klus nog niet gevonden en kan je wel wat hulp gebruiken? Onze helpdesk zit al op je te wachten. Geef ze wat te doen en bereik ze makkelijk via WhatsApp, mail en telefoon.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]

Onze professionals staan voor u klaar

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00!

Bel 0224 - 212 026,WhatsApp of mail

  1. Prijs  0,00 -  1.000,00
  2. kunststof  0,00 -  1.000,00