Vouwladder (19)

De vouwladder is de meest multifunctionele ladder die er is. Je kunt ze als normale ladder tegen de muur zetten, maar ze kunnen ook vrij staan of in steigerstand gebruikt worden.

Lees verder

Toon filter

Rooster Lijst

32

Toon filter

Rooster Lijst

32

Wat is een vouwladder

Een vouw ladder is een ladder die in verschillende standen gebruikt kan worden. Het is eigenlijk een soort reformladder en opsteekladder in een. Er zijn vijf basisstanden waar je de meeste vouw ladders in kan zetten:

 • Rechte stand
 • Trapstand
 • Steigerstand
 • A-stand
 • muurafhoudstand


Heb je de klus geklaard? Dan vouw je de ladder op en is hij makkelijk op te bergen. Handig toch?


De rechte stand

Zet je een vouwladder in de rechte stand? Dan ziet hij eruit als en functioneert hij als een enkele ladder (ook wel rechte ladder genoemd). Ligt je klus hoog gelegen? Dan is dit de stand die je wilt gebruiken.

een vouwladder in de rechte stand


De trapstand

Wil je de vouwladder op de trap gebruiken? Sommige vouwladders kun je zo verstellen dat ze stevig kunnen staan op de meest oneffen oppervlakten als trappen. Zo kan je veilig werken in alle omstandigheden.

vouwladder in trapstand


De steigerstand

Een vouwladder in steigerstand vormt eigenlijk een verhoogd platform waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens je klus. Ideaal als je bijvoorbeeld gaat schuren op hogere plekken.

vouwladder in de steigerstand


De A stand

Als je de ladder niet tegen een muur of ander oppervlak aan kan zetten is de A stand een echte uitkomst. Door de vouw ladder in een A te vouwen kan hij vrij staan waardoor je hem overal neer kan zetten.

vouwladder in de A standDe Muurafhoudstand

De muurafhoudstand, ook wel muurstand genoemd, gebruik je als je voor je klus wat meer afstand nodig hebt van je muur. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je van plan bent om de gevel aan te pakken.

 vouwladder in de muurafhoudstand


Waarom een vouwladder kopen?

Vouwladders zijn superhandig als je op zoek bent naar een echte alleskunner. Maar naast dat ze veelzijdig zijn, kennen ze ook nog andere voordelen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

 • Makkelijk mee te nemen en snel weer opgeborgen
 • Bruikbaar op oneffen ondergronden
 • Bruikbaar in verschillende standen
 • Verstelt in een handomdraai


Wat dingen om rekening mee te houden

Ben je van plan een vouwladder te kopen? Dan zijn er wel een paar dingetjes waar je op moet letten. We zijn de slechtste niet, dus hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

 • Hoe hoog wil je gaan werken?
 • Moet de ladder in hoogte verstelbaar zijn?
 • Ga ik op oneffen ondergronden werken?


Telescopische vouwladder

Ben je op zoek naar een vouwladder die uitschuifbaar is? Dan is de telescopische vouwladder, ook wel telescoop vouwladder genoemd, de beste vouwladder voor de klus. Telescopische ladders kun je zowel als enkele ladder gebruiken als in A-stand, maar bijkomend voordeel is dat ze ook nog uitschuifbaar zijn, waardoor je hem op de optimale hoogte kan instellen. Zo word je klus net een tikkie makkelijker.


De ladder voor op de trap

Ben je op zoek naar een ladder die je op een veilige manier op de trap kan gebruiken? Een telescoopvouwladder is hier zeer geschikt voor.  Door een deel van de ladder korter te maken dan de andere kan je hem stevig neerzetten op oneffen oppervlakten zoals een trap.


De ladder voor een oneffen ondergrond

Ga je op oneffen ondergronden werken? Dan wil je een telescopische ladder hebben met telescopische poten. Dit zijn poten die individueel uitschuifbaar zijn, waardoor blijven ze stevig staan op meest oneffen oppervlakten, wel zo veilig.


Altrex vouwladder

Ben je op zoek naar een vouwladder van hoge kwaliteit waar je veilig op kan werken? Dan kun je met de vouwladders van Altrex niet fout gaan. Altrex heeft zowel ladders voor professioneel gebruik als voor particulier gebruik en met minimaal vijf jaar garantie op alle vouwladders, weet je zeker dat je goed zit.


Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet, en voor je beantwoord.


Hoeveel gewicht kan een vouwladder aan?

De meeste vouwladders hebben een maximale draagkracht van ongeveer 150 kg. Dit is inclusief bagage. Wil je de exacte draagkracht van een ladder weten? Dan kan je dit terugvinden in de product omschrijving.


Hoe zet je een vouwladder neer?

Ga je de vouwladder als rechte ladder gebruiken? Dan is het belangrijk om te controleren dat de ladder op een hoek van 75 graden staat. Wil je dit checken? Ga dan met je tenen tegen de voorkant van de ladder staan en strek je armen recht uit. Kun je bij de ladder vastpakken zonder te buigen? Dan heb je de juiste hoek te pakken.


Hoe gebruik je een vouwladder in steigerstand?

Wil je de vouwladder in steigerstand gebruiken? Dan is het belangrijk dat je een platform gebruikt. Soms komt het platform er standaard bij, en anders kun je ze los bijkopen. Zonder platform mag je een vouwladder van de fabrikant vaak niet in steigerstand gebruiken.


Over ons

Naast vouwladders hebben we bij Gyzs nog heel veel andere producten in ons assortiment. Heb je wat nodig op het gebied van (af)bouw? Dan hebben wij het waarschijnlijk in assortiment. Jij vraagt, wij leveren, lekker handig. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in een van de volgende categorieën:


Al ladderzat?

Ben je het zoeken zat en kan je wel wat hulp gebruiken? Onze helpdesk vol met bouw experts ligt aan je voeten. Stel ze op de proef en bereik ze via WhatsApp, mail en telefoon.

[Bel 0224-212026] [Klantenservice@gyzs.nl]